pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
19 Kasım 2021 Cuma - 13:06

NİJERYALI IBOM AIR 10 AIRBUS A220 SATIN ALDI

Nijerya'daki Akwa Ibom eyalet hükümetine ait havayolu şirketi Ibom Air, Dubai Airshow'da 10 adet Airbus A220 siparişi verdi

NİJERYALI IBOM AIR 10 AIRBUS A220 SATIN ALDI

İmza töreni, Ibom Air'in CEO'su Mfon Udom, Airbus International Ticaret Sorumlusu ve Başkanı Christian Scherer ve Akwa Ibom eyalet Valisi Udom Gabriel Emmanuel'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Afrika'daki en büyük nüfusa ve en büyük gayri safi yurtiçi hasılaya sahip Nijerya, hem iç hatlarda hem de bölgesel seyahatlerde önemli bir büyüme potansiyeli sunuyor. Bu nedenle A220, çok kısa mesafeli segmentlerden kıta içi hava yollarına kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunarak ideal bir seçim olarak öne çıkıyor.

Ibom CEO'su Mfon Udom, “Ibom Air'in 10 adetlik Airbus A220 siparişini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi. “Bir organizasyon olarak, Ibom Air'de, faaliyete başladığımızdan bugüne kadar iki buçuk yıldan biraz fazla bir sürede elde ettiğimiz kararlı büyümeden memnunuz; bu büyüme, esas olarak Nijeryalı yerli halk tarafından ürünümüzün ve markamızın kitlesel olarak benimsenmesinden kaynaklanıyor. A220'nin filomuza eklenmesi büyüme stratejimizi destekleyecek ve operasyonel verimliliği arttıracaktır. Ayrıca bizi tercih ettikleri için bir katma değer olarak yolcularımıza daha fazla alan ve gelişmiş kabin deneyimi sunacağız.” dedi.

Ibom Air şu anda iki A220 işletiyor. Havayolu Uyo, Abuja, Calabar, Enugu, Lagos ve Port Harcourt'a uçuyor. Yeni A220'lerin satın alınması, havayolunun büyüme yolunda devam etmesini sağlayacak ve sadece Nijerya'da değil, batı Afrika bölgesine ve genel olarak tüm Afrika'da yeni rotalar sunacak.

Airbus International Ticaret Sorumlusu ve Başkanı Christian Scherer “Ibom Air'i Airbus’ın yeni müşterisi olarak aramıza katmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. A220, Nijerya'nın havacılık ihtiyaçlarını karşılarken artan yolcu taleplerine de cevap vererek operasyonel esneklik sağlayacak. Bu yatırımla Ibom Air, bölgesel ve uluslararası bağlantılarda operasyonel verimlilik hedefinin altını çiziyor." dedi.

A220, 100-150 koltuk pazarına geliştirilen tek uçak konumunda. Ekstra geniş koltuklar, daha fazla oturma alanı, eğlence ve iletişim sistemi için uçak içi bağlantı ile tek koridorlu bir kabinde rakipsiz yakıt verimliliği ve geniş gövde konforu deneyimi sunuyor.

Airbus A220, en son teknoloji aerodinamiği, gelişmiş malzemeleri, Pratt & Whitney’in en yeni nesil PW1500G dişli turbofan motorları ile uçuş yapıyor. 6,390 km’ye kadar menzile sahip uçak, havayollarına daha fazla operasyonel esneklik sağlıyor. En son teknolojilerden yararlanan A220, kategorisindeki en sessiz, en temiz ve en çevreci uçak olarak gösteriliyor. Önceki nesil uçaklara kıyasla yüzde 50 daha sessiz uçak koltuk başına yüzde 25’e kadar daha düşük yakıt tüketiminin yanı sıra endüstri standartlarına göre yaklaşık yüzde 50 daha düşük NOx emisyonuna sahip.

A220, Ekim 2021'in sonunda, toplam 643 adet sipariş aldı.

 
İSTANBUL’UN İKİ HAVALİMANI AVRUPA’DA İLK 10’DA
 
BAE İKİ EK AIRBUS A330 MRTT SİPARİŞİ VERDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL’UN İKİ HAVALİMANI AVRUPA’DA İLK 10’DA
İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun ...
ROLLS-ROYCE MNG HAVAYOLLARI İLE İMZAYI ATTI
Rolls-Royce, MNG Havayolları ile iki ilave Airbus A330-300 P2F kargo uçağına ...
ROLLS-ROYCE-CELLCENTRIC İŞ BİRLİĞİ
Rolls-Royce ve Cellcentric’ten emisyonsuz yakıt hücresi modüllerinin geliştirilmesine ...
 
2040’KADAR KAÇ UÇAĞA İHTİYAÇ OLACAK
Airbus, 2040 yılına kadar 39 bin yeni yolcu ve kargo uçağı talebi olacağını öngörüyor
UÇAKLAR DAHA YÜKSEKTEN UÇABİLİR
ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) uzmanları, iklim değişikliği ...
THY’DEN ‘ESNEK SEYAHAT’ AVANTAJI
THY, "Esnek Seyahat" ile yolcularına sınırsız bilet değişiklik hakkı sunuyor
 
BANGKOK’A AIRBUS A380’LE UÇACAK
Emirates, imza niteliğindeki A380 seferlerinin 28 Kasım'da Bangkok Suvarnabhumi ...
RUSYA'NIN İNSANSIZ CHECKMATE SAVAŞ UÇAĞI
Rus devlet savunma şirketi Rostec, beşinci nesil insansız Checkmate savaş ...
BU ÜRÜNLER AIRBUS A380’DEN ÜRETİLDİ
A380'in ana tekerinden yapılan bir orta sehpa ister miydiniz? Peki ya ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası