pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
28 Şubat 2023 Salı - 14:50

İŞTE JAPONYA’NIN YENİ ASTRONOTLARI

Japonya 13 yıl sonra ilk kez yeni astronotlarını tanıttı. Astronotlardan biri cerrah, diğeri iklim bilimci

İŞTE JAPONYA’NIN YENİ ASTRONOTLARI

Japonya Uzay Ajansı JAXA, 13 yıllık bir aranın ardından ilk kez yeni astronot adaylarını duyurdu. Ajans, astronot adayları için 4 binden fazla başvuruyu inceleyip biri cerrah ve bir iklim bilimci olmak üzere iki kişiyi eğitime kabul etti.

BİRİ KADIN ASTRONOT

Mevcut 6 astronotlarının tamamı erkek olan Japonya, uzaya yeni bir kadın astronot göndermeye hazırlanıyor. Japon Kızılhaçı Tıp Merkezi'nde cerrah olarak görev yapan 28 yaşındaki Ayu Yoneda, başarılı bir şekilde uzaya çıkması durumunda Japon uzay eğitim programına katılan üçüncü kadın olacak. Görev için seçilmiş olmasına oldukça şaşırdığını dile getiren Yoneda, "Bu bana bir sorumluluk ve bir görev hissi getirdi" diyor.

‘İNSAN VÜCUDUNA UZAYDA NE OLUYOR’ SORUSUNUN CEVABINI ARAYACAK

Yoneda'nın bir astronot olma hayali, Japonya'nın ilk kadın astronotu Chiaki Mukai'yi konu edinen bir manga ile ortaya çıkıyor. Tıpkı Yoneda gibi, Chiaki Mukai de bir cerrahtı. Yoneda uzmanlığını uzay yolculuğunun insan sağlığını nasıl etkilediği sorusu üzerinde yapacağı incelemelerde kullanmayı amaçlıyor ve şöyle diyor: "Birçok insanın uzaya gidiyor olacağı bir dönem göreceğiz. Uzaydaki bu ziyaretlerin süresi ve mesafesi uzayacak. Bir doktor olarak benim yapabileceğim şeyin, insan vücuduna uzayda ne olduğunu öğrenmek olduğunu düşünüyorum."

Bir diğer Japon astronot adayı ise, halihazırda Dünya Bankası'nda üst düzey risk yönetimi uzmanı olarak görev yapan 46 yaşındaki Makoto Suwa. Suwa, JAXA tesislerinin ve çeşitli araştırma kuruluşlarına ev sahipliği yapan Tsukuba şehrinde büyümüş. Yıllar önce başarısız bir başvuru girişiminden sonra bu göreve hak kazanan Suwa, haberi aldığından bu yana çok heyecanlı olduğunu, bu sebeple uyuyamadığını belirtiyor.

MARS İKLİMİNİ ARAŞTIRACAK

Antik iklimler konusunda uzman olan Suwa, bu deneyimlerini Mars ikliminin nasıl geliştiğini keşfetmekte kullanmayı umuyor. İklimbilimci, buna dair, "Ay ve Mars konusunda daha fazla şey öğrenerek yalnızca bu gökcisimlerini değil, aynı zamanda kendi gezegenimizi de daha yakından tanımış olacağız" diye konuşuyor.

AY’A GİDEN İLK JAPONLAR OLACAKLAR

İkili, bu aşamada 2 yıllık bir eğitim programına tabi tutulacak. Başarılı olmaları durumunda Japonya adına Uluslararası Uzay İstasyonu ekibine katılabilecek ve Ay'a giden ilk Japon olma imkanına erişecekler.

ABD ve Japonya, geçtiğimiz yıl yaptıkları bir ortak açıklamada, 2020'li yılların sonlarına dek Ay'ın yüzeyine bir Japon astronotun inmesini sağlama konusunda iş birliği yapacaklarını duyurmuştu.

2021 yılında ise JAXA, astronotların ileri seviye bilim insanı ya da mühendis olma zorunluluğunu kaldırmıştı. Bunun üzerine başvuranlar arasında satış görevlileri ve danışmanlarının da bulunduğu çok sayıda farklı meslek gruplarından insanlar yer almıştı.

JAXA Başkanı Hiroshi Yamakawa, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni astronot adaylarının belirlenebileceğini ve bu sayede uzay programlarını halk ile daha yakın hale getirebilmeyi umduklarını dile getirmişti. Yamakawa, "Astronotların sorumluluğu yalnızca değişmeyecek, aynı zamanda genişleyecek" demişti.

 
RUSYA’DA UFO ALARMI!
 
LUFTHANSA YENİ UZUN MESAFE KABİNLERİNİ TANITTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUSYA’DA UFO ALARMI!
Son dakika... St. Petersburg hava sahası tanımlanamayan uçan bir cisim ...
THY’DEN ÜNİVERSİTELİLERE İŞ İMKANI
Türk Hava Yolları (THY), depremden etkilenen üniversite 3’ncü ve 4’ncü ...
SABİHA GÖKÇEN DEPREMZEDELERİN YANINDA
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan depremzedelere 100 milyon liralık nakdî yardım
 
BİR YOLCU HAYATINI KAYBETTİ
KLM Hava Yolları’nın Sicilya’dan Hollanda’ya giden uçağında bir yolcu hayatını kaybetti
THY 400’NCÜ UÇAĞINA KAVUŞTU
Türk Hava Yolları (THY) filosu 400 uçağa ulaştı. THY’nin 400’ncü uçağı Airbus A350-900 oldu.
THY’DEN KÖLN DUYURUSU
Türk Hava Yolları (THY), Köln Havalimanı’nda yapılacak grev nedeniyle ...
 
MALATYA HAVALİMANI İNŞAATINDA GÖÇÜK
Malatya Erhaç Havalimanı yeni terminal binasının alt yapı inşaatı sırasında ...
İSTANBUL HAVALİMANI DEPREME HAZIR MI?
İstanbul Havalimanı olası bir depreme karşı dayanaklı mı ? Türkiye’nin ...
SILKWAY GROUP’TAN YARDIM UÇUŞLARI
Dost ve kardeş ülke Azerbaycan, Silkway Airlines ve Silkway West Airlines ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası