pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
18 Ağustos 2022 Perşembe - 21:15

KADAİFÇİLER THY UÇUŞ EKİPLERİNE SESLENDİ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kadaifçiler, son günlerde ‘pilotlar yorgun uçuyor’ şeklindeki şikayetler ve haberler üzerine bir açıklama yaptı.

KADAİFÇİLER THY UÇUŞ EKİPLERİNE SESLENDİ

Uçuş ekiplerine yönelik yazılı bir mesaj yayınlayan Kadayifçilerin mesajı şöyle:

“Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Sizlerin de takip ettiği üzere; 10 Ağustos 2022 tarihinde, 2022 yılı ilk altı ayına ilişkin mali tablolarımızı paylaştık. Bu tablolar içinde yer alan veriler, Türk Hava Yolları tarihinde müstesna yerini aldı. Gurur verici bu rakamlara ulaşmada, Ortaklığımızın tüm çalışanları ile birlikte kokpit ve kabin ekiplerimizin görev bilinci, fedakarlıkları ve disiplinli çalışmaları etkin rol oynadı. Bu nedenle hepinize kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Türk Hava Yolları, “Sivil Havacılık Taşımacılığı sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliğiyle; uçuş emniyeti güvenilirliği, ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile tercih edilen, Avrupa’nın önde gelen ve küresel ölçekte faal bir hava yolu olmak” vizyonu doğrultusunda, uçuş emniyetinden taviz vermeden, sizlerle birlikte, yeni rekorları hedefleyerek operasyonlarını icra etmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gururu olmaya devam edecektir.

Ortaklığımız, “ulusal ve uluslararası tüm sivil havacılık kuralları doğrultusunda hiçbir limit ihlali yapmadan uçuş operasyonlarını icra etmek” azim ve kararlılığını sürdürmektedir. İcra edilen uçuş operasyonuna ait limitlere uyum konusu, Ortaklığımız bünyesinde görev yapan Kalite Güvence Başkanlığı ve Kurumsal Emniyet Başkanlığı birimlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Sivil hava yolu şirketleri için bir emniyet göstergesi olarak kabul edilen SAFA denetimleri sonucunda ulaştığımız 0.118 SAFA oranı, her türlü takdirin üzerindedir. Böylesine başarılı bir değere ulaşmak, hep birlikte sarf edilen çaba ve hassasiyetin bir sonucudur.

ESKİ BİR OLAY SANKİ BUGÜN YAŞANMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Ortaklığımızın böylesine ticari rekorlara imza attığı ve yeni rekorları hedeflediği bir dönemde, 2017 yılı Kasım ayında münferiden yaşanmış, 2018 yılı Nisan ayına kadar ilgili Havacılık Tıp Merkezi tarafından incelenmiş ve “uçuşa elverişlidir” kararı ile sonuçlanmış bir olayın, sanki bugün yorgunluk nedeniyle yaşanmış gibi gösterilmesi düşündürücüdür. Aynı şekilde, 2022 yılı Temmuz ayı başlarında kokpit ekibi tarafından icra edilmemiş bir görevlendirmenin, sanki kurallara aykırı olarak yapılmış gibi gösterilerek farklı platformlara taşınması art niyetli bir yaklaşımdır.

Özellikle ifade etmek isterim ki, geçmişe yönelik gerçekleşen uçuş saati istatistikleri incelendiğinde; pandemi öncesi 2019 yılı ilk 7 ayına ait uçuş ortalamaları ile 2022 yılı ilk 7 ayına ait uçuş ortalamaları arasında önemli bir fark bulunmamaktadır.

Kokpit ve kabin ekiplerimizin her türlü faaliyetlerinden sorumlu Uçuş İşletme Başkanlığı ve Kabin Hizmetleri Başkanlığı, günlük operasyonun her anını yöneten Entegre Operasyon Kontrol Başkanlığı, adil ve limitlere uygun uçuş programları hazırlamak için çaba harcayan Ekip Planlama Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarımızın en öncelikli görevleri uçuş emniyetinden taviz vermeden operasyonun yürütülmesidir. Bu Ortaklığımızın daimi ve öncelikli politikasıdır.

Kıymetli Arkadaşlarım,

Ortaklığımızın ve sivil havacılık sektörümüzün genelinin artan talebe karşın gösterdiği başarılı performans, daha önce de ifade ettiğim gibi, öncelikle siz değerli uçucu ekiplerimizin özverileri ve fedakârlıkları sonucunda ortaya çıktı. Ortaklığımız bu anlamda çabalarınızın farkında olup, koşulların daha da iyileştirilmesi yönünde gereken tüm adımları kararlılıkla atmaktadır ve bundan sonra da atacaktır. Sizlerden istirhamım ülkemiz ve Ortaklığımız için ortaya koyduğumuz değerin farkında olarak çalışmaya devam ederken, yüksek motivasyonunuzu korumanız ve pandemi sonrasının en hızlı yükseleni olan markamızın parlak geleceğine inanmanızdır.

YENİ PİLOT VE KABİN MEMURLARI KATILACAK

Gelecekte siz uçuş ekibimize daha konforlu bir uçuş programını sunabilmek ve emniyetli operasyonları devam ettirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TAFA’dan mezuniyetlerini başarı ile tamamlayan 437 pilot meslektaşımız ile 2023 yılında mezun olacak 269 pilot adayı arkadaşımız için, mezuniyet tarihlerine göre eğitim takvimini belirledik. 2023-2028 yılları arasında filomuza girecek uçak miktarları doğrultusunda kokpit ve kabinde görev yapacak insan kaynağı ihtiyacı analizini tamamladık ve üst yönetimimizin onayına sunduk. Bu kapsamda, İcra Komitemizin Haziran ayında aldığı karar doğrultusunda 17.08.2022 tarihinde tecrübeli/tecrübesiz pilot ilanlarını yeniden açtık. Bu ilanlar sonucunda 700 pilot meslektaşımızı, 2023 yılı ortalarına kadar sistemimize dahil etmeyi planladık. Belirlenen ihtiyaç doğrultusunda, önümüzdeki aylarda kabin memuru alımı konusunda da gerekli adımları atacağız.

Uçuş emniyetinden taviz vermeden, limitlere riayet ederek uçuş operasyonu icra etmek adına, ilgili tüm Başkanlıklarımız nezdinde iletişim kanallarımız açık olmaya devam edecektir. Sizlerden gelecek her türlü görüşü, eleştiri ve öneriyi önemsediğimizi ve geri bildirimlerinizin bizim için son derece değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Unutulmamalıdır ki, 90 yıla varan tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliği ile Türk Hava Yolları, mutlak surette korunması ve kollanması gereken millî bir değerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar gösterdiğiniz gayret ve sarf ettiğiniz çaba için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yeni hedeflerimize ulaşmak için aynı gayret içinde olacağınıza inanıyor, hepinize emniyetli uçuşlar diliyorum.

Saygılarımla,

Kpt. Mehmet KADAİFÇİLER

 

 
AMİRAL GEMİSİ İLE DÖNÜŞ YAPIYOR
 
WANDA NARA, ICARDI İÇİN İSTANBUL'DA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AMİRAL GEMİSİ İLE DÖNÜŞ YAPIYOR
Emirates’in amiral gemisi A380, 1 Aralık’tan itibaren Perth semalarına ...
İSTANBUL HAVALİMANI ‘EN BEĞENİLEN’ HAVALİMANI
İstanbul Havalimanı ‘TrazeeTravel’ okuyucuları tarafından "Dünyanın En ...
BAKANDAN ‘RAKAMLAR ÇARPITILIYOR’ UYARISI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kamu-özel iş birlikleri ...
 
SABİHA GÖKÇEN’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPILARI ARTTI
Dış hatlar yolcusu yüzde 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası ...
THY YENİ PİLOTLARLA DAHA DA GÜÇLENECEK
Türk Hava Yolları, büyüme hedefleri doğrultusunda bünyesine yeni pilotlar katacak.
TÜRK HAVA YOLLARI PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, filoya yeni uçaklar eklendiğini, ...
 
KANADINI YERE ÇARPTI !
Rus Angara Hava Yolları uçağı kötü hava koşullarında çok zor bir iniş ...
TÜRKİYE UZAY YATIRIMLARINI SÜRDÜRECEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkeler arasındaki rekabetin ...
150 TÜRK ALMANYA’YA YARDIMA GİDECEK
Almanya’da havalimanlarında beklenenden daha az Türk işçinin çalışmaya ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası