pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
1 Aralık 2022 Perşembe - 15:18

AIRBUS VE NESTE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Airbus ve Neste, havacılığı karbondan arındırmak için SAF geliştirme konusunda güçlerini birleştiriyor

AIRBUS VE NESTE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Airbus ile dünyanın önde gelen yenilenebilir yakıt üreticisi Neste, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) üretimini ve kullanımını ortaklaşa ilerletmek için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. SAF'in hava yolculuğunun sera gazı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olan önemli bir çözüm olduğu vizyonunu paylaşan her iki şirket, bu iş birliğiyle, havacılık sektörünün SAF'a geçişini hızlandırmayı hedefliyor.

SAF kullanımını hızlandırmanın en büyük zorluklarından birinin SAF üretiminin artırılması olduğunun bilincinde olan Neste ve Airbus, hayata geçirdikleri iş birliğiyle her iki şirketin küresel havacılık endüstrisinde SAF gelişimini yönlendirmesi için temel oluşturuyor. Ortakların iş fırsatlarını birlikte keşfetmelerine ve sürdürülebilir havacılık yakıtının üretimini ve kullanımını ortaklaşa teşvik etmelerine olanak tanıyacak olan iş birliğinin odak noktası; SAF'in teknik gelişimi, yakıt onayı ile mevcut ve gelecekteki üretim teknolojilerinin test edilmesi ve "%100 SAF" kullanımının nasıl etkinleştirilebileceğinin araştırılması olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Airbus İletişim ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Julie Kitcher şöyle dedi:

"SAF, hem hizmet içi uçak filolarında hem de yarının filolarında kullanılabilen, havacılık sektörünün en umut verici dekarbonizasyon çözümlerinden biridir. Yenilenebilir havacılık yakıtları için ticari olarak uygun bir pazarın yaratılmasını teşvik etmek amacıyla SAF'nin gelişimini ve benimsenmesini ilerletmek için Neste ile ortaklık yapmaktan onur duyuyoruz. Tüm Airbus uçakları halihazırda %50'ye kadar SAF kullanarak uçmak için onaylanmıştır ve bu ortaklık, on yılın sonundan önce, %100'e varan SAF kullanımı sertifikasına ulaşmakta etkili olacaktır.”

Neste Yenilenebilir Havacılık Başkan Yardımcısı Thorsten Lange ise şöyle konuştu:

“Neste olarak, havacılık sektörünün daha sürdürülebilir bir geleceğe giden yolculuğunu hızlandırmada ön saflarda yer alıyoruz. Bu yolculuk aynı zamanda endüstrinin değer zinciri genelinde işbirlikleri gerektiriyor. Airbus ile hayata geçirdiğimiz bu işbirliği; havacılık ve uzay endüstrisindeki bir öncü ile yenilenebilir yakıtlar alanıdaki bir lideri bir araya getiriyor. Şirketlerin birleşik bilgi ve uzmanlığı, havacılığı sürdürülebilir enerji kaynaklarına daha fazla yöneltirken ve havacılığın iklim üzerindeki etkisini azaltmanın bir aracı olarak SAF'in kullanımını ve kullanılabilirliğini geliştirmeye yardımcı olacaktır.”

Bu işbirliği, Alman araştırma merkezi DLR ile SAF üzerinde “Alternatif Yakıtların Emisyon ve İklim Etkisi” (ECLIF3) keşfinden sonra, Airbus ile enerji sağlayıcısı Neste arasındaki ikinci iş birliği olma özelliğine sahip. Bu Mutabakat Zaptı ile Airbus ve Neste, %100 SAF sertifikasına ulaşma süreçlerinin teknik yönleri üzerinde daha fazla çalışacak.

SAF'nin kullanımının artmasını sağlamak için tüm ekosistemin önemli bir rol oynaması sebebiyle Neste ve Airbus, teknik yönler üzerinde çalışmanın yanı sıra, havayolları ve diğer paydaşlarla birlikte dünya çapında somut SAF projelerini ve iş fırsatlarını araştıracak.

 
AIRBUS HİDROJENLE ÇALIŞAN SIFIR EMİSYONLU MOTORU TANITTI
 
İGA’DAN CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUKLARA YENİ HİZMET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIRBUS HİDROJENLE ÇALIŞAN SIFIR EMİSYONLU MOTORU TANITTI
Airbus, hidrojenle çalışan yakıt hücreli motor geliştirdiğini açıkladı. ...
MNG HAVA YOLLARI 25 YAŞINDA
Türkiye’nin ilk özel hava kargo taşıyıcısı MNG Havayolları, 25 yaşında
SUUDİ ARABİSTAN’DAN RİYAD’A DEV HAVALİMANI HAMLESİ
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, başkent Riyad'ın doğu ...
 
ANTALYA’YA 13 MİLYON TURİST
2022’nin ilk 10 ayında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı 13 milyonu aştı
THY ÜST YÖNETİMİ MIAMI’DE
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ...
AIRBUS ZİRVESİ 30 KASIM-1 ARALIK’TA
Airbus Zirvesi'nin 2022 etkinliği, 30 Kasım-1 Aralık'ta iki gün boyunca ...
 
CROATIA AIRLINES 6 A220 ALIYOR
Croatia Airlines, 6 adet Airbus A220 uçağı için kesin sipariş anlaşması imzaladı
SABİHA GÖKÇEN "YILIN DİJİTAL HAVALİMANI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Bluesky Awards 2022 tarafından “Yılın Dijital Havalimanı” seçildi
NANE: ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE’NİN YILI OLACAK
IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası