pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
20 Haziran 2022 Pazartesi - 10:46

BOLAT: 400 PİLOT GELSE HEMEN İŞE ALIRIZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’tan flaş açıklamalar: 400 pilot gelse hemen işe alırız

BOLAT: 400 PİLOT GELSE HEMEN İŞE ALIRIZ

Covid-19 sonrası yeni hatlarla büyüyen THY’nin ABD’deki 12. destinasyonu Seattle oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Seattle-Tacoma Havaalanı’ndaki törene katılarak kurdele kesti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bolat, sürekli büyüyen ve uçuş rotalarını artıran THY’nin pilot ihtiyacına dikkat çekerek, “Şimdi 400 pilot gelse 400’ünü alabiliriz” dedi.

SIRADA HANGİ HATLAR VAR

Kovid-19 salgının bitmesinin ardından yurt dışı yeni hatlarla büyümeye devam eden Türk Hava Yolları’nın (THY) ABD’deki 12. uçuş rotası Pasifik kıyılarındaki Seattle oldu. Hattın tanıtımına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Seattle-Tacoma Uluslararası Havaalanı’nda düzenlenen törenle kurdele kesti.

Uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bolat, ABD’de Detroit, Denver ve Orlando hatlarının yanı sıra Asya’da da yeni hat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

24 SAATTE DOLDU

Seattle hattına büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Bolat, “24 saatte Seattle uçuşunun business class yolcusu doldu. Büyük talep var. Kısa zamanda günlük uçuşa dönmeyi planlıyoruz. Uçuşları artıramamamızın en önemli nedeni geniş gövde uçağımızın olmaması. Yakın zamanda 6 adet Airbus A350 satın aldık. Geniş gövdeli uçaklarımızı artırmaya devam ediyoruz” dedi.

5 BİN 200 PİLOT VAR

THY’de 2003 yılında 400-500 civarında olan pilot sayısı bugün 5 bin 200’ye yükseldi. 4 bin olan kabin memuru sayısı ise 12 bin 500’e çıktı. Ahmet Bolat, buna rağmen pilot ihtiyaçlarının devam ettiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçenlerde Pilotlar Vakfı’ndan arkadaşlar geldi. Pilot arıyoruz dedim. Bazı şartları değiştirdik. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz ve kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şimdi 400 pilot gelse 400’ünü alabiliriz. 400 yabancı pilotumuz var. 400 yerli pilot olsa neden almayalım. Yabancı pilot, ihtiyacımız olduğu için var.”

İŞTİRAKLER DE MARKA

Geçen yılki 1,4 milyar dolarlık kâr içinde iştiraklerinin payının 130 milyon dolar civarında olduğu bilgisini veren Bolat, “Hedef iştiraklerimizin kârının ana şirketimizin kârının yarısına erişmesi. Turkish Technic, Turkish Ground Services’in dünya çapında şirket olması önemli. Do&Co zaten olmaya başladı” dedi.

A380 ve 747-8’i bedava verseler almayız

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 4 motorlu ve işletme maliyetleri yüksek olan Airbus A380 ile Boeing 747-8 için “Bedava verseler almayız” yorumunu yaptı.

Plastik kullanımı azalıyor

THY, plastik kullanımını azaltmak için uçakta yolculara dağıtılan kitlerde de düzenleme yaptı. Ayakkabı çekeceği ve tarakların kullanılmadığını ifade eden Ahmet Bolat, “Lavaboda tek kullanımlık fırça bulundurma modeli üzerinde çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda amacımız mali tasarruftan ziyade plastik tüketimini azaltmak” dedi.

THY uçağı Seatlle'da geleneksel su takı ile karşılandı

İhracata katkımız 8 milyar dolar

Ahmet Bolat aynı zamanda Hizmet İhracatçıları Birliği’nin de (HİB) başkanlığını yapıyor. Türkiye’nin 225 milyar dolarlık ihracatının 55 milyar dolarının hizmet ihracatı olduğuna dikkat çeken Bolat, “THY olarak bu rakama 8 milyar dolar katkımız var. 2022 sonunda katkımız 13 milyar dolara çıkıyor. Hedefimiz ihracatçılar arasındaki koordinasyonu artırarak bu yıl hizmet ihracatını 80 milyar dolara, 4 yılda ise 110 milyar dolara çıkarmak” dedi. Bolat’ın verdiği bilgiye göre, THY’nin yurtdışı ofislerini ticaret ataşeliği gibi kullanmak, Türkiye’deki yabancı öğrencilerin ailelerini tatile getirmek gibi çalışmaları da var.

AnadoluJet’in rezervasyon sistemi değişecek

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “AnadoluJet’in rezervasyon sistemini değiştiriyoruz. Şirket olarak TK’dan ayıracağız. Satış ve pazarlaması ayrı olacak” dedi.(yenisafak.com)

 
BRÜKSEL HAVALİMANI'NDAN UÇUŞ YAPILAMIYOR
 
BOLAT IATA YÖNETİMİNE SEÇİLDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BRÜKSEL HAVALİMANI'NDAN UÇUŞ YAPILAMIYOR
Brüksel Havalimanı'nda güvenlik görevlilerinin greve gitmesi nedeniyle ...
THY KAPASİTE YETERSİZLİĞİNE TAKILDI
Türk Hava Yolları (THY), Londra Heathrow Havalimanı’ndaki kapasite yetersizliği ...
THY’NİN BRÜKSEL SEFERLERİ İPTAL
Belçika’da bugün ulusal endüstriyel grev yapılıyor. Grevden dolayı Brüksel ...
 
AIRBUS A321XLR İLK UÇUŞUNU YAPTI
Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın A321XLR uzun menzilli yolcu uçağı ilk ...
MOTORU ALEV ALDI! ACİL İNİŞ YAPTI
Son dakika ! Hindistan’da sol motoru alev alan yolcu uçağı acil iniş yaptı. İşte olayın ayrıntıları…
THY’DEN DUYGUSAL BABALAR GÜNÜ FİLMİ
Türk Hava Yolları, Babalar Günü’nü pilot babalarına sürpriz yaptığı ve ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI’NA OKUL PROJESİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı’nın alanı ...
THK'NİN YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI HAVALANDI
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, orman yangınlarıyla havadan mücadelede ...
SABİHA GÖKÇEN’DE PASAPORT SİSTEMİ ÇÖKTÜ
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gece saatlerinde pasaport kontrol ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası