pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
3 Eylül 2022 Cumartesi - 10:02

İGA BÖLGESEL HAVALİMANLARINI AĞIRLADI

İGA İstanbul Havalimanı öncülüğünde “İstanbul Regional Airport Workshop” isimli bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası THY’den ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) yetkililerin de katılımıyla Avrupa’dan 24 bölgesel havalimanı İstanbul’da ağırlandı.

İGA BÖLGESEL HAVALİMANLARINI AĞIRLADI

“İstanbul Regional Airport Workshop” (İstanbul Bölgesel Havalimanları Etkinliği), İGA İstanbul Havalimanı Havayolu ve Kargo Pazarlama Direktörü Majid Khan’ın açılış konuşması ile başladı. Havalimanlarının Covid-19 pandemisine küçülme ile cevap verdiği ve personel sayısını azalttığı bilgisini veren Majid Khan, İGA İstanbul Havalimanı’nda farklı bir yol izleyerek, geleceğe yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

İŞ BİRLİĞİ KONUSUNU MASAYA YATIRILDI

Şu anda 300 destinasyona uçuş imkânı sunan ve 71 havayoluna hizmet veren İGA İstanbul Havalimanı’nın, 2021 yılında 11 yeni havayolu ve 26 yeni rotayı bünyesine çektiği vurgulandı. Havacılığın pandemi sonrası toparlanması ile birlikte, tüm paydaşlar arasında yeni iş birliği düzeyinin artması gerekliliğine dikkat çekilen İstanbul Bölgesel Havalimanları Etkinliği’nde, pazar koşulları nedeniyle gerçekçi olmayan hedeflerden uzak durulması; bölgesel havalimanları için hedef listesinde uzun mesafeli rotalara sahip olmak yerine, küresel aktarma merkezleri ve bölgesel havalimanları arasında iş birliği yapılması konusu masaya yatırıldı.

Etkinlikte finansal sürdürülebilirliği desteklemek için havacılık sektöründe yeni ortaklık ve iş birliği biçimlerine ihtiyaç olduğu çağrısı yapılırken, rota geliştirmenin her zamankinden daha önemli hâle geldiğine dikkat çekildi.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası THY yetkililerin Avrupa’dan 24 bölgesel havalimanı yetkilileri ile bire bir toplantılar gerçekleştirdiği etkinlikte, THY ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA tarafından yapılan sunumlarda Türkiye ve İstanbul’un turizm piyasası için önemine değinildi. Etkinlikte, THY’nin önümüzdeki dönemlerde direkt uçuş başlatma potansiyeli olan yeni noktalarla ilgili çalışmaları değerlendireceği de ifade edildi.

THY’nin, Avrupa’da 100’den fazla varış noktası olduğu, ancak Avrupa’daki yeni varış noktalarından uzun mesafeli ağını büyütmek için İGA İstanbul Havalimanı üzerinden transferi artırması gerektiğine vurgusu yapılırken; bu nedenle ilgili tüm karar vericilerin bir araya gelmesinin önemi vurgulandı ve bu durumun da THY’nin gelecekteki ağı için ilgili pazarın analiz edilmesinde oldukça önemli olduğu kaydedildi.

Havayolu sektörünün her zaman bir potansiyeli olduğu, bu nedenle de pazara ve paydaşlara daha yakın olması gerektiği dile getirilen etkinlikte; İstanbul’a ve Avrupa’daki çok fazla gidilmemiş olan destinasyonlara turizmi yönlendirmenin Türkiye adına çok önemli olduğu gerçeğine vurgu yapıldı.

Sonuç olarak, THY ile birlikte İGA’nın Avrupa’da daha yeni rotaların açılmasına yardımcı olacağına dikkat çekilirken, bu durumun THY’nin rakiplerine karşı rekabet avantajını da beraberinde getireceği belirtildi.

İstanbul Bölgesel Havalimanları Etkinliği’nde, ürün ve hizmetlerin özelleştirilmesi söz konusu olduğunda, yakın merkez-havayolu ve merkez-havalimanı iş birliğine olan ihtiyaç tekrarlanırken; bu tür ortaklıkların, yolculara daha fazla seçenek ve esneklik sağlayarak, müşteri memnuniyetini artırılabileceği ifade edildi.

 
EKŞİ: THY'NİN UÇAK SAYISI 6 KAT BÜYÜDÜ
 
LUFTHANSA PİLOTLARI GREV YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EKŞİ: THY'NİN UÇAK SAYISI 6 KAT BÜYÜDÜ
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, son 20 yılda uçak sayılarını ...
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Dün mesai sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devlet ...
NEDİM ŞEN’İ KAYBETTİK
İstanbul Atatürk Havalimanı Nöbetçi Müdürlerinden Nedim ŞEN’i ani bir kalp krizi sonucu kaybettik
 
TEKNOFEST’E ZİYARETÇİ AKINI
TEKNOFEST, Samsun’da üçüncü gününde tüm hızıyla ve coşkusuyla devam ediyor. ...
DİKKAT APRONDA TİMSAH VAR!
ABD’nin Charleston Havalimanı'nda kalkış için piste doğru ilerleyen uçağın ...
RYANAIR CEO’SU’NDAN İDDİALI SÖZ!
Ryanair CEO'su Michael O'Leary, havayolunun 'Hayatta olduğu ve nefes aldığı ...
 
AKINCI İLE HÜRKUŞ KOL UÇUŞU YAPTI
Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’in ikinci gününde yerli eğitim ...
PİLOT TÜRBÜLANS SIRASINDA BAYILDI!
Birmingham'dan Türkiye'ye uçan Jet2 Havayolları uçağının pilotu, türbülans ...
KIŞ UÇUŞLARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM FIRSATI
Kış tatilini henüz planlamayanlar, Corendon Airlines’ın kış uçuşlarında ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası