pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
12 Ağustos 2022 Cuma - 10:00

KOBE’NİN EŞİ HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

NBA yıldızı Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, kocası ve kızının hayatların kaybettikleri kaza alanında çekilen fotoğraflarını mahkemeye taşıdı. ABD kamuoyu davayı büyük merakla izlemeye başladı.

KOBE’NİN EŞİ HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

NBA tarihinin en iyi basketbolcularından olan Kobe Bryant, kızı Gianna ile birlikte 26 Ocak 2020'de meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Spor dünyasını yasa boğan ölümün ardından ABD kamuoyunun merakla beklediği dava Los Angeles'taki bölge mahkemesinde start aldı.

Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, kazada ölen kocası ve kızının kaza yerinde çekilen fotoğrafları için Los Angeles County Şerif Departmanı'na dava açmıştı. NBA oyuncusu ve 13 yaşındaki kızı Gianna Bryant'ın fotoğrafları olay yerinde görev alan onlarca itfaiyeci ve 28 şerif memurunun telefonlarında bulunmuştu.

İlk duruşmaya katılan Vanessa Bryant gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, New York Post Bryant'ın duruşma sırasında gözyaşlarına hakim olmadığını yazdı.

'HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİLER'

Bryant'ın avukatı Luis Li, jüriye hitaben yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

'26 Ocak 2020 her zaman Vanessa Bryant'ın hayatının en kötü günü olacak. Güvenlik güçleri ise bölgede gezip hatıra fotoğrafları çektiler. Resmen dayanılmaz bir yaraya tuz bastılar.'

Söz konusu fotoğrafların kişisel amaçlarla çekildiğini iddia eden Li, müvekkilinin bir gün bu fotoğraflarla karşılaşmaktan korktuğunun altını çizdi. Li, 'Çocuklarının ve kendisinin bir gün internette sevdiklerinin korkunç görüntüleriyle karşılaşacağı korkusuyla yaşıyor' dedi.

PİLOTA VE ŞİRKETE DE DAVA AÇMIŞTI

Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, eşi ve kızının ölümüne neden olan kazada helikopter şirketi Island Express Helicopters'a dava açmıştı. Vanessa Bryant, pilot Ara George Zobayan'ın sisli hava yüzünden helikopteri havalandırmaması gerektiğini söylemişti.

Kobe ve kızının yanı sıra helikopterde 13 yaşındaki Gianna'nın takım arkadaşları Alyssa Altobelli ve Payton Chester; ebeveynleri Keri ve John Altobelli; Sarah Chester; basketbol yardımcı antrenörü Christina Mauser; ve pilot Ara Zobayan vardı. Kazada 9 kişi de yaşamını yitirmişti.

HELİKOPTERDE KRİTİK BİR CİHAZ YOKTU

Federal yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Bryant’la birlikte 9 kişiyi taşıyan helikopterde Arazi Bilinçlendirme ve Uyarı Sistemi (TAWS) denilen uyarıcı cihazın olmadığı ifade edilmişti. Yetkililer, söz konusu sistemin Bryant'ın helikopterinde bulunması halinde, yoğun sis içinde kontrolünü kaybeden pilotun söz konusu kazayı önlemesine yardımcı olup olmayacağı konusunda da emin olmadıklarını ekledi.

YÜKSEK HIZLA VE DİK BİR ŞEKİLDE ÇAKILDI

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kuruluşundan (NTSB) Jennifer Homendy, helikopterin bulutların üstüne çıkmak için tırmanışa geçtiği sırada 366 metreden bir dakika içinde aşağı düştüğünü belirterek, "Bu, yüksek hızda oldukça dik bir iniş." demişti.

KOBE KIZLARI İÇİN HELİKOPTER KULLANIYORDU

Los Angeles trafiğinden kaçınmak ve çocuklarına daha çok vakit ayırmak istediği için Kobe Bryant'ın ulaşımda helikopter tercih ettiği biliniyordu. O gün de kızı Gianna'nın antrenmanı için diğer takım arkadaşları ve aileleriyle helikoptere binip 15 dakika uzaklıktaki akademiye gideceklerdi ancak yoğun sis kazaya sebep oldu.

 
FRAPORT TAV’DAN BİR SERGİ DAHA
 
HİTİT VE TAZI’DEN İŞ BİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVALİMANINDA BIÇAKLI SALDIRGAN ALARMI
Son dakika… Paris'te havalimanında bıçaklı saldırgan alarmı yaşandı. İşte ayrıntılar…
PELOSİ’NİN UÇAĞI TAYVAN’A İNDİ!
Son dakika: Bütün dünya diken üstünde izledi. Sonunda Nancy Pelosi ve ...
DÜNYA DİKEN ÜSTÜNDE
Son dakika! Bütün dünya ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ...
 
ABD, EL KAİDE LİDERİNİ BALKONDA ÖLDÜRDÜ
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA, bir Taliban yöneticisinin Kabil'deki ...
RUSYA’DAN RADİKAL KARAR !
Rusya, 2024’ten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılma kararı aldı!
ABD’DEN 8 F-16 DAHA ALACAK
Bulgaristan, ABD'den alacağı F-16'ların sayısını 16'ya çıkardı. Bulgaristan ...
 
UYUŞTURUCU KARTELİ QUINTERO YAKALANDI
FBI’ın en çok arananlar listesindeki uyuşturucu kaçakçısı Quintero yakalandı. ...
JAMES WEBB UZAYDA SU TESPİT ETTİ!
James Webb Uzay Teleskobu, uzak bir dış gezegende su tespit etti!
HAVALİMANI TERMİNALİNDE BOMBA PANİĞİ
ABD’nin San Francisco Uluslararası Havalimanı'nın terminali bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası