pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
5 Kasım 2021 Cuma - 13:31

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NDA ATATÜRK SERGİSİ

Gazeteci ve turizm yazarı Halil Öncü, arşivinde bulunan ve kendisi için oldukça anlamlı olan orijinal 1940’lı ve 1950’li yıllara ait olan 10 Kasım Gazetelerinden oluşan sergisini bu yıl yine Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açtı

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NDA ATATÜRK SERGİSİ

Fraport TAV Antalya Havalimanı ev sahipliğinde düzenlenen sergide aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet Gazetesi gibi 15 adet, 1940'lı ve 1950'li yıllarda ait orijinal 10 Kasım gazetesi yer alıyor. İç Hatlar Giden Yolcu katında açılan sergi 15 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Sergiye seyahat için gelen yolcuların büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, ayrıca havalimanı çalışanları da sergiyi gezerek o dönemi yaşıyorlar.

Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol yaptığı açıklamada, “Pandemi sonrasında havalimanındaki ilk sergimiz. 10 Kasım’ın da yaklaştığı şu günlerde, Atatürk’ün ölümünün 83.yıldönümünde sayın Halil Öncü Bey’in büyük destekleri ile burada bu sergiye imza atmış bulunuyoruz. Hem geçmişte basında çıkmış önemli haberleri tekrardan hatırlatmak, görsel olarak yolcularımıza sunmak, aynı zamanda da 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünü hatırlamak için uygun ve doğru bir sergi oldu. Halil Bey’i de bu konuda tebrik etmek isteriz. Kendisi de hakikatten Antalya’da özellikle turizme değer veren bir şahsiyet olarak bilinmekte. Ama böyle özel zamanlarda özel destekleri ile de bizim için çok değerli bir kişilik. Burada bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. 10 Kasım gibi bizim için aslında, matemi üzüntüyü hatırlatacak bir günde Ulu Önderi bu şekilde yad etmek, bir nebze de olsa hoş bir eda bırakıyor gönlümüzde. “dedi.

Yıllar önce bu gazete arşivini oluşturduğunu ifade eden Halil Öncü, bu dönemlerde bu sergiyi çeşitli noktalarda vatandaşlar ile buluşturduklarına dikkat çekti. Fraport TAV Antalya Havalimanı yönetimine serginin gerçekleşmesinde verdikleri katkı için teşekkür eden Halil Öncü, “Yıllar önce edindiğim bu anlamlı gazeteler ile oluşturduğumuz sergi ile yine her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle anıyoruz. Sergimizde Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazete bulunuyor. Sergimizi gezenler adeta bir tarih yolculuğuna çıkıyorlar ve o dönemlerin 10 Kasımlarını yaşıyorlar. Bu sergimizi pandemi öncesi 2019 yılında da yine Fraport TAV Antalya ev sahipliğinde burada açmış ve büyük bir ilgi görmüştük. Sergimize ev sahipliği yapan Fraport TAV Antalya Genel Müdürleri Deniz Varol’a ve Bilgihan Yılmaz’a çok teşekkür ederken, sadece yolculuk yapanların değil, tüm Antalyalıların buraya gelebileceklerini ve bu eşsiz sergiyi gezebileceklerini hatırlatmak istiyorum” dedi.

 
HAVALİMANINI BİRBİRİNE KATTILAR
 
EMIRATES AVUSTRALYA KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADANA HAVALİMANI'NDA İNANILMAZ OLAY
Adana'da polisin operasyon sonucu yakaladığı bir TIR dolusu kaçak göçmenin ...
CUMHURİYETİMİZİN 98. YAŞI KUTLU OLSUN
Bugün 29 Ekim 2021. Cumhuriyetimiz bugün 98. yaşını kutluyor
İZEV ENGELLİ HAKLARINA DİKKAT ÇEKECEK
İZEV, engellier için düzenlenen 2 özel farkındalık çalışması için ABD'ye gitti
 
RAP ŞARKICISI MURDA’YA HAVALİMANINDA GÖZALTI
Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddia edilen ‘Murda’ adıyla ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UNUTULAN EŞYALARA YOĞUN RAĞBET
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde unutulan, bulunan ve sahiplerine ...
TÜRK POLİSİNDEN LİTVANYALI MESLEKTAŞLARINA KURS
Türk memurlar, Litvanyalı meslektaşlarına seyahat belgeleri sahteciliği temel eğitimi kursu verdi
 
MİDELERİNDEN KAPSÜLLER HALİNDE EROİN ÇIKTI
İstanbul Havalimanı'nda sindirim sisteminde kapsüller halinde uyuşturucu ...
GALATARASAY’IN YENİ SPONSORU ULUSLARARASI BİR HAVAYOLU ŞİRKETİ Mİ
Galatasaray ile Türk Telekom arasındaki stadyum isim sponsorluğu anlaşması ...
ANADOLU MUTFAĞI İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Ömür Akkor’un Anadolu mutfağı BTA iş birliğiyle İstanbul Havalimanı’nda
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası