pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
28 Eylül 2022 Çarşamba - 13:14

THY’NİN DESTEĞİ İLE İLK KEZ UÇAĞA BİNDİ

2 metre 15 santimetre boyu ile ‘dünyanın en uzun boylu kadını’ ünvanını elinde bulunduran 25 yaşındaki Weaver Sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ilk kez uçağa bindi. Gelgi, uçağın 6 koltuğunu kapatan özel sedye ile İstanbul’dan San Francisco’ya uçtu

THY’NİN DESTEĞİ İLE İLK KEZ UÇAĞA BİNDİ

Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla İstanbul’dan ABD’nin San Francisco şehrine uçan Rumeysa için Türk Hava Yolları uçağında 6 koltuk kapatılarak üzerine sedye yerleştirildi. Uzun süre oturması sakıncalı olan Rumeysa Gelgi, yanında refakatçi olarak annesi Safiye Gelgi ile birlikte ABD’ye uçtu.

İstanbul Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rumeysa Gelgi, “Bu hem ilk uçak yolculuğum hem de Türkiye’den ilk çıkışım olacak. Sadece benim için değil, birçok kişi için ilk olacağını düşünüyorum. Çünkü sizlerin de bildiği üzere sedye ile seyahat etme opsiyonu normalde ciddi rahatsızlıkları bulunan, yoğun bakımdan yoğun bakıma, hastaneden hastaneye sevk edilen, ambulansa ihtiyaç duyan hastalar için kullanılan bir opsiyon. Fakat benim skolyoz(omurga eğriliği) rahatsızlığı gereği, uzun süreli oturamama durumum olduğu için sedye ile uçma durumunda kaldım.” dedi.

13 SAAT BOYUNCA SEDYEDE YATACAK

Yaklaşık 13 saat sürecek THY’nin TK 79 sefer sayılı uçağıyla San Francisco’ya uçan Rümeysa Gelgi, ABD’de neler yapacağı le ilgili soruya, “ABD’de birkaç ay kalacağım. Birden fazla amaç için gidiyorum. İlk olarak ziyaret, aynı zamanda mesleki kariyerimi ilerletmek… Orada bulunduğum süre içerisinde Guiness ile çok güzel bir iş birliğimiz olacak. Ben teknoloji ve yazılım sektöründe çalışıyorum. San Francisco bilirsiniz teknoloji ağıyla, şirketleri ile ünlü bir şehir. Orada kariyerimle ilgili fırsatları değerlendireceğim, kendi mesleki kariyerim.“ cevabını verdi.

‘THY YÖNETİCİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’

Uçakla seyahat edebilmesini için sedye dahil her türlü kolaylığı gösteren THY yöneticilerine teşekkür eden Rumeysa Gelgi, “Daha önce turist olarak başka ülkeye seyahat eden bir yolcu için böyle bir prosedür uygulandığını zannetmiyorum. Bu yüzden bu yolculuğun, bu şekilde problemi olanlara ışık olmasını, prosedürlerde kolaylık sağlanmasını umut ediyorum. Sedyeli yolcu olarak seyahat etme başlangıçta biraz meşakkatli bir prosedür. Fakat başta THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Bolat ve THY yetkilileri, Sayın Yahya Üstün, Sayın İsmail Velioğlu, onların ilgileri sayesinde bütün detaylar kolaylıkla halledildi.  Kendilerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

RUMEYSA GELGİ KİMDİR?

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan, 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, "Dünyanın un uzun boylu kadını" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na 2021 girdi.  

Rumeysa Gelgi, 1 Ocak 1997 doğumlu. Yaşamını Karabük'te sürdüren Gelgi, dünyaya geldiğinde Türkiye'de görülen ilk, dünya genelinde ise 27. Weaver Sendromu vakasıydı. Weaver Sendromu'na sahip olan Gelgi, 1 yaşındayken doğuştan gelen ASD (Atrial Septal Defect) ve PDA (Patent Ductus Arteriosis) sorunlarından dolayı açık kalp ameliyatı oldu. 3 buçuk yaşındayken göbek fıtığı ameliyatı geçirdi. 5 yaşında, 9 aylık fizyoterapiden sonra yürüteçle ilk kez yürümeye başladı. Marmara Üniversitesi Pediyatrik Endokrinoloji Bölümü tarafından gözlem altında tutuldu. Hızlı büyümesi Eylül 2003'ten Mayıs 2006'ya kadar süren bir tedaviyle durduruldu. Tedavi başlangıcında 1.72 cm boyundaydı. İlaç tedavisi başarılı oldu ve boyunun uzaması durdu. Aralık 2013'te bir hafta arayla iki kez skolyoz ameliyatı oldu. 65 derece olan omurga eğriliği 38 dereceye düşürüldü.

RUMEYSA GELGİ'NİN BOYU KAÇ?

2014'te "dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı" unvanını aldı.  2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, "dünyanın un uzun boylu kadını" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Aynı zamanda skolyoz hastası olan Rumeysa Gelgi, hareket etmek için genellikle tekerlekli sandalye kullanıyor. Lise mezunu olan Gelgi, sağlık sorunları nedeniyle bugüne kadar hiç okula gitmedi. Gelgi, eğitimine evde devam etti. 

 
CORENDON UÇAĞI İKİ KEZ KALKIŞ İPTAL ETTİ
 
BOEING’İN 100’NCÜ B737-800 KARGO UÇAĞI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 KORUCUYU ŞEHİT EDEN TERÖRİST HAVALİMANINDA YAKALANDI
İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekiplerinin terminal içerisinde ...
YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ!
Kastamonu'dan Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek için ...
ACUN ILICALI MOTOR KAZASI GEÇİRDİ
Son dakika... Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, motosiklet kazası geçirdi. ...
 
İŞTE İSRAİL’İN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ
Son dakika… Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki normalleşme sonrası İsrail'in ...
TRABZON UÇAĞINDA KAVGA
Dün akşam Trabzon-İstanbul seferini yapan ve Gaziantep FK kafilesinin ...
İSTANBUL HAVALİMANI POLİSİ KAÇAKÇILIĞA GÖZ AÇTIRMIYOR
İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekiplerinin havalimanı içerisinde ...
 
O JETİN SAHİBİ BAKIN KİM ÇIKTI
TikTok şeyhi Miraç Orbay’ı özel jetle İstanbul’a getiren, lüks villada ...
TOGG GÖKLERE ÇIKTI
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ürettiği yerli SUV aracı, Turkish ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKAYI ELE VERDİ
İstanbul Havalimanında bir yolcudan şüphelenen polis, yaptığı araştırmada ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası