pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
27 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:15

ABD’DEN 8 F-16 DAHA ALACAK

Bulgaristan, ABD'den alacağı F-16'ların sayısını 16'ya çıkardı. Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov, daha önce peşin alınan 8 F-16'nın filosunu tamamlamak için ABD'den aynı tip 8 savaş uçağı daha alınacağını açıkladı.

ABD’DEN 8 F-16 DAHA ALACAK

İstifa eden Başbakan Kiril Petkov hükümetinin Savunma Bakanı Zakov, parlamentonun Savunma Komisyonu üyelerine yaptığı açıklamada, ABD'li silah üreticisi Lockheed Martin'den 8 F-16 Block 70 tipi uçak alımı için teklif alındığını söyledi.

Ülkenin hava sahasının güvenliğinden sorumlu olacak yeni uçakların, eski tip Rus MiG-29'lardan oluşan hava kuvvetleri filosunu yenilemesi bekleniyor.

Parlamentonun onayıyla ilk 8 F-16 uçağının peşin olarak 1 milyar 673 milyon dolara alındığına dikkati çeken Zakov, yeni uçaklar için 1 milyar 32 milyon dolar teklif alındığını kaydetti. Bakan, bu rakamın ödemesinin ise vadeli şekilde 9 yıla kadar uzatılabileceğini ifade etti.

Zakov, satın alınan ilk uçakların üreticinin bildirdiği çeşitli nedenlerden 2025'te teslim edilmesinin beklendiğini dile getirerek, gecikme nedeniyle ABD'nin Bulgaristan'a 35 milyon dolarlık tazminat ödeyeceğini kaydetti.

Tazminatın nakit olmayacağını aktaran Zakov, bu rakamın 25 milyon dolarının uçakların roket donatımı şeklinde verileceğini, kalan miktarın ise pilotlara hassas güdümlü silah kullanımı eğitimi olarak verilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

'Ara uçak sorunu'

İlk F-16'ların Mart 2025'e kadar teslim edilmemesi durumunda diğer 8 uçağın ödemesinin de erteleneceğini ifade eden Zakov, o arada Bulgaristan'ın hava sahasının korunmasında çıkacak sorunlara değindi. Zakov, Ukrayna krizi Bulgaristan'ın elindeki uçabilen MiG savaş uçaklarının bakımının imkansız hale geldiğini kaydetti.

Bulgar Hava Kuvvetleri'nin, F-16'ların gelişine kadar 'ara uçak sorunu' yaşayabileceğini belirten Zakov, o arada hava sahasının korunması için bazı ülkelerden geçici uçak temin edilmesiyle ilgili müzakereler yapıldığını söyledi.

Zakov, "Belirli bir uçak tipinden şimdilik söz edemem. Başta ABD olmak üzere birkaç ülke ile görüşüyoruz. ABD ile görüşmelerimiz en ileri safhada sürüyor" dedi. Bakan Zakov, geçici olarak uçak kiralamanın eski MiG'lerin teknik bakımından daha pahalı olmayacağını ifade etti.

Bulgaristan, eski MiG'lerin bazılarının Ukrayna'ya verilmesini kabul etmemişti. Cumhurbaşkanı Rumen Radev Ukrayna'nın bu talebine karşı çıkmış, parlamentoda yapılan görüşmelerde Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve benzer görüşteki diğer partiler Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasını reddetmişti.

 
ALMANYA'DA BUGÜN HAVA ULAŞIMI KİLİT
 
BAŞARILI GENÇLERİN TERCİHİ ASELSAN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UYUŞTURUCU KARTELİ QUINTERO YAKALANDI
FBI’ın en çok arananlar listesindeki uyuşturucu kaçakçısı Quintero yakalandı. ...
JAMES WEBB UZAYDA SU TESPİT ETTİ!
James Webb Uzay Teleskobu, uzak bir dış gezegende su tespit etti!
HAVALİMANI TERMİNALİNDE BOMBA PANİĞİ
ABD’nin San Francisco Uluslararası Havalimanı'nın terminali bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı
 
SİSAM ADASI’NDA HELİKOPTER DENİZE DÜŞTÜ
Aydın’ın Kuşadası ilçesi karşısındaki Sisam (Samos) Adası’nda öğle saatlerinde ...
SPACEX'İN GÜÇLENDİRİCİ ROKETİ TESTTE PATLADI
SpaceX tarafından yeni nesil Starship uzay aracı için geliştirilen bir ...
EVRENİN EN NET FOTOĞRAFI!
9 milyar dolar harcanarak inşa edilen dünyanın en büyük ve güçlü uzay ...
 
İSRAİL İHA’LARI EGE’DE DEVRİYE GEZECEK
İsrail insansız hava araçları bugünden itibaren 6 ay süreyle Ege'de devriye gezecek.
UAI HAVAYOLUNDAN İRAN'A DAVA
Ukrayna Uluslararası Hava Yolları (UAI), İran’ın başkenti Tahran’da 8 ...
COVID-19 ABD’DEN Mİ SIZDI?
İlke kez Çin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 2 yıl boyunca tüm dünyayı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası