pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
15 Nisan 2022 Cuma - 15:30

EMIRATES SKYCARGO 1 MİLYAR DOZ AŞI TAŞIDI

1 milyar doz aşı: Emirates SkyCargo, COVID-19 aşılarının sevkiyatında tarihi bir kilometre taşını geride bıraktı

EMIRATES SKYCARGO 1 MİLYAR DOZ AŞI TAŞIDI

Emirates SkyCargo, COVID-19 aşılarının ilk pilot sevkiyatını gerçekleştirdikten 18 ay sonra 1 milyar doz aşıya ulaştı. Aşılar yerel aşılama programlarına destek olarak Dubai üzerinden 80’den fazla uçuş noktasına taşındı.

Emirates SkyCargo, uçaklarında 1 milyar dozun üzerinde COVID-19 aşısı taşıdı.

Havayolu kargo şirketi, Ekim 2020’de COVID-19 aşılarının ilk pilot sevkiyatını gerçekleştirdikten sonra 18 aylık bir süre içinde tarihi bir kilometre taşını geride bıraktı. 1 milyardan fazla doza karşılık gelen 4200 tonun üzerinde COVID-19 aşısı, 2000’den fazla Emirates uçuşuyla 80’i aşkın uçuş noktasına ulaştırıldı. 1 milyar dozun yaklaşık üçte ikisi gelişmekte olan ülkelere taşındı.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Emirates SkyCargo olarak, global COVID-19 salgınının başından beri global toplulukların virüsün yıkıcı etkilerini atlatmalarına destek olmaya odaklandık ve gelişmekte olan ülkelere yardım etmeye öncelik verdik. Dubai merkezimizin stratejik konumu ve geniş gövdeli uçaklardan oluşan modern filomuz, amaca yönelik tesislerimiz ve sıcaklığa duyarlı ilaçların taşınmasına yönelik kapasitemiz bir araya gelerek, COVID-19 aşılarını dünyanın bir ucundan diğerine emniyetli, güvenilir ve hızlı bir şekilde taşımamızı sağladı. Dünya Sağlık Günü yaklaşırken, pandemi boyunca aşı gibi temel ürünlerde aksama olmaması için tüm olanaklarını seferber eden global Emirates SkyCargo ekibimizle gurur duyuyoruz.”

Emirates SkyCargo, henüz Ağustos 2020’de COVID-19 için potansiyel aşıların taşınmasına yönelik global lojistik haritası hazırlamaya başlayan ilk global havayolu kargo şirketlerinden biriydi. Ekim 2020’de, Emirates, COVID-19 aşılarının sevkiyatı için özel bir GDP sertifikalı hava merkezi tahsis edeceğini duyurdu. Yine Ekim ayında, Emirates’in kargo bölümü, lojistik ortaklarıyla birlikte çalışarak COVID-19 aşılarının pilot sevkiyatını gerçekleştirdi.

Ocak 2021’de, Emirates SkyCargo aşıların Dubai üzerinden gelişmekte olan ülkelere dağıtımını hızlandırmak için Dubai merkezli lider şirketlerle bir araya gelerek Dubai Aşı Lojistik İttifakı’nı kurdu. Şirket, COVAX girişimine destek olmak amacıyla COVID-19 aşılarının sevkiyatını ve teslimatını önceliklendirmek için Şubat 2021’de UNICEF ile bir mutabakat anlaşması imzaladı. Emirates SkyCargo, 2021 Nisan ayı başına kadar 50 milyon dozun üzerinde aşının sevkiyatını gerçekleştirdi.

Haziran 2021’de, Emirates SkyCargo, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki ilaç soğuk zincir altyapısını genişleterek istenen herhangi bir zamanda COVID-19 aşısı depolama kapasitesini tahmini olarak 60-90 milyon doza çıkardı. Emirates SkyCargo, aşı dağıtımının ve uygulamasının dünya çapında artmasıyla birlikte, menşe ülkelerinden uçuş noktalarına daha yüksek miktarda COVID-19 aşısı taşınmasını kolaylaştırarak ve Eylül 2021’e kadar 250 milyon ve Aralık 2021’e kadar 600 milyon doza ulaştı. 

Emirates SkyCargo, sıcaklığa duyarlı ilaçların taşınmasında lider global havayolu kargo şirketlerinden biri. Şirket, altı kıtada 140’tan fazla uçuş noktasına düzenlediği seferlerle COVID-19 aşılarına ek olarak başka kritik hayat kurtaran ilaçların ve tedavilerin sevkiyatını gerçekleştiriyor. Emirates uçakları her gün tahmini olarak 200 ton ilaç taşıyor.

 
KOCA YUSUF’LARIN ÇIKIŞ PLANI HAZIR
 
RUS TURİSTLER THY İLE GELECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GAZİPAŞA-ALANYA İLK VİLNİUS UÇUŞLARINI KARŞILADI
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Get Jet ve Avion Express’in Litvanya’nın başkenti ...
PEGASUS ZAFER HAVALİMANI’NDAN 4 YERE UÇACAK
Pegasus Hava Yolları, Zafer Havalimanı’ndan 4 yeni noktaya sefer yapacak. ...
BAKAN İSTANBUL’DAN ADAY OLACAK MI ?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’dan belediye ...
 
KAPTANIN KOKPİTTE OMZU ÇIKTI
Londra Luton Havalimanı’ndan Fas'a giden EasyJet uçağının kaptan pilotunun ...
THY’NİN KUPA VOLEY’DEKİ RAKİBİ VAKIFBANK
Tarihinde ilk kez CEV Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Türk Hava ...
KÜRESEL HAVACILIKTA ‘KADIN CEO’ DÖNEMİ
Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği’nin (IATA) havayolu şirketlerine ...
 
QATAR AIRWAYS’TEN MARKA YENİLEME KAMPANYASI
Qatar Airways, insanları 'Haydi Uçmaya' ve olağanüstü yolculukları deneyimlemeye ...
FAA TARİHİNİN EN BÜYÜK PARA CEZASINI VERDİ
ABD'nin Dallas eyaletinden havalanan bir uçakta bir kadın yolcu uçağın ...
SUNEXPRESS SUNPRIORITY’Yİ HAYATA GEÇİRDİ
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, havalimanlarında ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası