pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
24 Mart 2023 Cuma - 15:25

MRBS’DE YENİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde yeni ürünler görücüye çıktı, milli ve yerli savunma sanayii ürünleri ilk kez tanıtıldı

MRBS’DE YENİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Milli ve yerli savunma sanayii en yeni teknolojilerle geliştirdiği ürünleri, MÜSİAD Ankara’nın düzenlediği 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi - MRBS’de sergiledi. Robit Teknoloji, HTR, Öncü Güvenlik, Otonom Teknoloji, Verte Elektronik ve Sedsan ilk kez MRBS’de yeni ürünlerini görücüye çıkardı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi - MRBS, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde 21 - 22 Mart 2023 tarihlerinde hayata geçirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen MRBS’de milli ve yerli savunma sanayii temsilcileri yeni ürünlerini görcüye çıkardı.

Robit Teknoloji’den Türkiye’nin ilk kamikaze İHA’sı: AZAB

MÜSİAD Ankara üyesi Robit Teknoloji’nin yerli ve milli teknolojiyle geliştirdiği intihar dalışı yaparak hedefte infilak eden ‘çok maksatlı kamikaze’ insansız hava aracı olan AZAB, ilk kez MRBS’de tanıtıldı. AZAB T-200 modeli, 15 kg faydalı yük taşıma kapasitesine ve 50 kilogram maksimum kalkış ağırlığına sahip. 500 km’ye kadar mesafeye ulaşabiliyor. Servis irtifası 300 - 3000 metredir. 200 km’ye kadar line-off side’da operatör tarafından kontrol edilerek hedef iptali yapabiliyor. Kamerasıyla da yönlendirilen AZAB’ın, üzerinde bulunan optik sensörlerle hedefine geldiğinde nasıl patlayacağı veya imha olacağı kontrol edilebilir. Dünya üzerinde T-200’ün mesafesinden üstün sadece 2 tane Kamikaze İHA bulunuyor; Türkiye’de ise tek. Yurt dışında da çok fazla ilgi gören AZAB, çok amaçlı yönüyle isterseniz at unut, isterseniz serbest dolaşım, isterseniz bir operatör yardımıyla yönlendirilebiliyor.

Robit Teknoloji ilk kez Chordata’yı da MRBS’de tanıttı

Robit Teknoloji geliştirdiği kolay taşınabilir veri merkezi çözümü sunan Chordata ile iletişim kesildiği ortamlarda haberleşme imkanı sağlıyor. Arama kurtarma, miting, olay yeri müdahale, etkinlik gibi birçok toplumsal olayda günlük operasyonel hizmetler sunuyor.

Robit Teknoloji felaket anında hızlı müdahale sistemi FEMİS’i geliştirdi

FEMİS (Felaket Müdahale İstek Sistemi), Robit Teknoloji tarafından ilk kez MRBS’de tanıtıldı. FEMİS, deprem, sel gibi felaket anlarında ortamda herhangi bir iletişim imkanı aranmaksızın belirlenen kurum veya kişi ihtiyaçlarını üzerindeki butonlara basıldığında veri olarak aktarır. Kendi haberleşme protokolü sayesinde GSM, Wi-fi veya elektrik kesintilerinden etkilenmeden veri aktarımına devam eden FEMİS, şarj edilebilir yapısı sayesinde sürekli kullanıma da uygundur. Her şarj ömrü yaklaşık 2 yıl olan FEMİS’in üzerinde çadır, gıda, giyim ve medikal ihtiyaçlara yönelik butonlar bulunuyor.

HTR çözünürlüğü yüksek zoom’lu kamerasını tanıttı

HTR firması, gece 1,5 km ve gündüz 4 km gözetleme imkanına sahip Modüler Kamera Geliştirme Platformu ailesinin yeni üyesini ilk kez MRBS’de tanıttı. Yakın sınırlar için kullanılmak üzere insansız gözetim imkanı sağlayan çözünürlüğü yüksek zoom’lu bu kamera, sahadan gelen taleplere göre geliştirildi. İç güvenlik bölgeleri ve hudut ötesinde kullanılmak üzere tasarlandı. 50 X optik zoom ve 12 X dijital zoom özelliği olan kamera, askeri unsurlarımızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak.

Sec-on Köpek Robot MRBS’de tanıtıldı

Öncü Güvenlik’in geliştirdiği yerli yazılımı ile dikkat çeken Sec-on Köpek Robot MRBS’de tanıtıldı. İnsansız keşif, sınır güvenliği, karakol devriyesi veya doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında kullanılabilen Köpek Robot, modüler bir yapıya da sahip. Robotun üzerine termal kamera ya da farklı sensörler eklenebiliyor.

Sınırlarda 10 dakikada 15 metrelik hava kulesi kurulabiliyor

Otonom Teknoloji, Air Tower ürününü ilk kez MRBS’de sergiledi. Hava ile şişirilebilen kule, maksimum 15 m yükseklikte 10 kilograma kadar taşıma kapasitesi sunuyor. Sınırda ve sınır karakollarında özellikle gözetleme ve aydınlatma amaçlı kullanılan Air Tower'ın üzerindeki plakaya kamera, termal kamera gibi donanımlar yüklenebiliyor. 10 dakikada 15 metrelik hava kulesi elde etme imkanı sunan Air Tower, hava koşullarına da dayanıklı. Air Tower hızlı kurulum avantajının yanı sıra, hızlı bir şekilde söndürülebiliyor ve portatif bir şekilde taşınabiliyor.

Yerli ve milli güç dağıtım birimi

MRBS’de tanıtılan bir diğer yeni ürün de Verte Elektronik’in geliştirdiği Solid State Güç Dağıtım Birimi oldu. Yerli ve milli güç dağıtım birimi, taktik füze fırlatma rampaları, zırhlı araçlar, İHA, askeri hava ve deniz araçlarında elektrik sistemlerindeki gücü akıllı bir şekilde dağıtıyor. Türkiye’de sadece Verte Elektronik’in geliştirdiği bu ürün yurt dışında da sadece birkaç firma tarafından üretiliyor. Yüksek ve düşük gerilime karşı koruma, aşırı yük ve kısa devre koruması yapabiliyor. Açılış ve kapanış senaryosu tanımlanabiliyor. Tüm dünyadaki ürünler arasında sadece bu ürünün yük önceliklendirme fonksiyonu bulunuyor. Bu özellik sayesinde; güç kesintisi olması durumunda en az önemli yüklerden başlayarak kapanış sağlanabiliyor.

Sedsan’dan yerli Cessna 172 Simülatörü

MÜSİAD Ankara üyesi Sedsan firması, her pilotun ilk uçağı kabul edilen Cessna 172 için kokpit simülatörü geliştirdi. Yerli ve milli bu ürün ağır testleri ve Ar-Ge çalışmaları tamamladıktan sonra ilk kez MRBS’de satışa çıkartıldı. 15 bin satır kodla yazılımı yapılan simülatör, analog kokpit ve glass kokpit seçenekleri sunuyor. Havacılık okulları ve sivil havacılık alanlarında yüzde 50’nin üzerinde maliyet avantajı sunan bu ürüne talebin artması bekleniyor.

 
SUUDİ ARABİSTAN'DAN NEOM AIRLINES SÜRPRİZİ
 
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİLLİ MUHARİP UÇAĞIN TARİHİ GÖRÜNTÜLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece katıldığı NTV-Star Özel yayınında Milli ...
TUSAŞ-DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ
Türk Havacılık Uzay Sanayii ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında “Akış ...
ASKERİ RADAR VE SINIR GÜVENLİĞİ ZİRVESİ KAPILARINI AÇTI
Türkiye’nin askeri radar ve sınır güvenliğine odaklanan tek ihtisas etkinliği ...
 
KOTİL: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli ...
MMU MOTOR ÇALIŞTIRARAK PİSTE ÇIKTI
Hangardan çıkan Milli Muharip Uçak'ı (MMU), motor çalıştırarak piste çıktı. ...
4. ASKERİ RADAR VE SINIR GÜVENLİĞİ ZİRVESİ
Yerli savunma sanayii yeni projelerini MRBS’de tanıtacak. Ülkemizi derinden ...
 
ASELSAN ÇOCUKLARI GÖKYÜZÜNE GÜLÜMSETTİ
ASELSAN’ın Hatay’da kurduğu Afet ve Lojistik Merkezi anlamlı bir etkinliğe ...
TEI KIZ ÖĞRENCİLERE HAVACILIĞI TANITTI
Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında ülkemizi derinden sarsan deprem ...
NATO KRİZ YÖNETİM TATBİKATI’NA STM İMZASI
Türkiye’nin teknoloji odaklı ilk düşünce merkezi STM ThinkTech, NATO'nun ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası