pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
9 Aralık 2022 Cuma - 14:00

İŞLER AÇILDI A380 FİLOSUNU GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcı ve ikinci büyük havayolu şirketi olan Etihad Airways, Covid-19 pandemisi sonrası havayolu ile seyahatin canlanması üzerine filosundaki Airbus A380 uçaklarını tekrar aktif kullanıma alacağını açıkladı

İŞLER AÇILDI A380 FİLOSUNU GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Abu Dabi Uluslararası Havalimanı merkezli Etihad Havayolları, talepteki artışı karşılamaya yardımcı olmak için Airbus A380 filosunu yeniden tanıtacağını duyurdu. Dört adet süper Jumbo, 2023 yazında tekrar gökyüzünde olacak.

BAE havayolu, Londra Heathrow'da faaliyet göstermeyi planlıyor ve  2023 yazında dört süper jumbosunu filoya iade etmeyi planlıyor. Havayolu A380’leri, koronavirüs pandemisinin havacılık endüstrisi üzerindeki etkisini azaltmak için daha yalın bir iş modelini benimsediği için Kasım 2020'de kullanımdan kaldırılmıştı.

Etihad Havacılık Grubu başkanı Mohammed Al Shorafa, "Bu muhteşem uçağın dönüşünü duyurmak harika" dedi.

A380'in yeniden piyasaya sürülmesi, Abu Dabi şehrine daha fazla ziyaretçi çekecek olan daha geniş GCC ve Hindistan alt kıtası için zincirleme bir etkiyle, Etihad'ın kilit Birleşik Krallık pazarına kapasitesini daha da artırması bekleniyor. Havayolu, A380'in geri dönüşünün mevcut rotalarda artan frekanslar ve yeni destinasyonların lansmanı için kapasiteyi serbest bırakacağını açıkladı.

Etihad Havayolları'nın A380'lerindeki First Apartments, masaj işlevlerinden koltuk sertliğini değiştirme özelliğine, soğutulmuş bir mini bara ve bir dizi özel mod ışığına kadar çok sayıda lüks seçenek sunuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

EKİPLERİ HAZIRLIYOR

Etihad, uçağı tekrar uçmaya hazırlıyor ve bu hazırlığın bir kısmı, pilotlar, kabin ekibi ve teknik yer personeli de dahil olmak üzere A380 ekiplerinin işe alınmasını ve eğitimini içeriyor.

A 380’LER TEKRAR UÇUŞA VERİLİYOR

Pandemi sırasında dünyanın dört bir yanındaki havayolları A380'leri yere indirirken, seyahat talebinin toparlanmasıyla A380’ler tekrar uçuşa verilmeye başlandı.

Etihad Havayolları'nın birinci sınıf lüks hizmet sunan Airbus A380'i şu anda günde yalnızca bir kez Londra'ya çift yönlü uçuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

Avustralyalı havayolu Qantas, 10 uçaklık A380 filosunun altıncı A380'ini bu ayın sonlarında uçuşa vermeye hazırlanırken, British Airways yıl sonuna kadar Covid-19'dan önce olduğundan daha fazla A380 uçuşu gerçekleştirecek. Dubai merkezli Emirates de, Londra Gatwick Havalimanı'na günlük üçüncü A380 uçuşunu başlattı ve ayrıca yaklaşık üç yıldır ilk kez dünyanın en büyük yolcu uçağını Auckland'a uçuruyor. Havayolu, 27 ülkede 41 şehre süper jumbo işletiyor ve Malezya ile birlikte ağa en son eklenen Yeni Zelanda oldu. Önümüzdeki yılın başlarında daha fazla destinasyonun eklenmesi bekleniyor.

Her 39 metrekarelik kabinde geniş bir yatar koltuk ve 80 inçlik bir yatağa dönüşen Osmanlı bank bulunuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

SEYAHAT İŞTAHI KABARDI

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi tarafından geçen hafta açıklanan rakamlar, halkın seyahat iştahının şu anda küresel salgından bu yana en yüksek seviyede olduğunu ve insanların yüzde 63'ünden fazlasının önümüzdeki 12 ay içinde en az bir seyahate çıkmayı planladığını ortaya koydu.

Etihad, 2022'nin ilk yarısında, yolcu seyahat talebindeki güçlü toparlanma, kargo gelirindeki büyüme ve yurt içi Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması nedeniyle 18 yıllık tarihindeki en yüksek rekor kâra ulaştı. 2022'nin ilk yarısında 4.02 milyon yolcu taşıdı ve geçen yılın aynı döneminde uçulan 980.000 yolcu sayısını dört kattan fazla artırdı.

 
TÜRK PASAPORTU KAÇINCI SIRADA?
 
ANADOLUJET 60’NCI UÇAĞI FİLOSUNA KATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LONDRA GATWICK’E A380’LE 3 SEFER
Emirates, Londra Gatwick’e düzenlediği günlük Airbus A380 sefer sayısını üçe çıkardı
BOEING 747 YOLUN SONUNA GELDİ
Uzun süre ‘Dünyanın en büyük uçağı’ ünvanını elinde bulunduran ABD’li ...
AVRUPA’NIN EN İYİ TASARIMI THY’DE
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa’nın “En İyi Tasarıma Sahip Havayolu” Ödülüne layık görüldü
 
0 ÜLKE HAVALİMANLARINDA NOEL KRİZİ
İngiltere'de havalimanlarında görev yapan sınır güvenlik personeli, Noel ...
FASLI YOLCULARDAN ŞEYTANİ PLAN!
Faslı yolculardan şeytana pabucunu ters giydirecek numara! Hamile olan ...
İSVİÇRE ALPLERİ’NDE GÖREV YAPACAKLAR
İsviçre Hava Kurtarma Servisi Rega, dağ üsleri için 12 adet beş palli H145 siparişi daha verdi
 
MNG HAVA YOLLARI NEW YORK BORSASI’NA KOTE OLACAK
Türk hava kargo taşıyıcısı MNG Havayolları, bugün yaptığı açıklamada, ...
EMIRATES’İN EN UZUN UÇUŞU
Emirates’in amiral gemisi A380, Auckland Havalimanı’na önemli bir iniş ...
RUSYA ÜZERİNDEN UÇUŞLAR KONUSU
IATA Başkanı Walsh’tan açıklama: “Batı, Rusya üzerinden uçuşların yeniden başlamasına hazırlanmalı”
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası