pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
21 Haziran 2022 Salı - 10:44

ÖZTÜRK’E ‘İLHAM VERİCİ ROL MODEL’ ÖDÜLÜ

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri 2022 kapsamında “İlham Verici Rol Model Ödülü”ne layık görüldü.

ÖZTÜRK’E ‘İLHAM VERİCİ ROL MODEL’ ÖDÜLÜ

Soldan sağa: IATA Genel Müdürü Willie Walsh, Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker, Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk

Öztürk, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından düzenlenen IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri 2022 kapsamında “İlham Verici Rol Model Ödülü”ne layık görüldü. Toplumsal cinsiyet dengesi konusunda kurumsal ve bireysel olarak birçok çalışma yürüten Güliz Öztürk; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konularında gerçekleştirilen başarılı çalışmaları takdir etmeyi amaçlayan bu özel ödülü, IATA’nın Doha’da gerçekleştirilen 78. Genel Kurulu’nun ardından düzenlenen Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nde IATA Genel Müdürü Willie Walsh ve Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker’in elinden aldı.

ÖZTÜRK: BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR

İş teslimine güçlü katkısının yanı sıra çeşitlilik ve kapsayıcılık konularına sürekli desteğiyle havacılık gündeminde önemli etkisi olan, sektörde üst düzey konuma sahip kadın liderlere verilen “İlham Verici Rol Model Ödülü” hakkında konuşan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Böyle önemli ve özel bir ödüle layık görülmek, benim için çok büyük bir onur. Pegasus Hava Yolları olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda hassasiyeti yüksek bir şirketiz. Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yıllardır mücadelenin tam ortasında yer alıyor, bu alanda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Şirketimizde pilotluktan üst düzey yöneticiliğe kadar her alanda kadın çalışanlarımızın imzası bulunuyor ve bundan gurur duyuyoruz.” dedi.

Öztürk  sözlerine şöyle devam etti:

“Cinsiyetten bağımsız olarak tüm bireylerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımına ve kadınların potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlamak için kurumsal ve bireysel olarak her türlü çabayı göstermeye, daha eşit yarınlara ulaşmak hedefiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Pegasus’un toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri platformuna katılan dünyadaki ilk hava yolu şirketi olan Pegasus Hava Yolları; SHGM Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu’nun bir üyesi olarak çalışmalar yürütüyor ve Yanındayız Derneği, wtech Teknolojide Kadın Derneği, Women in Sales Network (WiSN) sosyal projesi gibi oluşumları destekliyor. 2019 yılında IATA’nın “2025’te25” girişimine imza atarak şirket içerisinde cinsiyet dengesini sağlama konusunda bir taahhütte bulunan ve bu kapsamda hedefini her çeyrekte gözden geçirmeye devam eden Pegasus, UN Global Compact’in Target Gender Equality programı kapsamında üst yönetimde kadın temsili ve liderliğini artırmak üzere hedeflerini belirliyor; performans analizi, çalıştaylar, üye şirketler arası öğrenme yoluyla hedeflerine ulaşma konusunda kararlı adımlarla ilerliyor. Pegasus Hava Yolları, toplumsal cinsiyet dengesi konusundaki hassasiyetinin bir göstergesi olarak, filoya yeni katılan uçaklara çalışanlarının kız çocuklarının isimlerini verme geleneğini de sürdürüyor.

 
UÇAK MOTORUNUN GÜCÜ TURİSTLERİ UÇURDU
 
OMAN AIR ONEWORLD’E KATILIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOTLAR BAGAJ TAŞIDI
İngiltere’de havalimanlarındaki kriz büyüyor! Personel eksikliği ve grev ...
HEATHROW’TA BAGAJ DAĞLARI
Bagaj sistemindeki teknik arıza, valiz yığınlarına neden oldu. Havalimanı ...
THY'DEN KADIN ÇALIŞANLAR İÇİN TAAHHÜT
Türk Hava Yolları, IATA’nın sektörde cinsiyet dengesi kurmayı hedefleyen ...
 
MEHMET NANE IATA’NIN İLK TÜRK BAŞKANI
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, IATA ...
BOLAT IATA YÖNETİMİNE SEÇİLDİ
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Uluslararası ...
BOLAT: 400 PİLOT GELSE HEMEN İŞE ALIRIZ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’tan flaş açıklamalar: 400 pilot gelse hemen işe alırız
 
BRÜKSEL HAVALİMANI'NDAN UÇUŞ YAPILAMIYOR
Brüksel Havalimanı'nda güvenlik görevlilerinin greve gitmesi nedeniyle ...
THY KAPASİTE YETERSİZLİĞİNE TAKILDI
Türk Hava Yolları (THY), Londra Heathrow Havalimanı’ndaki kapasite yetersizliği ...
THY’NİN BRÜKSEL SEFERLERİ İPTAL
Belçika’da bugün ulusal endüstriyel grev yapılıyor. Grevden dolayı Brüksel ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası