pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
22 Ocak 2023 Pazar - 15:13

1 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

Son dakika… Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı, metronun 1 ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

1 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek" dedi. Cumhurbaşkanı metronun 1 ay süreyle ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları:

-Aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metro inşaatı süreci yerli ve milli olarak milletimize kazandırılmıştır.

-Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyonunu TÜBİTAK iş birliği ile Aselsan gerçekleştirdi.

-İstanbul Havalimanı’ndan başlayıp Halkalı’ya inecek metro hattımızın çalışması da hızla devam ediyor.

-Tüm projelerimizi tamamladığımızda İstanbul’un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkartmış olacağız. İstanbul’un ilk raylı hattının hizmete girdiği 1989 yılından bu yana en büyük raylı sistem hatları bizim dönemimizde yapıldı.

-2017’de hizmete giren Üsküdar-Çekmeköy sürücüsüz metro hattı, dünyanın en büyük 3. kapasiteli metro hattı seçilmişti.

-Paris’i bildikleri kadar İstanbul’u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz. Kendi ülkelerinde bir turist gibi yaşıyorlar.

'VAADİMİZİ ADIM ADIM YERİNE GETİRİYORUZ'

-Biz İstanbul’un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme vaadimizi adım adım yerine getiriyoruz.

-Hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadan şehre hizmet verecek eserleri birer birer faaliyete geçirdik. Bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için önemli projelerimizin merkezine hep İstanbul’u yerleştirdik.

-Ulaşım atılımlarını kesintisiz sürdürüyoruz. Bunlar, Boğaz’ın altından Marmaray’ı geçirebilirler miydi ya? Biz 10 adet sürücüsüz metro adımını attık ama bunların haberi yok. Paris'te de bundan var' diyor.

'PARİS'TE METRODA DAMDAN SU AKIYOR'

-Paris’te metroda damdan sular akıyor, bizimkisi tertemiz haberleri yok.

-Havalimanının Yeşilköy’den bugünkü bulunduğu yere taşınması da bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesidir. Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan bugünkü havalimanı bugün Avrupa’nın en yoğun çalışan havalimanları arasında yer alıyor.

'KANAL İSTANBUL'U HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

-İGA’yı böyle yaptık, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nü böyle yaptık. İstanbul’un raylı sistemlerle ulaşılamayan hiçbir köşesi kalmayacak.

-Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek.

-Kanal İstanbul’u da bu şekilde hayata geçireceğiz.

-20 yıl önce ülkeyi yönetme görevini devraldığımızda ‘Yeter söz milletindir’ diyerek bu gidişata dur dedik. Ekonomimizi mahvetme yolunda adımlar attılar ancak bunu başaramadılar. Başaramayacaklar.

RAKAMLARLA KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün törenle hizmete açtığı Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 34 kilometre uzunluğunda.

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunuyor. Hat Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçiyor. Yaklaşık 4 ay sonra hat, metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edecek, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlanarak 34 kilometre olan hat 37,5 kilometreye çıkacak.

Metro hattı, 9 istasyonla günlük 800 bin yolcu kapasitesine sahip. İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Hattın işletmeye açılmasıyla dünyanın en büyük ve en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada, Esenler'den 45 dakikada, Taksim'den 41 dakikada, Zincirlikuyu'dan 33 dakikada, 4. Levent'ten 35 dakikada ulaşılabilecek.

Geçtiğimiz günlerde metro hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şu bilgileri vermişti:

"Tünel açma makinası ilerlemelerinde,? günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda 1.233 metre ile kazı rekorlarını kırdık. Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda çalışacaklar. 72 metre ile Türkiye'nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu da bu proje kapsamında inşa edildi.

Türkiye, metro hatlarında ilk kez burada prekast panel ile kusursuz demir yolu altyapısını inşa ettik. Bu sayede yolcularımıza 'hızlı tren konforunda sürüş' imkanı sunacağız. Akıllı tünel konseptini dünya metrolarında ilk defa bu projede biz hayata geçiriyoruz. Böylece tünel yangın güvenliğine yeni bir teknoloji kazandırdık. Bakanlığımızın destekleri ve ASELSAN iş birliği ile yine ilk defa yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi bu metro hattımızda kullanılacak. Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile çok önemli, çok değerli bir projeyi İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz."

BİLET ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

İstanbul Havalimanı Metro ücreti, kısa mesafe 9.90 TL olacak, en uzun mesafe ise 12 TL olacak. Öğrenciler de bu ücretin yarısını ödeyecek. Öğretmenler için de farklı indirimler geçerli olacak.

KAĞITHANE-HAVALİMANI ARASI NE KADAR SÜRECEK?

Metro saatte 120 kilometre hıza ulaşacak. Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilecek.

 
THY TESİSLERİNE ISO SERTİFİKASI
 
BOLAT’DAN BİR AÇIKLAMA DA DOCO İLE İLGİLİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİLET ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
Milyonlarca İstanbullu merakla bekliyordu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ...
BENZİNE ZAM GELİYOR
Son dakika… Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte ...
EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?
EYT’lilerin büyük merakla bekledikleri ilk maaşlarının ne zaman hesaplarına ...
 
HAVALİMANINDA YAKAYI ELE VERDİ
Hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve İzmir Aliağa Cezaevi’nden ...
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 30’A ÇIKTI!
Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! En düşük emekli maaşı 5 bin ...
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU!
Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli zam oranını açıkladı. İşte emekli zam oranı…
 
OTOBÜSTE ÇOCUK BİLE UNUTTULAR!
İstanbul Havalimanı'ndan şehir içine ulaşım hizmeti veren Havaist otobüslerinde ...
İSTANBUL'DA EYT KUYRUĞU!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün EYT düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklama ...
İŞTE EYT DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI!
Son dakika… EYT'lilere ilişkin düzenleme kapsamında Beştepe'de toplantı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası