pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
2 Ekim 2022 Pazar - 18:22

İSTANBUL'UN YENİ METROSU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen İstasyonu'nda Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının açılışını yaptı.

İSTANBUL UN YENİ METROSU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Biz, İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizden beri hep ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla, milletimize eser ve hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde, milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Böylece yeni nesillere, üzerinde Türkiye Yüzyılını inşa edebilecekleri güçlü bir altyapı bırakıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın açılışı nedeniyle Sabiha Gökçen İstasyonu’nda düzenlenen törene katılarak vatandaşlara hitap etti.

İstanbul’a kazandırdıkları yeni ulaşım projesi Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu bu metro hattı, Sabiha Gökçen Havalimanını Pendik’e, Anadolu Adliyesine, Kadıköy’e bağlamaktadır. Artık Sabiha Gökçen’e, Pendik’ten 10 dakikada, Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada ulaşmak mümkün hâle gelmiştir. Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında, bu hattı İstanbul Havalimanına kadar ulaştıracağız” dedi.

“MİLLETİMİZİN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTTİK”

“Bugünkü açılışla İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunun 270 kilometrenin üzerine çıkartıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hâlen inşası süren projelerle bu rakam 366 kilometreyi geçecektir. İstanbul’daki raylı sistem ağının yarısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından İstanbul’a kazandırılmaktadır. Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara en güzel dersi, inşallah Haziran’da vermeye var mıyız? Öyleyse gece gündüz çalışmaya var mıyız? Karşımdaki bu muhteşem katılım zaten bunu ispat ediyor. Türkiye genelindeki 811 kilometrelik şehir içi raylı sistemin 312 kilometresi de yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca gerçekleştirilmiştir. Şimdi az önce buraya geldik, yerin altında 32 metre ve raylı sistemle geldik ama hiç gürültü, şu-bu yok. 6 dakikada bindiğimiz yerden buradayız. İşte bunun adı: ‘yol medeniyettir’, raylı sistem medeniyettir. Bu medeniyete, bu moderniteye benim vatandaşlarım layıktır. Benim hanım kardeşlerim layıktır, benim beyefendi kardeşlerim layıktır, benim gençlerim layıktır. Hâlen inşası süren 185 kilometrelik raylı sistemle, bu rakam daha da artacaktır.”

Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken; kendilerinin bakanlıklar ve belediyeler vasatıyla vatandaşları en hızlı, en güvenli, ekonomik ulaşım ağı olan raylı sistemlere kavuşturmaya devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, İstanbul Belediye Başkanlığı dönemimizden beri hep ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla, milletimize eser ve hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Gerek şahsımın belediye başkanlığında gerek Kadir beyin başkanlığında, gerek Mevlüt beyin başkanlığında hep aynı kararlılıkla bu yola devam ettik, durmadık. ‘Durmak yok yola devam’ dedik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız asırlık eserler sayesinde, milletimizin hayat kalitesini yükselttik. Böylece yeni nesillere, üzerinde Türkiye Yüzyılını inşa edebilecekleri güçlü bir altyapı bırakıyoruz. Artık manifestomuzun adı ne: ‘Türkiye Yüzyılı’, artık buna çalışacağız. İnşallah Türkiye Yüzyılının inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
THY DUYURDU: TAYLAND’TA KISITLAMALAR KALKTI
 
EN AZ 23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY DUYURDU: TAYLAND’TA KISITLAMALAR KALKTI
Türk Hava Yolları, Tayland’da uygulanan Covid-19 kısıtlamalarının kaldırıldığını duyurdu
MALEZYA SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
Türk Hava Yolları(THY), Malezya seferlerini artırıyor
ÜNİFORMALARDA RADİKAL KARAR
Kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gittiklerini duyuran İngiltere merkezli ...
 
HİTİT ALABANDA TURİZM’LE ANLAŞTI
Türkiye’deki hizmet ağını genişleten Hitit, turizmin lider isimlerinden ...
TAV ŞİRKETLERİNDE KADIN ÇALIŞANLAR MUTLU
TAV Havalimanları’nın iştirakleri BTA, TAV İşletme Hizmetleri ve TAV Havacılık, ...
KARGOLARIN GÜVENLİĞİ ONLARDAN SORULUR
TAV Güvenlik, kargo güvenliği alanında uluslararası standartlarda hizmet ...
 
EKŞİ THY KABİN EKİPLERİNE NE SÖZÜ VERDİ?
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bir grup kabin ekibi ile İstanbul’da ...
EMIRATES SKYTRAX’TAN ÜÇ ÖDÜL KAZANDI
Havayolu, her kabin sınıfına yatırım yapmaya ve yolcularına daha iyi deneyimler ...
DHMİ'NİN PROJESİ AVRUPA’DA YARI FİNALDE
DHMİ tarafından hayata geçirilen ‘E-Doğrudan Temin’ projesi, Avrupa Komisyonu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası