pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
19 Nisan 2024 Cuma - 08:02

İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME

Son dakika… Dünyanın günlerdir yaşadığı ‘ya İsrail de İran’a saldırırsa’ endişesi zirve ve yaptı. İran'ın İsrail'e 13 Nisan'da düzenlediği saldırının ardından İsrail bu gece İran'a misilleme saldırısı düzenledi. İsfahan yakınlarındaki askeri üste patlamalar yaşandı, İsrail'e ait 3 İHA'nın imha edildiğini açıklayan İranlı yetkililer, İsfahan'da durumun normal olduğunu bildirdi.

İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME

İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına saldırısının ardından 13 Nisan'da İran'ın ilk kez kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesiyle bölgedeki tansiyon artmıştı.

Günlerdir İsrail'in İran saldırısına yanıt verip vermeyeceği konuşulurken İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verildi.

İRAN: FÜZE SALDIRISI YOK

Haber ajanslarına konuşan İranlı yetkililer, İsfahan'da durumun normal olduğunu belirterek, "Füze saldırısı yok. 3 İHA imha edildi" ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonu, patlama sesinin nedeninin hava savunma sisteminin aktive edilmesi olduğunu bildirdi. Devlet haber ajansı IRNA, İran'ın hava savunma sistemlerinin olası hava tehditlerine karşı önlem olarak birçok bölgede devreye alındığını bildirdi.

"NÜKLEER TESİS GÜVENDE"

IRNA, "Bazı olası hedeflerle başa çıkmak için ülkenin bazı bölgelerinde hava savunmasının etkinleştirilmesinin ardından, şu ana kadar herhangi bir hava tehdidinin neden olduğu büyük ölçekli bir saldırı veya patlama bildirilmedi" açıklamasında bulundu.

Önemli nükleer tesislere sahip kritik bir merkez olan İsfahan'da yapılan kapsamlı kontroller, tüm hassas askeri ve güvenlik tesislerinin güvende olduğu belirtildi.

AMERİKAN MEDYASI: İSRAİL İRAN'A YÖNELİK SALDIRI DÜZENLEDİ

Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı. Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi. ABC News, İsrail'in aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu yönündeki iddiaların doğrulanmadığını kaydetti.

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

İSRAİL ABD'Yİ BİLGİLENDİRMİŞ

Yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı "desteklemediğini" kaydetti. Ayrıca yetkili, söz konusu saldırıda vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ise söz konusu saldırıyı henüz resmi olarak doğrulamadı.

İRAN'DA BAZI UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İran'ın İsfahan eyaletindeki patlamaların ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin bazı bölgelerindeki uçuşların askıya alındığı bildirildi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın, İran Yol ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Hava Limanları ve Havacılık Şirketi'ne dayandırdığı haberde, Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu.

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini ancak seslerin kaynağının henüz belli olmadığını bildirmişti.

 
TAV'IN BEŞ HAVALİMANINA FRANKFURT’TA ÖDÜL
 
TU-22M3 BOMBARDIMAN UÇAĞI DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DÜNYADA İSRAİL KARŞILIK VERECEK ENDİŞESİ
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına ...
İRAN İSRAİL'E HANGİ FÜZE VE İHA'LARLA SALDIRDI?
İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun önceki gün İsrail'e düzenlediği saldırıda ...
EN AZ 9 FÜZE İSRAİL'İN HAVA ÜSLERİNİ VURDU
İran'ın cumartesi gece düzenlediği hava saldırısında ateşlediği füzelerden ...
 
BİDEN: İSRAİL BU GECEYİ ZAFER OLARAK GÖRMELİ
İran'ın misilleme operasyonunu ‘benzeri görülmemiş' olarak niteleyen ABD ...
ÜÇ ÜLKE HAVA SAHALARINI AÇTI
Son dakika… Irak, Lübnan ve Ürdün, İran’ın İsrail'e yönelik misilleme ...
İRAN: MİSİLLEME OPERASYONU SONA ERDİ
Son dakika… İran, İsrail'e yönelik misilleme operasyonunun sona erdiğini duyurdu.
 
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
Son Dakika! İran’ın İsrail’e misilleme olarak fırlattığı füze ve İHA’lar ...
SON DAKİKA! İRAN’DAN İSRAİL’E MİSİLLEME!
İran, İsrail'e SİHA ve balistik füze ile misilleme yaptı: Tel Aviv semalarında patlamalar görüldü…
TAHRAN UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI
İran ile İsrail arasında gerilimin artması üzerine Alman Lufthansa Havayolları ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası