pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
29 Aralık 2022 Perşembe - 13:52

OTOBÜSTE ÇOCUK BİLE UNUTTULAR!

İstanbul Havalimanı'ndan şehir içine ulaşım hizmeti veren Havaist otobüslerinde yolcular tarafından unutulan eşyalar ‘bu kadarı da olmaz‘ dedirtecek cinsten. İşte otobüslerde unutulan o eşyalar…

OTOBÜSTE ÇOCUK BİLE UNUTTULAR!

İstanbul Havalimanı'nda yolcu taşımacılığı faaliyeti için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ile İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA tarafından yetkilendirilen Havaist, İstanbul'un 51 farklı noktasından 11 Hattan yolcu taşımacılığı yapıyor.

Ulaşım firmasında yolculuk eden bazı vatandaşlar ya çantalarını ya da özel eşyalarını otobüste unutuyor. Ama unutulan eşyalar bu kadarla sınırlı değil. Unutulan eşyaların arasında muhabbet kuşundan, müzik aletlerine kadar onlarca ürün bulunurken, yaşanan en ilginç olay ise İstanbul Havalimanı'ndan Beylikdüzü'ne giden otobüste bir ailenin çocuğunu unutması oldu.

MUHABBET KUŞU SAHİBİNİ BEKLİYOR

Firma unutulan eşyaların sahiplerine ulaştırmak için özel bir sistem kurdu. DHA’dan İbrahim YILDIZ’ın haberine göre, 2022 yılında sisteme kaydedilen 11 bin 555 kayıp eşyadan 9 bin 464'ü sahiplerine teslim edildi. Teslim edilemeyen aralarında gitar, Ruslara özgün müzik aleti, İncil, Kuran-ı Kerim gibi çok sayıda eşya, firmanın kayıp eşya bürosunda sahiplerini bekliyor. Büro yetkilileri, bir ay önce otobüste unutulan muhabbet kuşuna ise ayrı bir önem verdiklerini ifade ederken, sahibini beklediklerini söylediler.

Unutulan eşyalar için uygulanan sistemle ilgili açıklamalarda bulunan Havaist kayıp eşya bürosu sorumlusu Davut Tuğlu, "Burada yolcularımızın kayıp eşyalarını teslim etmekle yükümlüyüz. 2022 yılı itibariyle bir yıl boyunca kayıp eşyada 12 bin rakamına ulaştık. Bu da ayda bin adet eşya yapıyor. Kaptanlarımız seferin ardından araç içi denetimlerini yapıyor, bu esnada unutulan bir eşya varsa fotoğrafını çeker bize iletir. Biz teslim aldığımız eşyayı sisteme girdikten sonra her semtin raflama sistemine eşyayı koyarız. Yolculara teslim etmek için eşyaları burada bekletiriz. Eşyaları yüzde 85 teslim etme oranımız var. Teslim alınamayan eşyaları bir süre sonra Darülaceze, belediyeler ve yardım kuruluşlarına bırakıyoruz. “ dedi.

AİLE ÇOCUĞUNU OTOBÜSTE UNUTTU!

Yaşadıkları en ilginç olayı anlatan Davut Tuğlu, "Havalimanı-Beylikdüzü hattımızda bir aile seyahat ediyor. Yan koltukta da çocukları uyuyordu. Uyuya kalan çift Beylikdüzü'ne geldiğinde otobüsten iniyor ama çocuklarını otobüste unutuyor. Kaptanımız otobüsü kontrol ettiğinde uyuyan bir çocuğa rastlıyor. Kaptanımız durumu fotoğraflayarak bize bildiriyor. Çocuk çok ağlıyordu. Kaptanımız çocuğu bize teslim etti ardından aile bize ulaştı. Bir süre sonra aile buraya gelerek çocuklarını teslim aldı, bize çok teşekkür etti" dedi.

 
ABD’DEN ÇİN YOLCULARINA ÖZEL UYGULAMA
 
STRİPTİZ KULÜBÜNDEN YOLCULARA ÖZEL TEKLİF
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL'DA EYT KUYRUĞU!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün EYT düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklama ...
İŞTE EYT DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI!
Son dakika… EYT'lilere ilişkin düzenleme kapsamında Beştepe'de toplantı ...
SON DAKİKA ! EYT İÇİN GÖZLER SAAT 19.45’TE
Son dakika... EYT’de günlerdir büyük merakla beklenen Emeklilikte Yaşa ...
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI
Son dakika…. Yılın son Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
EYT DÜĞÜMÜ BUGÜN ÇÖZÜLÜYOR
Son dakika… Milyonlarca EYT'linin gözü kulağı bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda. ...
SON DAKİKA ! ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 TL
Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. İşte yeni asgari ücret…
 
KAHRAMANLAR VE UÇAKLARIMIZ TÜRKİYE’DE!
Son dakika. Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başlamasıyla Ukrayna’da ...
ENGELLİ BİREYLERE ÖZEL KAFE
Çalışanlarının özel ihtiyaç sahibi bireylerden oluştuğu Cafe Yanımda' ...
MOTORİNE DE BÜYÜK ZAM!
Dün gece benzine yapılan zamdan sonra bu gece motorine de büyük zam geliyor. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası