pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:26

CORENDON’DAN SEFER İPTALLERİ AÇIKLAMASI

Corendon Airlines, Avrupa’daki havalimanlarında yaşanan operasyonel problemler sebebiyle uçuş iptal etmek zorunda kalan havayolları arasına katıldı. Şirketten yaşanan iptallerle ilgili bir açıklama yapıldı

CORENDON’DAN SEFER İPTALLERİ AÇIKLAMASI

Almanya’daki havalimanları başta olmak üzere Avrupa’da birçok havalimanının temel sorunu olan personel yetersizliği havayollarının operasyonlarında önemli aksaklıklara yol açtı. Personel eksikliğinin etkisiyle yaşanan aşırı yoğunluk ve hizmet yetersizliğinin yanı sıra yoğun hava trafiği problemi nedeniyle de çok sayıda havayolu şirketi sezon uçuşlarının bir kısmını iptal etmek zorunda kaldı.

Avrupa’nın en büyük havayollarının bile yüzde 30’a varan iptaller açıklamasının ardından Corendon Airlines da; Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapacağı turistik ve etnik uçuşların bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu.

PANDEMİNİN ARTÇI ETKİLERİ VURDU

Korona pandemisi nedeniyle seyahati zorlaştıran ve hatta uzun süre tamamen durma noktasına getiren kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte havayolları yoğun bir sezon geçirmeye hazırlanıyordu. Ancak bu kez de havacılık sektörü, pandeminin artçı etkileriyle mücadele etmek zorunda kaldı.

Pandemide çok sayıda personelle yollarını ayıran havayolu şirketleri, yoğun sezona girerken personel bulmakta zorlandığı için özellikle uluslararası havalimanlarında yaşanan uzun bekleme süreleri, check-in işlemelerin yavaş gerçekleşmesi, yolcu bagaj sorunları, sendika üyelerinin başlattığı uyarı grevleri gibi birçok sorun hem yolcuları hem havayollarını güç durumda bıraktı. Hatta birçok yolcu, havalimanlarında yaşanan problemler sebebiyle uçuşlarını kendileri iptal etmek zorunda kaldı.

Karaer: “Mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz”

Avrupa’daki bayrak taşıyıcı havayollarından başlayarak birçok havayolu şirketinin mevcut durum sebebiyle iptaller açıklamasının ardından Corendon Airlines’tan da bir açıklama geldi. Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer şunları söyledi:

“Öncelikle, pandemi sürecinde tatil yapamayan insanların bu sezon itibariyle özledikleri tatile kavuşacakları için biz de çok heyecanlıydık. Aldığımız memnun edici rezervasyonlar sonucu yoğun bir uçuş programı ile sezona giriş yapmıştık. Fakat, özellikle sıklıkla uçtuğumuz Avrupa meydanlarında yaşanan hizmet yetersizliği sebebiyle planladığımız uçuşlardan bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık. İptal edilen uçuş sayısını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışsak da Ağustos, Eylül ve Ekim uçuşlarımızın turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25’ini iptal ettik. Son dönemde birçok havayolu gibi Corendon Airlines olarak karşılaştığımız problemler sebebiyle mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz.

AVRUPA GECE UÇUŞLARINA KAPALI

Büyük havalimanlarında yaşanan sıkıntılardan kaynaklı gecikmeler, yolcuların alternatif olarak küçük meydanlara yönelmesine ve bu havalimanlarının da yoğunlaşmasına sebep olmuştur. Bununla birlikte Avrupa’da birçok havalimanının gece ucuşlarına kapalı olması operasyonları neredeyse durma noktasına getirmiş olsa da, tarifemizde kalan uçuşlarımızı zamanında icra etmek için bu kararı vermiş bulunmaktayız. Herkesin mutlu bir tatil yapmak istediği bir dönemde yaşanan bu olaylar ile, seyahatin kabusa dönmesi durumu ile karşı karşıyayız. Planlı uçuşlarımızın icra edilip edilemeyeceğini sorgulayan müşterinin kaygısı, bu sektöre hizmet veren bizim gibi şirketlere büyük üzüntü vermektedir.” 

“Tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışacağız”

Olağanüstü bir operasyonel sıkıntı yaşanan havacılık sektörünün en kısa zamanda toparlanmasını umduklarını belirten Yıldıray Karaer, “Bu zorlu dönemde yolcularımızın uzun zamandır bekledikleri tatili kaçırmamaları için alternatifler sunmaya çalışacağız. Elimizde olmayan sebeplerle yolcularımıza yansıyan bu aksaklıklar yüzünden çok üzgünüz. Yolcularımızın bu olumsuz koşullardan mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

ÜCRETSİZ REZERVASYON HAKKI VERECEK

Corendon Airlines, uçuşu iptal edilen yolcularına, uçuşlarından 7 gün önce veya sonra olmak üzere diledikleri yeni bir uçuş için ücretsiz rezervasyon hakkı veriyor.

 
OTOBÜS FİYATI UÇAK BİLETİNE YAKLAŞTI
 
ANTALYA HAVALİMANI'NDA YENİ REKOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OTOBÜS FİYATI UÇAK BİLETİNE YAKLAŞTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Şu anda tüm seferler ...
BU HAVAALANLARI YOLCUYA HASRET KALDI
Türkiye’de bulunan 60 havalimanından bazıları yıl boyunca boş duruyor. ...
BOEING C-40C UÇAĞININ İZLENMESİ YASAKLANDI
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi taşıyan 09-0540 kayıt ...
 
DÜNYANIN EN UZUN SÜRE ÇALIŞAN KABİN MEMURU
86 yaşındaki kabin memuru, dünyanın en uzun süre görev yapan uçuş görevlisi oldu!
THY VE TRENDYOL GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, ...
YARDIMCI PİLOT UÇAKTAN DÜŞTÜ
ABD’de acil iniş deklare eden çift motorlu CASA CN-212 Aviocar tipi uçağın ...
 
EASYJET VE ROLLS-ROYCE’UN H2ZERO ORTAKLIĞI
easyJet ve Rolls-Royce H2ZERO adlı ortaklığını duyurdu. Hidrojen yanmalı ...
İLK ÇEYREKTE REKOR KAR
Singapur Hava Yolları artan yolcu talebi üzerine ilk çeyrekte 556 milyon ...
KOTİL: İTÜ BİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRDİ
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezuniyet törenine katılan TUSAŞ Genel ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası