pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
1 Eylül 2022 Perşembe - 18:04

TEKNOFEST’E ZİYARETÇİ AKINI

TEKNOFEST, Samsun’da üçüncü gününde tüm hızıyla ve coşkusuyla devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen etkinliğe 2 günde 205 bin kişi katıldı.

TEKNOFEST’E ZİYARETÇİ AKINI

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılında görkemli bir açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açan TEKNOFEST, geride bıraktığı 2 gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu programıyla Karadenizlilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

İlk gün 110 bin, ikinci gün 95 bin kişinin ziyaret ettiği festivale toplamda 205 bin kişi katıldı. Dünyanın sayılı festivallerinden olan TEKNOFEST 4 Eylül'e kadar devam edecek.

Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör firmalarının en inovatif ürünlerini sergilediği fuar alanları, gökyüzünde heyecan ve adrenalinin bir an olsun eksilmediği festivalde, tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızlarının muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıyor.

Festival kapsamında düzenlenen ‘Sahne Senin’ etkinliği, halk oyunları gösterileri ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Tüm bunların yanında 7 özel tematik çadırda sergilenen yarışmalar ve eğitici atölyelerde öğrenciler bilim, teknoloji ve uzayla dolu bir serüvenle buluşuyor.

Bu yıl festival kapsamında düzenlenen Refik Anadol “Makine Hatıraları: Uzay Sergisi”, bilim şovlar, Rafadan Tayfa gösterisi, dikey rüzgar tüneli ve sanal gerçeklik tüneli ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, statik sergi alanında ilk kez sergilenen BAYRAKTAR MİUS Kızılelma başta olmak üzere, Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK – II, Hürkuş, TB-2, AB 412, ANKA, GÖKBEY, Beli 429 ve MMU’yu ziyaretçiler yakından inceleme fırsatı buluyor.

Hız kesmeden devam eden festivalin 3. günü yine zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Bursa Bilim Merkezi Bilim Şovu, TUSAŞ Hürkuş ve Gökbey Müzikali, Rafadan Tayfa, Cazın Kartalları ve Karadeniz’in Renkleri gösterileri TEKNOFEST Sahnesinde sergileniyor.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN İLHAM KONUŞMASI

TEKNOFEST Girişim Programı kapsamında ön kuluçka ve hızlandırma programlarını tamamlayan 20 ön kuluçka ve 5 hızlandırma girişiminin gösteri günü Girişim Merkezinde gerçekleştiriliyor. Açılış ve sunum konuşmalarının yer aldığı programda genç girişimcilere TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da "İlham Konuşması" yapacak.

Bu yıl ilk defa düzenlenen bu programda girişimlere toplamda 3 milyon TL hibe yapılırken, ayrıca TEKNOFEST süresince her gün, yarışma finalistlerine yönelik girişimcilik eğitimleri ve paneller düzenleniyor.

 
DİKKAT APRONDA TİMSAH VAR!
 
PAKİSTAN'A 9 UÇAK YARDIM ULAŞTIRDIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİKKAT APRONDA TİMSAH VAR!
ABD’nin Charleston Havalimanı'nda kalkış için piste doğru ilerleyen uçağın ...
RYANAIR CEO’SU’NDAN İDDİALI SÖZ!
Ryanair CEO'su Michael O'Leary, havayolunun 'Hayatta olduğu ve nefes aldığı ...
AKINCI İLE HÜRKUŞ KOL UÇUŞU YAPTI
Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’in ikinci gününde yerli eğitim ...
 
PİLOT TÜRBÜLANS SIRASINDA BAYILDI!
Birmingham'dan Türkiye'ye uçan Jet2 Havayolları uçağının pilotu, türbülans ...
KIŞ UÇUŞLARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM FIRSATI
Kış tatilini henüz planlamayanlar, Corendon Airlines’ın kış uçuşlarında ...
THY’DEN MİLLİ TAKIMA ÖZEL FİLM
Türk Hava Yolları’ndan milli basketbolcularımıza özel film: Türkiye’nin İmzası
 
BİR UÇAN ARABA DAHA ONAY ALDI
14 yıllık geliştirme sürecinden sonra, üç tekerlekli uçan spor araba Samson ...
THY UÇAĞI TÜRBÜLANSA GİRDİ
Türk Hava Yolları’nın, Ouagadougou (Burkina Faso)-Konakri (Gine) seferini ...
THY’NİN A330’U KUYRUK SÜRTTÜ
Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul-Katmandu seferini yapmak üzere havalanan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası