pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
7 Ekim 2022 Cuma - 15:46

CUMHURBAŞKANINDAN F-16 AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile süren F-16 görüşmeleri ve basında gündeme gelen Eurofighter konusu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı

CUMHURBAŞKANINDAN F-16 AÇIKLAMASI

Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün yaptığı telefon görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Putin'in doğum günü. 70 yaşında. Hem onu bir tebrik edeyim istedim hem de bu devam eden süreçle ilgili de kendisi bizim bu arabuluculuğumuza özellikle teşekkür etti. 'Bu başarılı arabuluculuk sebebiyle tebrik ediyorum.' dedi. Ayrıca da ikili ilişkilerimize yönelik de tekrar şöyle bir üç, dört gün içerisinde etraflıca bir görüşme yapabilirsek iyi olur filan. Önümüzde bizim bir de Asya Platformu’yla ilgili bir buluşma söz konusu. Eğer oraya Sayın Putin'in de gelme durumu olursa o zaman dedim orada buluşmak suretiyle etraflıca, gerek ikili görüşmeler, gerek Rusya-Ukrayna konularını da daha etraflıca görüşme fırsatımız olur dedik. Ve orada bir mutabakatımız oldu. Ama telefon ama dediğim gibi Asya Platformu'nda inşallah bir araya gelme durumumuz olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine yönelik soruyu, "Ben her ikisiyle de görüşüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Prag'daydınız, liderlerle görüştünüz. Yunan medyasında birkaç iddia ortaya atıldı. Akşam yemeğinde Miçotakis ile Erdoğan tartışma yaşadı' diye haberler geçildi. Böyle bir şey yaşandı mı?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Bende böyle bir yüz görüyor musun? Bir defa protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kendisinin orada konuşması programda olmamasına rağmen, ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim, konuşmamı yaptım, masama geçtim. O da kimden, nasıl izin aldı bilmiyorum, oradan çıktı, bana cevap yetiştirmeye kalktı. Onun cevabına ben cevap mı vereyim? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Sadece onun orada birkaç kelamını dinleyerek onunla yetindim. Doğru dürüst kimse de alkışlamadı."

"F-16 satışıyla ilgili önemli bir durum olursa Eurofighter da alternatif olarak konuşulmuştu. Bu görüşme devam ediyor mu?" sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben böyle bir alternatiften bahsetmedim. Ama ne dedim? Dünyada bunun da alternatifleri var. Bu konuyla ilgili biz nasıl Patriot'larla ilgili bizim ihtiyaçlarımız karşılanmayınca, S-400'leri aldıysak F-16 konusunda da Amerika eğer ihtiyacımızı gidermezse dünyada bu ihtiyacımızı giderecek çok ülke var" diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından basın mensuplarına Mevlid Kandili dolayısıyla kandil simidi ikram etti.

 
THY EYLÜL’DE KAÇ YOLCU TAŞIDI?
 
THY’DEN GLOBAL SAF DEKLARASYONUNA İMZA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZELENSKİ'DEN BAYRAKTAR'A DEVLET NİŞANI
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, BAYKAR Teknoloji ...
ALMAN BASININDAN 'EUROFIGHTER’ İDDİASI!
Alman basınının iddiasına göre; F-16 satışıyla ilgili ABD'nin süreci uzatması ...
ABD’Lİ SENATÖRLERDEN YENİ ŞARTLAR
Ankara'nın F-16 konusunda 'ABD'li Kongre üyelerinden olumlu mesajlar aldık' ...
 
TÜRK HEYETİNDEN F-16 MESAJI
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Âlâ, "Sayın ...
CUMHURBAŞKANI TCG ANADOLU’YU HAVADAN İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da katıldığı toplu açılış ...
İSMAİL DEMİR’DEN SU-35 AÇIKLAMASI
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-16'lar konusunda yaptığı açıklamada, ...
 
TÜRKİYE BAE’YE 20 ADET BAYRAKTAR SİHA SATTI
BAYKAR tarafından üretilen 20 adet silahlı insansız hava aracının (SİHA) ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE F-16 RESTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, ...
ABD’Lİ SENATÖR YENİ ŞARTLAR SIRALADI!
ABD'li senatör ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Chris van Hollen, Türkiye'ye ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası