pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
26 Kasım 2021 Cuma - 18:30

BAYRAKTAR TB2 400 BİN UÇUŞ SAATİNİ TAMAMLADI

Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı.

BAYRAKTAR TB2 400 BİN UÇUŞ SAATİNİ TAMAMLADI

Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı.

Milli SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2 önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Bayraktar TB2 SİHA Sistemi, 400 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Böylece Bayraktar TB2 SİHA gökyüzünde en uzun süre görev yapan milli hava aracı oldu.

2014’TE ENVANTERE GİRDİ

Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girdi. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı şu anda TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

13 ÜLKEYE İHRACAT

Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği ilk SİHA sistemi olan Bayraktar TB2’ler, dünya havacılık ve savunma sektörü tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bayraktar TB2 SİHA’lar ile ihracat sözleşmesi imzalayan ülke sayısı 13’e ulaştı. Halen Türkiye, Ukrayna, Katar, Azerbaycan ve teslimat yapılan ülkelerin envanterinde toplam 257 Bayraktar TB2 SİHA görev yapmaya devam ediyor.

NATO VE AB ÜYESİ BİR ÜLKEYE İLK SİHA İHRACATI

Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Bayraktar TB2 SİHA’lar, önümüzdeki yıl Polonya semalarında da uçacak. Böylece Türkiye ilk defa NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeye yüksek teknoloji içeren SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ihraç etmiş olacak.

2020’DE 360 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Geçtiğimiz yıl Baykar'ın gelirlerinin büyük kısmı yurt dışına yapılan ihracattan elde edildi. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2020 yılında 360 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatıyla savunma sanayii gibi stratejik bir alanda büyük bir başarıya imza attı. Baykar 2021’de de gelirlerinin %80’den fazlasını yine ihracattan elde etti. Milli SİHA’lara ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

YERLİLİK ORANI REKOR DÜZEYDE

2000’li yılların başından itibaren insansız hava araçları alanında en büyük katma değer olan yazılım ve donanım sistemlerini Türk mühendislerinden oluşan ekibiyle milli ve özgün olarak geliştiren Baykar, 13 farklı disiplindeki mühendislik gücüyle alanında dünyanın lider teknoloji firmalarından biri olarak gösteriliyor. Tüm kritik aksamı, tasarım ve yazılımları Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’lar dünyada rekor sayılacak düzeyde %93'lük bir yerli sanayi katılımıyla İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü’nde üretiliyor.

REKORLARIN SAHİBİ

Bayraktar TB2 SİHA, 16 Temmuz 2019 tarihinde Kuveyt’te katıldığı demo uçuşunda yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu coğrafi ve iklim şartlarında tam 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak rekor kırdı. Milli SİHA’lar Katar, Suriye, Ukrayna ve Karabağ’da karşılaştığı çöl sıcağı, dondurucu soğuk, kar ve fırtına gibi tüm olumsuz hava şartlarında görev yapmaya devam ediyor. Türk havacılık tarihinde taktik sınıfta 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun havada kalış süresi ve 27 bin 30 feet yükseklikle Türkiye irtifa rekorunu kıran milli SİHA, 400 bin saatlik uçuşla birlikte Türk havacılık tarihine geçti. Milli SİHA en uzun süre başarıyla Türkiye’ye hizmet eden hava aracı unvanını da kazandı.

KARABAĞ’IN KURTARILMASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENDİ

Bayraktar TB2 SİHA’lar kardeş ülke Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıldır devam eden Karabağ işgalini sonlandırmasında da önemli bir rol üstlendi. Azerbaycan, Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’a yönelik olarak 27 Eylül 2020 tarihinde bir askeri harekât başlattı. Harekâtın başlangıcından 44 gün sonra, 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın işgalini sonlandırarak Dağlık Karabağ’ı kontrol altına aldı. Ermenistan’a yönelik harekât esnasında Azerbaycan Ordusu, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları tüm cephe hattında kullandı. Savunma analistleri tarafından teyit edilen çalışmalara göre Bayraktar TB2 SİHA’lar ile Ermenistan Ordusu’na ait birçok hava savunma sistemi, radar sistemi, tank, zırhlı araç, kamyon, cephanelik, mevzi ve birlik imha edildi. Azerbaycan’ın Ordusu’nun dünyayı şaşırtan bu başarısı dünya medyası ve savunma uzmanları tarafından Türk SİHA’larının harp tarihini değiştirerek oyun kurucu bir güce ulaştığı şeklinde yorumlandı.

 

 
T70 HELİKOPTERLERİNİN 50.MOTORU ÜRETİLDİ
 
DHMİ PERSONEL ALACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
T70 HELİKOPTERLERİNİN 50.MOTORU ÜRETİLDİ
Genel Maksat Helikopteri Programı (GMHP) kapsamında T70 Kara Şahin helikopterlerine ...
TUSAŞ MALEZYA’DA OFİS AÇTI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, dünya genelindeki teknoloji ofislerine ...
YUNAN F-16’SI DÜŞTÜ
Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçağı düştü
 
İSPANYA 3 AIRBUS A330 MRTT SİPARİŞ ETTİ
İspanya Savunma Bakanlığı, üç adet Airbus A330 çok amaçlı tanker nakliye ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O SORUYU CEVAPLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400'lerin Türkiye'deki parça üretimleri konusunda, ...
AKAR: S-400 İHTİYACIMIZI KARŞILADI
Milli Savunma Bakanı Akar, "Hava taarruzu oldu da mı S-400'ü kullanmadık, ...
 
TÜRKİYE S-400'ÜN BAZI PARÇALARINI ÜRETECEK
Rusya'nın savunma sanayi ihracat şirketi Rosoboronexport'un Genel Direktörü ...
AKAR’DAN S-300 VE S-400 AÇIKLAMASI
Akar: S-300, NATO içinde nasıl kullanılıyorsa S-400 de bizde aynı şekilde kullanılacaktır
CUMHURBAŞKANINDAN S-400 AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, S-400'leri iade edin diyor, başımızın çaresine bakacağız
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası