pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
İGA’DAN AÇIKLAMA
İGA’DAN AÇIKLAMA
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
15 Haziran 2022 Çarşamba - 11:25

İSG 2019 RAKAMLARINA ÇOK YAKLAŞTI

Yılın ilk 5 ayında yaklaşık 12 milyon yolcuya hizmet vererek 2019’daki rekorun yüzde 80’ini gerçekleştiren Sabiha Gökçen Havalimanı, misafir memnuniyetini artırmak için şehirde gezi rotaları çizen İSG Recommends programını başlattı.

İSG 2019 RAKAMLARINA ÇOK YAKLAŞTI

Pandemiden önce yolcu trafiğinde tüm zamanların rekorunu kıran Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), normalleşme ve bahar aylarındaki turistik hareketlenmenin etkisiyle 2022’nin ilk 5 ayında 11 milyon 981 bin 612 yolcuya hizmet verdi. Havalimanı 2019 rekorunu yüzde 80 oranında yakaladı.

Eski formuna dönen İSG, misafirlerinin memnuniyetini artırmak amacıyla İSG Recommends programını devreye aldı. İSG Recommends programının tanıtımı, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Mohammad Nazli Abdul Aziz, İSG CEO’su Berk Albayrak’ın ve seyahat-teknoloji girişimi HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer’in katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Berk Albayrak şunları söyledi:

“Havalimanımızdan 2022’nin 1 Ocak - 10 Haziran döneminde iç hatlarda 6 milyon 114 bin 859, dış hatlarda ise 5 milyon 866 bin 753 yolcu seyahat etti. Bu dönemde iç hatlarda 40 bin 499, dış hatlarda 40 bin 369 sefer düzenlendi. Seyahatlerdeki bu yoğunluğun yıl sonuna kadar devam etmesi durumunda Sabiha Gökçen’in 2019 rakamlarına ulaşması, hatta yeni rekorlar kırması muhtemel. 2019’da 35.5 milyon misafir ağırlayarak rekor kırmıştık.”

PANDEMİDE İŞÇİ ÇIKARMADIK

Pandemide çalışan sayısını azaltan Avrupa havalimanlarının, hava trafiğinin artmasıyla zor durumda kaldıklarını ifade eden Albayrak, “İSG, yolcu trafiğinde Avrupa’da 8. sırada ama biz Avrupa’da yaşanan kaosu havalimanımızda görmüyoruz. Çünkü pandemiyi hiçbir çalışanımızı yarı yolda bırakmadan ve işten çıkarmadan atlattık. Aksine sektörde toparlanmanın başlayacağı günler için daha da fazla çalıştık” dedi.

YABANCI YOLCULAR YERLİ GİBİ GEZECEK

Mohammad Nazli Abdul Aziz de “Şehrin lider havalimanı” sloganıyla mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmayı amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda Pegasus ve Anadolu Jet dışındaki diğer havayolu işletmecilerine de self check-in kioskları sağladıklarını, İSG’den uçan yolcuları ödüllendirmek adına dijital sadakat programı İSG PortPal’ı hayata geçirdiklerini, şimdi de HeyTripster ile iş birliğine gittiklerini anlattı. Mohammad Nazli Abdul Aziz, “ISG Recommends programı, yabancı yolcularımızın yerel sakinler gibi Türkiye’de tercih ettikleri destinasyonu deneyimleyebilmeleri için en iyi rotaları sunuyor” diye konuştu.

ROTALAR HER AY DEĞİŞECEK

HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer, İSG Recommends programında şefler, sanat yönetmenleri, mimarlar, yazarlar gibi her alandan şehri temsil eden kişilerin ‘seyahat tasarımcısı’ olduğunu söyledi. Platform kullanıcılarının, bu kişiler tarafından tasarlanmış günlük gezi planları üzerinden bir şehri yerlisinin gözüyle dolaşabileceğini anlatan Beşer, İstanbul’un dışında 4 şehir için daha rotalar çizdiklerini, İSG’den uçuş olan yerlerin rotalarını çıkaracaklarını, yurtdışında da ilk şehrin Londra olacağını söyledi. Beşer rotaların her ay değişeceğini sözlerine ekledi.

 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İKİNCİ PİSTİ
 
AKINCI İLK ATIŞ TESTİNDE 12’DEN VURDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İKİNCİ PİSTİ
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak yeni pistin sene ...
THY'NİN İSMİ DEĞİŞİYOR!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalar sonrasında ...
TURKISH AIRLINES YERİNE TÜRKİYE HAVA YOLLARI TARTIŞMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu THY uçaklarının üzerine artık 'Turkish ...
 
TCI YERLİ UÇAK TUVALETİ GELİŞTİRDİ
Türk Hava Yolları’nın bir iştiraki olan TCI, uçak kabinleri için yepyeni ...
TURKISH AIRLINES YAZISI TARİH OLUYOR!
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turkish Airlines değil, Türkiye Hava ...
'TC-LAG' İLK UÇUŞUNU YAPTI
Anadolujet’in ilk yeni nesil uçağı olan 'TC-LAG' kuyruk kodlu Boeing 737- ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA İKİ ULUSLARARASI ÖDÜL
Havayolu Yolcu Deneyimi Derneği (APEX) tarafından “Olağanüstü Başarı” ...
QATAR AIRWAYS İKİ ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Qatar Airways, 78. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yıllık ...
THY’YE 'HİZMET İHRACATI ÖZEL ÖDÜLÜ'
Türk Hava Yolları(THY), Türkiye ihracatçılar Meclisi tarafından ‘Hizmet ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası