pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
15 Ekim 2022 Cumartesi - 13:24

BARTIN'DA CAN KAYBI 41'E YÜKSELDİ...

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amasra'daki maden faciasında can kaybı sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı. Soylu, "Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

BARTIN DA CAN KAYBI 41 E YÜKSELDİ...

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 41 maden işçisi hayatını kaybetti. Yaralı kurtarılan 11 işçi tedavi altında.

BAKAN SOYLU: 40 ŞEHİDİMİZE ULAŞTIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bartın'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Madencilerimiz, onların aileleri, Türkiye'de bu mesleği yapan bütün madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi buradaydı. Türkiye'nin birçok yerinden bütün kurumlarımız hem bu konuya yetkin olan Enerji Bakanlığımızın bütün kurumları, hem AFAD'dan UMKE'ye Kızılay'a kadar tüm kurumlarımız, ambulans uçaklarından buradaki tüm sağlık personelimize kadar herkes seferber oldu. Arzu ederdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak çalışmalarda hakikaten 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik sarf edildi. Mümkün olduğunda sizleri doğru bilgilendirmeye çalıştık. Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk.

"BİR MADENCİ İLE İLGİLİ BELİRSİZLİK VAR"

Kahraman madencilerimiz büyük bir fedakarlık ortaya koydular, hepsine minnettarız. 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız da hastanelerde, 6'sı İstanbul'da, 5'inin 3'ü Bartın Devlet, 2'si ise özel hastanede. Birisi taburcu oldu. 110 madencimizden 58 madencimiz de kimisi kendi imkanlarıyla büyük bir bölümü de kurtarılmış oldu. Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 40 madencimizin de kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliği ifade etmiştik. Biraz sonra da şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız.

Ailelerle beraber buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar, büyük acıları oldu. Mesai arkadaşlarının büyük acıları oldu. Hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilerimize, ülkemize sabır versin. Baş sağlığı diliyoruz. Bütün yargı mekanizması da sabaha kadar hem teşhis hem olayın soruşturulmasıyla ilgili tüm çalışmaları yaptılar. Onlara da teşekkür etmek isteriz. Kolaylaştırıcı işlemler ortaya koydular. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın bazen kendilerinin aramasıyla bazen bizim aramamızla bilgi verdik. Biraz sonra da Bartın'ımıza bilgi almak için taziyelerde bulunmak için intikal edecekler. Tekrar başsağlığı diliyoruz. Allah milletimizi bir daha böyle bir elim olayla karşı karşıya bırakmasın."

ENERJİ BAKANI FATİH DÖNMEZ: ÇOK TRAJİK ÜZÜNTÜLÜ HADİSELER YAŞANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma çalışmalarında hemen hemen sona yaklaşmış durumdayız. Arama kurtarma çalışmalarını başta TTK'nın ekipleri yaptı. Kendi arkadaşlarını kurtarmak için elinden geleni yaptı. Çok trajik üzüntülü hadiseler de yaşandı. O arkadaşların bir arkadaşını canlı çıkarması sonucu sevincini de birlikte yaşadık. Aşağıda ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapıyorlar. Belirsizliğini koruyan 1 arkadaşımızı da arama çalışmaları devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı ve sabah saatlerinde ekiplerimiz 14 kardeşimizi oradan çıkardılar. Şu anda biz kuyu başındayız. Bu olay buradan 350 metre derinlikte oldu. Yürüyerek bile oradan buraya 45-50 dakikadan erken gelme şansınız yok. Çalışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim için üzüntülü taraf da 3 hafta önce burada biz Türk-İş Başkanımızla beraberdik kardeşlerimizle, helalleştik ama arkasını getiremedik. İnşallah Rabbim bize bu acıları tekrar yaşatmaz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "Bugün bu acıyı hepimiz hissediyoruz. Ben arkadaşlarını kurtarmak için mücadele eden işçi kardeşlerimizin mücadelesine saygı duyuyorum. Madencilerin acısı büyük, emekçilerimizin böyle bir acıyla onlarla karşılaşmak çok acı verici bir olay. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

 
THY KAPTAN PİLOTU HEDEF BÜYÜTTÜ
 
2041’E KADAR HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN İHTİYACI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BALIKÇILAR PALAMUT BEKLERKEN UÇAK TUTTU!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinden avlanmak için denize açılan balıkçı teknesinin ...
O TUSAŞ ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARILDI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), müzisyen Onur Şener cinayetinin ...
MARMARA DENİZİ'NDE DEPREM
Prof. Dr.Naci Görür, dün gece Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem ...
 
PARAMOTOR TEHDİDİNE RADAR ÖNLEMİ
Mersin'de bir polisin şehit olduğu terör saldırısı 'paramotor maket uçak' ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA TAKSİ TARTIŞMASI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcular, havaalanı taksisine binilmesi ...
EN AZ 23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı, cuma günü Irak'ın kuzeyi Asos bölgesine yapılan ...
 
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 16 SIĞINAĞI VURULDU
Son dakika… Kuzey Irak'ın 140 kilometre derinliğindeki terör hedefleri ...
THY’NİN DESTEĞİ İLE İLK KEZ UÇAĞA BİNDİ
2 metre 15 santimetre boyu ile ‘dünyanın en uzun boylu kadını’ ünvanını ...
3 KORUCUYU ŞEHİT EDEN TERÖRİST HAVALİMANINDA YAKALANDI
İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekiplerinin terminal içerisinde ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası