pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
24 Mart 2023 Cuma - 16:06

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL

Son dakika… Emeklilerin bayram ikramiyesi belli oldu. Bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak açıklandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Bugün kanun teklifini veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiririz" dedi.

7 BİN 500 ÜSTÜNDEKİ MAAŞLAR AYNI KALACAK

Elitaş, "7 bin 500 TL altındaki emekli maaşları bu seviyeye çıkacak, üstündeki maaşlar aynı kalacak" ifadelerini kullandı. Daha sonra bir açıklama yapan Elitaş, emekli bayram ikramiyesinin ise 2 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“AK Parti iktidarında ortaya çıkan en düşük emekli maaşı gündeme gelmişti. Farklı düzenlemeler vardı. 2023 yılı başında en düşük maaşın 5 bin 500 olması konusunda kanun teklifimiz geçmişti.

En düşük emekli aylığı alanlar Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Şeref aylığı olarak ifade ettiğimiz aylığı gerçekleştirmiş olacağız. Sosyal güvenlik ilişkisi olmayanlara 100 lira, olanlara da 100 lira bağlanıyordu. Biz şehidin şeref aylığını ayrım yapmadan eşitlemiş hale getiriyoruz.

60 bin civarında kamu kurum çalışan geçici işçi vatandaşlarımız var. 6 ay çalıştırılıyordu. 11 ay çalışma imkanı kazanmış olacak. Kadrolu olmaları için imtiyaz getiriyoruz. Kadrolarda boşalma olduğunda kurum ilan edecek ve kıdem sırasına göre halen çalışmakta olan geçici işçilere öncelik vermekle iş akdini kadrolu işçiye döndürülecek.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KONUYU BİTİRİRİZ

6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketinde yardım için çalışan insanlar oldu. Bununla ilgili devlet madalyası verilmesi gündemde. Türk vatandaşlarına devlet üstün madalyası, yabancılara üstün fedakarlık ödülü verilmesi çalışması yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlarla ilgili ücret farkını ortadan kaldıracak yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Bugün kanun teklifini veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiririz.

ÜSTÜNDEKİ MAAŞLAR AYNI KALACAK

7 bin 500 TL altındaki emekli maaşları bu seviyeye çıkacak, üstündeki maaşlar aynı kalacak.”

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL

Öğleden sonra bir açıklamada daha yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Elitaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Şimdi 2023 yılının Mart-Nisan ayında ya da Mart ayında Nisan ayının ilk haftasında yasalaşabilir en düşük emekli maaşı 7500 lira olacak. Buradan bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.

7 bin liranın altında emekli aylığı alan kişi 8 milyon 139 bin, 7500 liranın altında emekli aylığı alan kişi sayısı 8 milyon 796 bin, 8 bin liranın altında emekli aylığı alan 9 milyon 898 kişi. Burada orta noktayı bulmuşuz, 7500 lirayı denk getirmişiz. Üst noktalara getirdiğimiz takdirde çalışan ve emekli arasında huzursuzluk gündeme gelebilir.

Kamu çalışanlarıyla ilgili toplu sözleşme oluyor. Asgari ücret tespit komisyonu çerçevesinde yılda 1 defa yapılıyor. Ocak 2023 tarihinde yüzde 30 zamla ilgili kısmı yapmıştık. Toplu sözleşmede yüzde 14'tü. Biz buradan refah payıyla ilgili kısmı düzenleyerek 16 puanlık artışla yüzde 30 memur maaşlarına zam yapmayı ortaya koyduk. SSK'lıları ilgilendirmeyen bir durum söz konusu. İşçi sayılan kişiler asgari ücret tespit komisyonu vasıtasıyla, memurlar sendikalarla yapılan toplu sözleşmeyle ortaya çıkan bir durum. Toplu sözleşmenin revizesini kanun olarak bizim yapmamız mümkün değil, anayasal sorun ortaya çıkmış olur. Toplu sözleşmenin kanunla düzenlenmesi toplu sözleşmenin ortadan kaldırılmasını gündeme getirir. Söylenen bir konunun olumlu tarafıyla yan etkileriyle değerlendirmemiz gerekir.

MİRASÇILARIN DURUMU

Dul, yetim aylığı alanların maaşı 7500 liranın altındaysa 7500 liraya çıkacak. Paylaşım şekli kanunda düzenlenmiş. Anneye, çocuklara, erkek çocuklara, kadınsa bekar olması halinde nasıl faydalanabileceği yasada söz konusu. Her faydalanan kişi 7500 lira faydalanmayacak. Mirascılar 7500 lirayı paylaşacaklar.

Emekli maaşı herkes için geçerli. SSK'lı, Emekli Sandığı, işçiler için geçerli. Devlet memurlarının en düşük emeklisi 11 bin 849 lira alıyor. 12 bin liraya yakın alıyorlar. Bağkurlu 9 bin gün prim ödemesine rağmen en düşük emekli maaşını koymazsak Bağkurlular şu anda 1. dereceden emekli olan 2 bin lira civarında maaş alacaktı.

 
MRBS’DE YENİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 
ÇİN'DEKİ AIRBUS HATTINDAN İLK A321NEO ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7500 TL OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece katıldığı NTV-Star özel yayınında ...
YURT DIŞI OYLARI THY UÇAKLARIYLA GETİRİLECEK
14 Mayıs’ta yapılacak seçimde yurt dışında kullanılacak oylar, THY'den ...
ŞANLI ZAFERİN 108.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü Kutlu Olsun
 
DÜNYANIN EN UZUN BOYLU KADININDAN THY'YE TEŞEKKÜR
Dünyanın en uzun boylu kadını olarak 'Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, ...
GE’DEN TÜRKİYE'YE BAĞIŞ
GE ve GE Vakfı 7,7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkımın ardından, ...
EYT RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI!
Son dakika: Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de ...
 
İGA’NIN KONTEYNER KENTİ NEREDEYSE HAZIR
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın, depremin vurduğu Hatay’da ...
EYT'DE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Son Dakika! Milyonlarca EYT’linin aylarca beklediği karar sonunda çıktı. ...
EYT TBMM'DE YASALLAŞTI !
Son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifi TBMM'den geçerek yasallaştı!
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası