pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
28 Kasım 2021 Pazar - 23:03

HOLLANDA'DA OMİCRON VARYANTI PANİĞİ

Dünyanın yeni kâbusu haline gelen Omicron varyantı yayılıyor. Güney Afrika'dan Hollanda'ya gelen 600 kişinin 13'ünde Omicron varyantı saptandı.

HOLLANDA DA OMİCRON VARYANTI PANİĞİ

Hollanda Halk Sağlığı Kurumu (RIVM), Cuma sabahı Güney Afrika'dan Amsterdam'a gelen 600 kişiden 13'ünde, koronavirüsün en bulaşıcı varyantı olduğu belirtilen Omicron saptandığını açıkladı. Bu, şu ana kadar AB ülkelerinde saptanan en yüksek Omicron varyantı vakası.

Pazartesi gününden bu yana Güney Afrika'dan Hollanda'ya 5 bin kişinin geldiğini belirten sağlık otoriteleri, Omicron varyantı vakalarının daha da artmasını bekliyor. Güney Afrika'nın Cape Town ve Johannesburg kentlerinden Amsterdam Schipol Havalimanı'na inen iki uçaktaki toplam 600 yolcudan 61'inin testleri pozitif çıkmıştı.

Yapılan inceleme sonucunda bu hastalardan 13'ünün, endişe verici Omicron varyantı ile enfekte olduğu belirlendi.

RIVM, hafta başından bu yana Güney Afrika'dan Hollanda'ya gelen yolcularla ilgili araştırmanın henüz devam ettiğini, bu nedenle daha fazla Omicron varyantı vakasının ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, Güney Afrika'dan dönen herkesi test yaptırmaya ve bir süre ev izolasyonunda kalmaya çağırdı. Cuma günü Güney Afrika'dan dönen 600 yolcudan, testleri pozitif çıkan 61 kişi, Amsterdam Schipol Havalimanı yakınlarında hükümet tarafından hazırlanan bir merkezde zorunlu karantinaya tabi tutuldu. Bu kişiler 2 kez teste tabi tutulacak. Karantinaya uymayanlar para cezasına çarptırılacak. Testleri negatif çıkanların havaalanından ayrılmasına izin verildi. Ancak bu kişiler 5 gün daha evde karantinada kalmak zorunda.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin geçici uçuş yasağı uyguladığı "yüksek riskli" Afrika ülkelerinden Hollanda'ya gelen yolculara evlerinde zorunlu karantina uygulanacak. Schipol Havalimanı'ndan Afrika'dan gelen yolcular için ayrı bir test merkezi oluşturuldu. Bu yolcuların, havaalanındaki diğer kişilerle teması sınırlanacak.

De Jonge'a göre Güney Afrika'dan tüm uçuşları yasaklamak mümkün değil çünkü Avrupalıların her zaman ülkelerine geri dönme hakları var. Bakan de Jonge, Hollanda'da ortaya çıkan Omicron varyantı nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, en bulaşıcı varyant olduğunu vurgulayan de Jonge, "Ne kadar endişelenmemiz gerektiği" önümüzdeki hafta netlik kazanacak" dedi.

Hollanda hükümeti, yeni haftada AB makamları ile konuyu istişare edecek. Gelişmeler ışığında yeni ek önlemlerin hayata geçirilebileceği belirtiliyor. Cuma günü Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Güney Afrika'ya yönelik uçuş yasağı kararı öncesi, bu ülkeden KLM Havayolları tarafından Hollanda'ya 2 uçuş gerçekleşti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in çağrısı üzerine 27 AB üyesi ülke, Cuma günü öğleden sonra aralarında Güney Afrika'nın da bulunduğu 7 Afrika ülkesine geçici seyahat yasağı kararı aldı.

 
THY UÇAĞINDA HAYAT KURTARAN DOKTOR KONUŞTU
 
THY UÇAĞINDA KALP KRİZİ GEÇİREN YOLCUDAN 'İYİYİM' MESAJI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD 8 ÜLKEDEN UÇUŞLARI DURDURDU…
ABD yönetimi, "Omicron" adı verilen yeni corona virüsü mutasyonu nedeniyle ...
AB'DEN BAZI AFRİKA ÜLKELERİNE KISITLAMA
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 ...
BIDEN’IN HELİKOPTERİ TESTİ GEÇEMEDİ
Biden'ın 217 milyon dolarlık başkanlık helikopteri acil durum testlerini geçemeyip karaya oturdu
 
ABD’DEN ALMANYA VE DANİMARKA UYARISI
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile Dışişleri Bakanlığı, Kovid-19 ...
SIERRA SPACE’E 1,4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Sierra Space, 1,4 milyar Dolarlık A Serisi Büyüme Yatırımı aldı ve 4,5 ...
KIYAMET ÖNCESİ DÜNYADAN KAÇACAKLAR
SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Mars'la ilgili çalışmalarına dair çarpıcı ...
 
PUTİN’DEN NATO’YA UYARI
Putin: NATO uçaklarının sınırlarımızın 20 km yakınında uçması izin verilebilecek sınırları aşıyor
BELAVIA AFGANİSTAN VATANDAŞLARINI UÇURMAYACAK
Belarus’un havayolu şirketi Belavia, Türkiye'den Belarus'a yapılacak uçuşlarda ...
İNGİLTERE'YE AİT F-35 DÜŞTÜ
Son dakika gelişmesine göre; İngiltere Donanması'ndan Queen Elizabeth ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası