pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
13 Eylül 2022 Salı - 12:58

ABD’Lİ SENATÖR YENİ ŞARTLAR SIRALADI!

ABD'li senatör ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Chris van Hollen, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yunan basınına konuşan senatör, ABD'nin Türkiye’ye yeni şartlar sunması gerektiğini savundu. Hollen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken, 'Yunanistan'ın yanındayız' mesajı verdi.

ABD’Lİ SENATÖR YENİ ŞARTLAR SIRALADI!

TÜRKİYE NATO’DA TUTARSIZ MÜTTEFİKMİŞ!

ABD’de Demokrat Parti’den Senatör ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Chris van Hollen, son dönemde tırmanışa geçen Atina-Ankara gerilimi ve Türkiye’ye verilip verilmeyeceği tartışmaları belirsizliğini koruyan F-16 süreci ile ilgili konuştu. Yunan Kathimerini gazetesine bir röportaj veren Hollen, Türkiye’nin NATO içerisinde tutarsız bir müttefik olduğunu söylerken, Yunanistan’a destek verdi.

Hollen’a, Türkiye’ye olası F-16 satışına ilişkin bir soru yöneltilirken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Madrid’deki NATO zirvesinde Erdoğan’a bu konuyla ilgili destek vereceğini söylediği de hatırlatıldı.

Hollen, “Ankara’ya F-16 satışıyla ilgili şu an senato nerede duruyor?” sorusuna, “Bu soruyu yanıtlamak için biraz geçmişten bahsetmek gerekli. Hatırlarsanız Kongre, Rus S-400 sistemini satın aldıktan sonra F-35’lerin Türkiye’ye satışını haklı olarak reddetmişti. Ben de bu satışı engelleyenlerden biriydim ve bu süreçte aktif olarak rol aldım. Bu satın alma, diğer sorunlarla birlikte, Türkiye’nin tutarsız bir NATO müttefiki olduğunu ve F-35 programından çıkarılmasının haklı olduğunu kanıtladı.” dedi.

‘SURİYE’DE KULLANILMAYACAĞINDAN EMİN OLMALIYIZ’

Hollen, F-16’larla ilgili olarak ise, “F-16’ların yükseltilmesine ve yeni partilerin satışına gelince ise Türkiye’ye bazı şartlar sunmalıyız. Örneğin, Türkiye’nin F-16’larını Yunanistan gibi diğer NATO ülkelerinin hava sahasını işgal etmek için kullanmamalıdır. Bununla birlikte, IŞİD’le mücadelede desteklediğimiz YPG/SDG gibi Suriye’deki gruplara karşı da bu silahların kullanılmaması şart koşulmalıdır. Kısacası, F-16’ların herhangi bir satışı veya yükseltilmesi için açık koşullar gerekmektedir. Kongre, F-35 konusunda kontrolü ele aldı ve sizi temin ederim ki, F-16 konusunda da aktif olarak yer alacaklar.” dedi.

ABD’li senatöre röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili de bir soru yöneltildi. Hollen, “Senato Erdoğan’ın Yunanistan’a karşı söylemlerini ve Kıbrıs konusunda hamlelerini nasıl görüyor?” sorusuna “Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinin ihlallerinin istikrarı bozduğu çok açık. Bu konuda ABD ve NATO’daki ortaklarımız Türkiye’yi sorumlu tutmak için birlikte çalışmalı. BM Güvenlik Konseyi kararları başta olmak üzere demokrasi ile ilgili konuların da ihlal edildiğine şahit oluyoruz. Özellikle Kürtlere yönelik baskı sürüyor” yanıtını verdi.

‘YUNANİSTAN ÖNEMLİ BİR ORTAK OLDUĞUNU KANITLADI’

Hollen, ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin tarihin en güçlü seviyesine geldiğini de vurgularken, “Yunanistan NATO’nun önemli bir stratejik ortağı olduğunu kanıtladı ve Putin’in Ukrayna’ya saldırısından sonra bu önemli rolü daha da güçlendirdi.” dedi. Hollen, “Sadece askeri açıdan değil, NATO’nun korunması ve cephedeki devletlerin ve Ukrayna halkının kendilerini savunmaları için gerekli teçhizatın sağlanması açısından da önemli olan Dedeağaç limanındaki faaliyetlerde bunu açıkça görüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 
TÜRKİYE İKİNCİ PARTİ S-400 ALACAK MI?
 
O JETİN SAHİBİ BAKIN KİM ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKİYE İKİNCİ PARTİ S-400 ALACAK MI?
Türkiye, ABD ‘Patriot’ füzeleri vermeyince Rusya’dan bir parti S-400 Hava ...
ESKİ ABD’Lİ GENERAL ŞAŞIRTTI!
Eski ABD Hava Kuvvetleri generali şaşırttı: Türkiye'ye F-35 vermeliyiz
ABD’DEN YENİ CAATSA YAPTIRIMLARI TEHDİDİ
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin, Rus yapımı savaş ...
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN F-16 MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Türkiye’ye F-16 savaş uçağı ...
ASELSAN ADEX 2022’DE İLHAM ALİYEV’İ AĞIRLADI
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ADEX 2022 fuarına katılan ASELSAN, ...
'BEKLENMEDİK BİR KAHRAMAN'
Dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışmalarda kendini kanıtlayan ve savaşların ...
 
AKAR F-16 İLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ SELAMLADI
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni ...
BAKAN AKAR YUNANİSTAN’A BİR KEZ DAHA SESLENDİ
Yunanistan'ın Ege adalarındaki silahlanma ve tahriklerine değinen Milli ...
S-300'LE TÜRK F-16'LARINA TACİZ!
Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası