pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
11 Mayıs 2023 Perşembe - 21:50

EMIRATES-ETIHAD ORTAKLIĞI GENİŞLİYOR

Emirates ve Etihad, ortak uçuş anlaşması kapsamının genişletildiğini duyurdu

EMIRATES-ETIHAD ORTAKLIĞI GENİŞLİYOR

Emirates Havayolu ve Etihad Havayolları, ortak uçuş anlaşmalarının kapsamını genişleterek BAE’yi ziyaret eden yolcularına ek seyahat seçenekleri sunmak için bir Mutabakat Anlaşması imzaladılar. BAE merkezli iki şirket arasında türünün ilk örneği olan bu anlaşma, ziyaretçilerin tek bir uçuş programıyla birden fazla uçuş noktasına seyahat etmesini sağlayarak, BAE’ye turizm akışını desteklemeye yönelik fırsatlardan faydalanmayı amaçlıyor. 

Bu yaz sezonunda, her iki havayolu şirketinin yolcuları tek bir bilet satın alarak Dubai veya Abu Dhabi’ye diğer havalimanından sorunsuz dönüş imkânıyla seyahat edebilecekler. Yeni anlaşma, BAE’yi keşfetmeyi planlayan yolculara, tüm seyahatleri için tek bilet satın alma ve kolay bagaj teslimi esnekliği de sağlıyor.

Genişletilen ortak uçuş anlaşmasının ilk aşamalarında, her iki havayolu şirketi, Avrupa ve Çin’deki seçili noktalardan gelen ortak uçuş trafiğini geliştirerek BAE’ye ziyaretçi çekmeye odaklanacak. “Open jaw” seçeneği, ziyaretçilerin Abu Dhabi, Dubai veya başka bir emirliği keşfederken mümkün olduğunca fazla yol katetmelerini sağlıyor ve ülkelerine iniş yaptıkları havalimanı üzerinden seyahat etme ihtiyacını ortadan kaldırarak zaman kazandırıyor. BAE’ye seyahat eden yolcular “çoklu şehir uçuşları” seçeneğine de sahip olacak ve böylece her iki havayolunun uçuş ağında yer alan bir şehirden seyahat ederek Emirates veya Etihad’ın sefer yaptığı başka bir uçuş noktasına kolayca dönüş yapabilecekler.

Mutabakat Anlaşması, Arabian Travel Market fuarında Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım ve Etihad Havayolları Operasyon Direktörü Mohammad Al Bulooki tarafından Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark ile Etihad CEO’su Antonoaldo Neves’in ve diğer kıdemli yöneticilerin katılımlarıyla imzalandı.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Etihad Havayolları ile tekrar çalışma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz. Bu kez şirketlerimizin BAE içinde ve dışında bir dizi yeni seyahat seçeneği sunmasını sağlayacağız. Emirates ve Etihad olarak, ilgili yolcu hizmetlerimizi ve ürünlerimizi genişletmek ve BAE’de turizmi desteklemek için güçlü yönlerimizden faydalanacağız. Bu yeni anlaşmanın her iki havayolu arasında daha fazla fırsat geliştirmek için güçlü bir temel oluşturacağına ve BAE’nin sürekli ekonomik çeşitlendirme vizyonu doğrultusundaki kararlılığımıza örnek teşkil ettiğine inanıyoruz.”

Etihad Havayolları CEO’su Antonoaldo Neves ise şu açıklamalarda bulundu: “BAE’ye gelen turizmi desteklemek ve göz alıcı şehirlerimize seyahati kolaylaştırmak için oluşturduğumuz ortak misyon doğrultusunda Emirates ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. BAE’de turizmi destekleyen iki birinci sınıf havayolunun imzaladığı bu ortak uçuş anlaşması, yolcularımızın tek bir biletle Abu Dhabi ve Dubai’yi en iyi şekilde keşfetmelerini daha kolay hale getirirken Etihad Havayolları veya Emirates ile yaptıkları uçuşlarda olağanüstü bir uçuş deneyimi sunmayı taahhüt ediyor. Böylece, BAE’ye seyahat eden yolculara kazan-kazan ilkesini temel alan bir fırsat sunmuş oluyoruz.”

Genişletilen ortak uçuş anlaşması kapsamında, her iki havayolu şirketi, BAE hükümetinin BAE turizmini teşvik etme ve BAE’nin tercih edilen bir global uçuş noktası olarak konumunu pekiştirme hedefini desteklemeyi amaçlıyor. BAE ekonomisinin ana ayaklarından biri olan turizm sektörünün, ülkenin toplam GSYİH’nin %5,4’üne (31,6 milyar USD) katkıda bulunması ve 2027 yılına kadar 1 milyondan fazla istihdamı desteklemesi bekleniyor.

Havayolu şirketleri bu duyuruyla ikinci kez iş birliğine gidiyorlar. 2018’de, Emirates Group Security ve Etihad Aviation Group (EAG), BAE içinde ve dışında operasyon alanlarında bilgi ve istihbarat paylaşımı da dâhil olmak üzere, havacılık güvenliğini güçlendirmek için bir Mutabakat Anlaşması imzalamıştı. Geçtiğimiz yıl, Emirates, Abu Dhabi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile havayolunun global uçuş ağında yer alan kilit kaynak pazarlardan BAE’nin başkentine gelen turist sayısını artırmak için bir anlaşma imzaladı.

 
‘GÖZDE’ MÜHİMMATI İLE İLK ATIŞ
 
TUM’UN ENGENLLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY 600 UÇAK SİPARİŞ EDECEK
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet ...
THY TÜM İKRAM MENÜLERİNİ YENİLEDİ
Türk Hava Yolları, yeni ve lezzetli tatlarla yenilediği menüleriyle, dünyanın ...
IATA ABD’NİN KARARINI ELEŞTİRDİ
IATA’ya göre ABD'nin önerdiği yolcu tazminat kuralı maliyetleri artıracak, ...
 
HİTİT İLK ÇEYREK BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Hitit, 2023’ün ilk çeyreğini yüzde 67 gelir artışı ve yüzde 40 FAVÖK marjı ile kapattı
TAV HAVALİMANLARI’NA EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ
TAV Havalimanları, kurum kültürü ve çalışan deneyimi üzerine çalışmalar ...
PEGASUS SİRENA VE EFLİN’İNE KAVUŞTU
Pegasus Hava Yolları ‘Sirena’ ve ‘Eflin’ isimleri verilen iki yeni uçağı filosuna kattı
 
TÜRK HAVA YOLLARI’NDA ZE ROBERTO DÖNEMİ
Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı, 2023-2024 voleybol sezonu için ...
THY NİSAN’DA KAÇ YOLCU TAŞIDI?
Türk Hava Yolları, Nisan ayında yüzde 31 artışla 6,5 milyon yolcu taşıdığını açıkladı
İGA İSTANBUL HAVALİMANI WEB SİTESİNİ VE MOBİL UYGULAMASINI YENİLEDİ
Güçlü altyapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası