İŞLER AÇILDI A380 FİLOSUNU GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
EKİPLERİ HAZIRLIYOR

9 Aralık 2022 Cuma   14:00

Abu Dabi Uluslararası Havalimanı merkezli Etihad Havayolları, talepteki artışı karşılamaya yardımcı olmak için Airbus A380 filosunu yeniden tanıtacağını duyurdu. Dört adet süper Jumbo, 2023 yazında tekrar gökyüzünde olacak.

BAE havayolu, Londra Heathrow'da faaliyet göstermeyi planlıyor ve  2023 yazında dört süper jumbosunu filoya iade etmeyi planlıyor. Havayolu A380’leri, koronavirüs pandemisinin havacılık endüstrisi üzerindeki etkisini azaltmak için daha yalın bir iş modelini benimsediği için Kasım 2020'de kullanımdan kaldırılmıştı.

Etihad Havacılık Grubu başkanı Mohammed Al Shorafa, "Bu muhteşem uçağın dönüşünü duyurmak harika" dedi.

A380'in yeniden piyasaya sürülmesi, Abu Dabi şehrine daha fazla ziyaretçi çekecek olan daha geniş GCC ve Hindistan alt kıtası için zincirleme bir etkiyle, Etihad'ın kilit Birleşik Krallık pazarına kapasitesini daha da artırması bekleniyor. Havayolu, A380'in geri dönüşünün mevcut rotalarda artan frekanslar ve yeni destinasyonların lansmanı için kapasiteyi serbest bırakacağını açıkladı.

Etihad Havayolları'nın A380'lerindeki First Apartments, masaj işlevlerinden koltuk sertliğini değiştirme özelliğine, soğutulmuş bir mini bara ve bir dizi özel mod ışığına kadar çok sayıda lüks seçenek sunuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

EKİPLERİ HAZIRLIYOR

Etihad, uçağı tekrar uçmaya hazırlıyor ve bu hazırlığın bir kısmı, pilotlar, kabin ekibi ve teknik yer personeli de dahil olmak üzere A380 ekiplerinin işe alınmasını ve eğitimini içeriyor.

A 380’LER TEKRAR UÇUŞA VERİLİYOR

Pandemi sırasında dünyanın dört bir yanındaki havayolları A380'leri yere indirirken, seyahat talebinin toparlanmasıyla A380’ler tekrar uçuşa verilmeye başlandı.

Etihad Havayolları'nın birinci sınıf lüks hizmet sunan Airbus A380'i şu anda günde yalnızca bir kez Londra'ya çift yönlü uçuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

Avustralyalı havayolu Qantas, 10 uçaklık A380 filosunun altıncı A380'ini bu ayın sonlarında uçuşa vermeye hazırlanırken, British Airways yıl sonuna kadar Covid-19'dan önce olduğundan daha fazla A380 uçuşu gerçekleştirecek. Dubai merkezli Emirates de, Londra Gatwick Havalimanı'na günlük üçüncü A380 uçuşunu başlattı ve ayrıca yaklaşık üç yıldır ilk kez dünyanın en büyük yolcu uçağını Auckland'a uçuruyor. Havayolu, 27 ülkede 41 şehre süper jumbo işletiyor ve Malezya ile birlikte ağa en son eklenen Yeni Zelanda oldu. Önümüzdeki yılın başlarında daha fazla destinasyonun eklenmesi bekleniyor.

Her 39 metrekarelik kabinde geniş bir yatar koltuk ve 80 inçlik bir yatağa dönüşen Osmanlı bank bulunuyor. Fotoğraf: Jonny Clark

SEYAHAT İŞTAHI KABARDI

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi tarafından geçen hafta açıklanan rakamlar, halkın seyahat iştahının şu anda küresel salgından bu yana en yüksek seviyede olduğunu ve insanların yüzde 63'ünden fazlasının önümüzdeki 12 ay içinde en az bir seyahate çıkmayı planladığını ortaya koydu.

Etihad, 2022'nin ilk yarısında, yolcu seyahat talebindeki güçlü toparlanma, kargo gelirindeki büyüme ve yurt içi Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması nedeniyle 18 yıllık tarihindeki en yüksek rekor kâra ulaştı. 2022'nin ilk yarısında 4.02 milyon yolcu taşıdı ve geçen yılın aynı döneminde uçulan 980.000 yolcu sayısını dört kattan fazla artırdı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Isler-acildi-a380-fIlosunu-gorucuye-cikardi/62943