pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
25 Haziran 2022 Cumartesi - 17:16

ALMANYA HAVALİMANLARINA TÜRKİYE’DEN 2 BİN İŞÇİ ALMAK İSTİYOR

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, yolcu kontrolünden uçak bakımına ve uçuş görevlilerine kadar personel sıkıntısı nedeniyle yüzlerce uçuşunu iptal ediyor. Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor.

ALMANYA HAVALİMANLARINA TÜRKİYE’DEN 2 BİN İŞÇİ ALMAK İSTİYOR

1000’DEN FAZLA UÇUŞ İPTAL

Almanya’da havalimanı personeli eksikliği nedeniyle uçuş iptalleri sürüyor. Haziran ayı başında 900 iptal açıklayan Lufthansa, şimdi de temmuz ve ağustos aylarında hem Almanya içi ve hem de Avrupa ülkelerine binden fazla uçuşunu iptal ettiğini açıkladı.

Kritik yaz tatili döneminin başladığı bir süreçte uçuşların iptal edilmesinin, Avrupa'da grevlerle birlikte havalimanlarında yaşanan seyahat kaosunu derinleştirmesi bekleniyor.

Ülkede seyahat sektörü, personel sıkıntısı ve hastalık izinlerinden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Personel eksikliğinin de büyük ölçüde COVID-19 salgını dönemi işlerine son verilenlerin yeni iş bulmaları ve havacılık sektörüne yeniden dönmek istememelerinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Almanya'da yolcu kontrolünden uçak bakımına ve uçuş görevlilerine kadar birçok alanda personel sıkıntısı yaşanıyor.

COVID-19 salgını etkilerinin azalmasıyla insanlar tekrar seyahatlere başlarken, Almanya’da havaalanları ve hava yollarında yaz tatili öncesi personel sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede, yaz tatilinde beklenen seyahat yoğunluğuna çözüm aranıyor.

Almanya Birleşik Hizmet Sendikası'na (Ver.di) göre, Frankfurt, Hamburg veya Berlin gibi büyük havaalanları, güvenlik kontrolü veya check-in gibi yerdeki tüm hizmet alanlarında personel eksikliği nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Alman politikacılar, çözüm olarak federal polisin havalimanlarında kontrol geçişlerinde de yer alması önerisinde bulunuyor.

Personel eksikliği konusuna çözüm bulunamaması halinde hava yolu şirketlerinin, daha fazla uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtiliyor.

Türkiye'den 2 bin hava yolu personeli isteniyor

Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor. Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL), mayısta Federal Çalışma Bakanlığı'na yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif sunmuştu. Teklifte, "Yer hizmetleri alanında 2 bin kişilik personel sıkıntısı var. Bu personel ihtiyacını kısa vadede karşılamanın bir yolu olarak yurt dışından işçi alımını görüyoruz." denilmişti.

BDL'ye göre, Türkiye'den gelecek işçiler, A2 seviyesinde Almanca konuşuyor, hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip ve Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşılıyor.

BDL'den bugün yapılan açıklamada ise Alman makamlarının Türkiye'den yaklaşık 2 bin işçinin Alman havaalanlarında konuşlandırılması için hızlı bir şekilde özel izinler çıkarılmasının beklendiği bildirildi.

 
MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA
 
İZMİR’DEN DUBAİ UÇUŞLARI BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GECE GÖRÜŞ HELİKOPTERLERİ ENVANTERE GİRİYOR
Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Boeing Model 107 tipi ...
THY EMEKLİ PİLOTLARI GERİ ÇAĞIRIYOR
Türk Hava Yolları, pandemi sonrası artan pilot ihtiyacı kapsamında emekliye ...
IL-76'NIN DÜŞÜŞ ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Ilyushin Il-76MD tipi uçak, bu sabah saat 04.00 ...
 
TURKISH CARGO’DAN STRATEJİK 3 YENİ HİZMET
Turkish Cargo, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine yeni kolaylıklar ...
IL-76MD KALKIŞTA DÜŞTÜ
Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Ilyushin Il-76MD tipi uçak, Rusya'daki Ryazan-Dyagilevo ...
SAMSUNLU DÜNYA HAVACILIĞINI YÖNETEN 28 KİŞİDEN BİRİ
İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, dünya havacılığını yöneten 28 kişiden biri oldu
 
THY'DEN SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan ...
VENEZÜELA'DA UÇAK KAZASI
Venezüela'da küçük uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.
İSTANBUL-KUDÜS DİREKT UÇUŞLAR BAŞLIYOR
Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkileri Büyükelçilik ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası