pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
3 Mayıs 2022 Salı - 19:56

ALEX MALE TÜRK POLİSİ SAYESİNDE YAKALANDI

İngiltere'nin en çok aranan suçlularından Alex Male’in Türk Polisi sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. İşte başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada ses getiren film gibi olayın ayrıntıları ve Alex Male'in Türk Polisi tarafından durdurularak geri gönderildiği anın görüntüleri...

ALEX MALE TÜRK POLİSİ SAYESİNDE YAKALANDI

İngiltere'nin en çok aranan şüphelilerinden Alex Male, sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yapmak isterken İstanbul Havalimanı polisi tarafından yakalandı.

TÜRK POLİSİNİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Uyuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarından aranan İngiliz Alex Male, Lizbon'dan İstanbul Havalimanı'na geldi. 29 Nisan Cuma günü saat 19.00 sıralarında Türkiye'ye giriş yapmak için pasaport kontrol noktasına gelen Male'nin havalimanı polisi tarafından yapılan kontrolde pasaportunun sahte olduğu ortaya çıktı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve İngiltere'nin en çok aranan şüphelilerinden olan Male'in Lizbon'a geri gönderilmesi için polis, Portekizli makamlarla irtibata geçti. Lizbon'a geri gönderilen Alex Male, Türk polisinin dikkati ve uyarısı sayesinde Lizbon Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Şüphelinin yakalandığı anlar İstanbul Havalimanı güvenlik kameralarına yansıdı.

İNGİLTERE'NİN EN ÇOK ARANAN SUÇLULARINDAN:ALEX MALE

Kuzey Somerset doğumlu olan Alex Male, Ocak ayında Ulusal Suç Ajansı tarafından İngiltere'nin en çok aranan kaçaklarından biri olarak ilan edilmişti. Dedektifler, Male'in bölgeye uyuşturucu dağıtmak için şifreli bir iletişim platformu kullandığından şüpheleniyordu.

Male, Aralık 2020'de kefaletle serbest bırakıldıktan sonra İspanya'ya kaçtı. Bu yılın başlarında bir sabıka fotoğrafı yayınlandı ve yetkililer, "İngiltere'nin güneybatısındaki uyuşturucuların bölgesel bir distribütörü olduğu, uyuşturucu alıp sattığı ve EncroChat adlı şifreli iletişim ağını kullanarak onun talimatı altında faaliyet gösteren diğer distribütörleri yönettiği iddia ediliyor" açıklamasında bulundu. Açıklamada ayrıca "Bu tür suçların toplumlarımız üzerinde yıkıcı bir etkisi var ve adaletle yüzleşmesi gerekiyor" denildi.

TÜRK POLİSİNE ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Alex Male'in Marbella'nın lüks Costa del Sol beldesinde saklandığı ve burada dikkat çekmemeye çalışarak yaşadığı düşünülüyordu.

Ulusal Suç Ajansı Uluslararası İrtibat Görevlisi Phil Robinson yaptığı açıklamada, aranan suçlunun sahte belgeler kullanarak uluslararası sınırları aşabileceğine ve kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilmeyeceğine inandığını ancak yanıldığını ifade etti.

Türk yetkililere övgüler yağdıran Robinson, "Male, Portekiz makamlarının harekete geçmesini sağlayan Türk sınır polisinin uyanıklığını ve uzmanlığını hafife aldı" ifadelerini kullandı.

Güney Batı Bölgesel Organize Suçlar Birimi'nden Müfettiş Adrian Hawkins şunları ekledi: "Alex Male'nin tutuklanması, Birleşik Krallık'ta ve Avrupa'da devam eden uzun bir soruşturma dönemine son veriyor."

Alex Male’in Tomas Christopher CRANE-JAMES ismine düzenlenmiş sahte pasaport kullandığı öğrenildi. Male, Türk Polisinin pasaportun sahte olduğunu tespit etmesinden sonra sahte belge kullanmaktan İNAD edilerek, geldiği istasyon olan Lizbon’a geri gönderildi ve burada yakalandı.

INAD YOLCU NEDİR?

INAD yolcu, gitmek istediği ülke tarafından girişine izin verilmeyen yolcular için kullanılan bir terim. İngilizce’de ‘inadmissible passenger’ın (kabul edilemez yolcu) kısaltmasıdır. Bu havacılık terimi, uluslararası havalimanlarında kullanılır ve sivil havacılık kanunlarına göre, INAD edilen yolcu, hava yolu şirketi tarafından geldiği ülkeye geri götürülür. Eğer yolcu geçerli dökümanları dış hatlar geliş terminalindeki sınır kontrol polislerine gösteremezse ya da gösterdiği dökümanlar geçersiz sayılırsa, INAD edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Yolcu, dönüş için uçağa kabul edilmesinin ardından ülkesine geri gönderilir.

 
AEROFLOT TÜRKİYE UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
 
PUTİN ‘KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI’NI HAVALANDIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!
Haberair.com olarak Ramazan Bayramı’nın sağlık, sevgi, barış ve huzur ...
YARGI DİZİSİNDE BOMBA GELİŞME!
Yargı dizisi 31. bölüm fragmanı yayında! Yargı 31. yeni bölüm bu hafta ...
MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI
Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: ...
 
MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?
Son dakika... Bilim Kurulu bugün çok önemli bir karar alacak: Maske zorunluluğu ...
25 NİSAN CORONAVİRÜS TABLOSU
Son dakika! 25 Nisan corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı ...
THY ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI OYNAYACAK
2021-2022 Sezonunda kulüp tarihinde ilk kez ülkemizi CEV Şampiyonlar Ligi’nde ...
 
ADANA HAVALİMANI’NDA KOL BASTI
Spor Toto Süper Lig'de Adana Demirspor'u deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluk ...
BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN TARİH NETLEŞTİ
Son dakika: 'Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak' sorusu cevabını ...
KOCA'DAN BİLİM KURULU TOPLANTISI AÇIKLAMASI
Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bilim Kurulu’nda maske başta ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası