pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
8 Eylül 2022 Perşembe - 12:04

ASELSAN ADEX 2022’DE İLHAM ALİYEV’İ AĞIRLADI

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ADEX 2022 fuarına katılan ASELSAN, fuardaki standında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ağırladı. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler’in de bulunduğu ziyaret esnasında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ürün ve sistemler hakkında detaylı bilgi verdi.

ASELSAN ADEX 2022’DE İLHAM ALİYEV’İ AĞIRLADI

62 Farklı Ürün ve Sistem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği desteğiyle Türk savunma sanayi firmaları, Güney Kafkasya ve Orta Asya bölgesinin en önemli savunma fuarlarından ADEX (Azerbaijan International Defense Exhibition) Fuarına iştirak etti. Bakü’de fuar alanın yarısından fazlasını kaplayacak büyüklükte "Türk Milli Pavilyonu" konsepti oluşturuldu. ASELSAN, 700 metrekareyi aşkın sergileme alanında Azerbaycan Ordusu tarafından halen etkin şekilde kullanılan Güdüm Kitleri, Elektro-Optik Sistemler, Dron Karşı Tedbir Sistemleri, Haberleşme Sistemleri ve Elektronik Harp ürünlerinin de yer aldığı 62 farklı ürünü ile yer aldı.

Azerbaycan Yönetimi ASELSAN Standında

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanı sıra Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov, Savunma Sanayii Bakanı Org. Medet Guliyev, Hava Kuvvetleri Komutanı Korg. Ramiz Tahirov, Devlet Tehlikesizlik Hizmeti (DTX) Reisi Org. Ali Nagiyev, Harici Keşfiyat Başkanı Org. Orhan Sultanov, Nahcivan Ordu Komutanı Org. Kerem Mustafaev, Savunma Bakanlığı Rabıta Reisi Memmed Eminov, Savunma Bakanlığı Keşfiyat Reisi Hilal Necefov, KOBİA (Kiçik ve Orta Biznesin İnkişafı Agentliyi) Başkanı Orhan Memmedov ile Elmi Tetqiqat Enstitüsü Başkanı Mürsel Aliyev başta olmak üzere Azerbaycan Cumhuriyeti yöneticileri ASELSAN standını ziyaret ederek çalışmalar ürün ve teknolojiler hakkında bilgi aldı. Fuar süresince ASELSAN üst yönetimi, ev sahibi ülke yetkilileri ve fuara katılan diğer ülke heyetleriyle de görüşmeler yaptı.

“Azerbaycan için Her Türlü Göreve Hazırız”

Azerbaycan Cumhuriyeti ve ASELSAN arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkat çeken ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Haluk Görgün, “ASELSAN, Azerbaycan için çalışmaya 1990’lı yıllarda başladı. Azerbaycan’daki faaliyet alanları ve hizmetlerde artış yaşanınca yurt dışındaki ilk şirketimiz olarak yüzde 100 ASELSAN iştiraki olan ASELSAN Bakü kuruldu. ASELSAN’ın Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine tedarik ettiği modern haberleşme teçhizatı, akıllı mühimmatları ve birçok farklı ürünü yaygın ve etkin şekilde kullanıldı. ASELSAN ürünleri Azerbaycan’da sadece askeri alanda değil, sivil alanda da yaygın şekilde kullanılıyor. Biz Azerbaycan ve Türkiye’deki çalışmalarımızı birbirinden farklı görmüyoruz. ASELSAN, Azerbaycan’ın her türlü elektronik cihaz ve sistem ihtiyacı için görev almaya hazırdır” dedi.

 
ABD F-35 TESLİMATLARINI ASKIYA ALDI
 
SUNEXPRESS EKİPLERİ GERİ DÖNEBİLECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'BEKLENMEDİK BİR KAHRAMAN'
Dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışmalarda kendini kanıtlayan ve savaşların ...
AKAR F-16 İLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ SELAMLADI
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni ...
BAKAN AKAR YUNANİSTAN’A BİR KEZ DAHA SESLENDİ
Yunanistan'ın Ege adalarındaki silahlanma ve tahriklerine değinen Milli ...
 
S-300'LE TÜRK F-16'LARINA TACİZ!
Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ...
RUS HACKERLAR BAYRAKTAR KARDEŞLERİ TEHDİT ETTİ
Rusya'nın en büyük hacker grubu Killnet, "Ruslara asla SİHA satmayız" ...
'BAYRAKTAR KIZILELMA'' GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları tamamlanan ...
 
RUSYA'YA SİHA SATACAKLAR MI?
Haluk Bayraktar, "Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara ...
'SİPER' 8.5 KİLOMETREDE VURDU
Son dakika... Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, uzun menzilli hava ...
BAYRAKTAR TB2'DEN YENİ REKOR!
Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 500 bin uçuş saatini ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası