pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
14 Nisan 2024 Pazar - 12:36

BİDEN: İSRAİL BU GECEYİ ZAFER OLARAK GÖRMELİ

İran'ın misilleme operasyonunu ‘benzeri görülmemiş' olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, saldırıların büyük ölçüde başarısız olması nedeniyle İsrail'in dün geceyi bir zafer olarak görmesi gerektiğini söylediği iddia edildi.

BİDEN: İSRAİL BU GECEYİ ZAFER OLARAK GÖRMELİ

Amerikan CNN kanalına konuşan adı açıklanmayan kıdemli bir yetkiliye göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, dün geceki tabloda İsrail'in kazandığını ve İran'ın İsrail'e kayda değer bir zarar veremediğini söylediği aktarıldı.

Biden, “ABD'nin mevcut değerlendirmesi, İran'ın saldırılarının büyük ölçüde başarısız olduğu ve İsrail'in üstün askeri yeteneklerini gösterdiği yönünde olduğundan, İsrail bu geceyi bir zafer olarak görmelidir” ifadelerini kullandı.

İsrail’e ‘karşı saldırıya kadar’ tam destek

Biden, Netanyahu'ya "ABD'nin İsrail'e desteği tamdır" mesajı vermesinin yanı sıra İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını belirtti. Konuyla ilgili Amerikan Axios haber sitesine açıklama yapan adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi de, benzer şekilde, İran'ı hedef alacak bir İsrail ‘karşı saldırısını’ ABD'nin desteklemediğini kaydetti.

İran'ın saldırıları yaklaşık 5 saat sürmüş

CNN'e açıklama yapan bir başka yetkili, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının yaklaşık 5 saat sürdüğünü ifade etti. CNN'in iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısında 70'ten fazla insansız hava aracı (İHA) ve en az 3 balistik füzeyi engelledi.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, İran tarafından atılan balistik füzeler Doğu Akdeniz'deki ABD savaş gemileri tarafından önlenirken, CNN’e konuşan bir başka kaynak ise ABD savaş uçaklarının da İran saldırısına verilen karşılıkta yer aldığını ve insansız hava araçlarını düşürdüğünü aktardı.

İsrail televizyon kanalı N12'nin haberine göre, balistik füzelerin önlendiği, İran'a ait insansız hava araçları ve seyir füzelerinin İsrail'e ulaşamadığı ve asıl hasarı kademeli hava savunma sistemlerini aşan birkaç balistik füzenin verdiği belirtildi.

İsrail basınına konuşan kaynaklara göre İran, benzeri görülmemiş hava saldırısında 300'den fazla İHA, yaklaşık 100 balistik ve 30 seyir füzesi kullanırken, ABD, İngiliz ve Ürdün orduları İsrail'in yanı sıra Doğu Akdeniz'deki savaş gemileriyle birlikte saldırının püskürtülmesinde yer aldı.

Bir başka kaynak ise ABD savaş uçaklarının da İran saldırısına verilen karşılıkta yer aldığını ve insansız hava araçlarını düşürdüğünü söyledi.

ABD Başkanı Biden, İran'ın saldırılarını ‘en güçlü şekilde’ kınadığını, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ‘İsrail'e desteklerinin tam olduğu’ mesajını ilettiğini ve İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini bugün toplayacağını bildirmişti.

 
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ BAĞLANTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÜÇ ÜLKE HAVA SAHALARINI AÇTI
Son dakika… Irak, Lübnan ve Ürdün, İran’ın İsrail'e yönelik misilleme ...
İRAN: MİSİLLEME OPERASYONU SONA ERDİ
Son dakika… İran, İsrail'e yönelik misilleme operasyonunun sona erdiğini duyurdu.
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
Son Dakika! İran’ın İsrail’e misilleme olarak fırlattığı füze ve İHA’lar ...
 
SON DAKİKA! İRAN’DAN İSRAİL’E MİSİLLEME!
İran, İsrail'e SİHA ve balistik füze ile misilleme yaptı: Tel Aviv semalarında patlamalar görüldü…
TAHRAN UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI
İran ile İsrail arasında gerilimin artması üzerine Alman Lufthansa Havayolları ...
KÜBA'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ
Küba'da helikopterin düşmesi sonucu 3 asker yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
YUNAN F-16'SI EGE DENİZİ'NE DÜŞTÜ
Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçağı, Ege Denizi'nde bulunan ...
KRİZ BÜYÜYOR... O ÜLKEYE HAVA SAHASINI KAPATTI!
Venezuela, hava sahasını Arjantin'den gelen tüm uçaklara yasakladı. Arjantin ...
RUSYA’DA İLYUŞİN-76 DÜŞTÜ
Rusya’da İlyuşin-76 tipi askeri nakliye uçağı, motorlarından birinin alev ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası