pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
30 Eylül 2023 Cumartesi - 10:49

SHGM’DEN KONTROLÖRLERE GÖZDAĞI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), hava trafik kontrolörlerinin 26 ve 28 Eylül 2023 tarihlerinde başlamak üzere her hafta Salı ve Perşembe günleri inisyatif almadan çalışma kararına, sert karşılık verdi. SHGM, “ilgililerin lisansının/yetkisinin askıya alınması veya iptal edilmesi de dahil olmak üzere her türlü idari işlem tesis edilebilecektir” şeklinde gözdağı verdi

SHGM’DEN KONTROLÖRLERE GÖZDAĞI

Hava Trafik Kontrolörleri Ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası HTKSN, eylül ayı başında sendikal haklar çerçevesinde özlük haklarının iyileştirilmesi için üyelerine şu çağrıda bulunmuştu:

“Hava Trafik Kontrolörleri, yapılan işin kritik önemi haiz olması nedeniyle kamuoyunda geniş bir mağduriyet oluşturmadan, yalnızca farkındalık oluşturmak maksadıyla tüm üyelerimizi ülkemizin de uzun yıllardır taraf olduğu uluslararası düzenlemeler, Anayasa ve Kanunların bizlere sunduğu sendikal haklar çerçevesinde Yönetim Kurulu kararıyla, tabi olunan ICAO Uluslararası Havacılık Kuralları ve Sivil Havacılık Kanunları, DHMİ Türkiye AIP’si, Anlaşma Mektupları ve diğer ulusal mevzuata harfiyen bağlı kalarak, ilki 26 ve 28 Eylül 2023 tarihlerinde başlamak üzere her hafta Salı ve Perşembe günleri olacak şekilde, ilk etapta haftada ikişer gün inisiyatif almadan çalışmaya davet ediyoruz.”

SHGM’DEN SERT AÇIKLAMA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava trafik kontrolörlerinin inisyatif almama eylemine çok sert karşılık verdi. SHGM’den konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Değerli havacılık sektörü çalışanlarımız;

Sosyal medya platformlarında havacılık hizmetlerinde aksamalar ve uçuşlarda gecikmeler yaşanabileceğine ilişkin birtakım söylem ve iddialar gündeme gelmektedir. Genel Müdürlüğümüzce hassasiyetle takip edilen bu konuyla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Malumlarınız olduğu üzere, sivil havacılık kapsamına giren tüm alanlarda ulusal ve uluslararası gerekliliklere uyum ile gözetim Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda üye olduğumuz Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından üye ülkelerin uçuş verileri yayımlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüz de, ülkemizin Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında yer aldığı bu istatistikleri internet sitesinde yayımlamaktadır.

Bununla birlikte, ülkemize yapılan uçuşlarda; Ankara ACC’de ve birçok havalimanımızda uçuş başına 0 (sıfır) gecikme ile Avrupa ortalamasına göre çok daha iyi bir performans sergilenmektedir. Ülkemiz tarafından verilen havacılık hizmetlerinin kalitesinin bir göstergesi olan bu durum, Avrupa’nın yanı sıra dünya ölçeğinde küresel havacılık camiasında da Türkiye’nin prestijini arttırmaktadır.

Bu bağlamda, Türk sivil havacılığının özellikle son 20 yılda ulaştığı yükselişin aynı şekilde devam etmesi ve uluslararası camiada ulaştığımız seviyenin olumsuz etkilenmemesi amacıyla her ne sebeple olursa olsun sivil havacılığımızın ulaştığı konuma zarar verebilecek söylemlerin sosyal medya platformlarında ve diğer mecralarda dile getirilmesinden kaçınılması gerektiği aşikardır.

Ayrıca havacılık işletmelerinin ve hizmet sağlayıcıların da sivil havacılığımızın itibarının korunmasına azami hassasiyet göstererek havacılık sektörümüzün gelişimine zarar verebilecek herhangi bir faaliyet veya girişimin tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat uyarınca verilen yetkiler çerçevesinde idari tedbirleri almaları gerekmektedir.

Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüzce bu tür durumların tespit edilmesi ve/veya yaptırım gerektiği değerlendirilen durumların Genel Müdürlüğümüze iletilmesi halinde, uluslararası havacılık camiasındaki prestij kaybı ile ülkemi ekonomisine olası etkileri dikkate alınarak ilgili mevzuat kapsamında ilgililerin lisansının/yetkisinin askıya alınması veya iptal edilmesi de dahil olmak üzere her türlü idari işlem tesis edilebilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
CUMHURBAŞKANI TEKNOFEST İZMİR’DE
 
PEGASUS 100. UÇAĞI ‘CUMHURİYET’İ TESLİM ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CUMHURBAŞKANI TEKNOFEST İZMİR’DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen ...
TEI-PD170 35 SAATLİK UÇUŞLA REKOR KIRDI
TEI tarafından tasarlanan ve üretilen, Türkiye’nin ilk millî turbodizel ...
TURKISH CARGO KOALA YANİ’Yİ YENİ YUVASINA KAVUŞTURDU
Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, “Mission Rescue” ...
 
İSTANBUL’DA HAVA ULAŞIMINA YAĞMUR ENGELİ
İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış dün akşam saatlerinde hava ulaşımını da olumsuz etkiledi
THY - CHINA EASTERN İŞ BİRLİĞİ
Türk Hava Yolları ile China Eastern Havayolları, iş birliği anlaşması ...
CORENDON 2024 YAZ UÇUŞ PROGRAMINI AÇIKLADI
Her yıl milyonlarca Avrupalı turisti en popüler tatil destinasyonlarına ...
 
HAVALİMANLARINDA TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ
Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden seyahat edenlere yatak, duş, dinlenme ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN YENİ MİSAFİRİ
Çin merkezli hava yolu şirketi China Eastern, Şanghay-İstanbul seferlerine ...
BAKAN KACIR GENÇLERE SESLENDİ
TEKNOFEST İzmir’in açılışında gençlere seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası