pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
23 Aralık 2023 Cumartesi - 14:36

ÖZBEKİSTAN SOCEA'YA KATILDI

Özbekistan Hava Seyrüsefer Otoritesi UZAERONAVIGATION Avrupa ve Asya ANSP'leri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu'na (SOCEA) katıldı.

ÖZBEKİSTAN SOCEA YA KATILDI

Özbekistan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Uzaeronavigation'ın SOCEA'ya katılımı, 21 Aralık 2023 tarihinde Semerkant'ta yapılan imza töreni ile gerçekleştirildi. İmza törenine Özbekistan’dan SUE Direktörü Doniyor Djumaev, ATM’den sorumlu Direktör Yardımcısı Andrey Zaytsev ve ATM Supervisörü Stanislav Naumov ve Türkiye’den DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu, Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanı Özcan Durukan ve Eurocontrol Şube Müdürü Berrin Turgut katıldı. Ayrıca Azerbaycan'dan AZANS Direktörü Farhan Guliyev ve Hava Sahası Bölümü Başkanı Agabek Balabekov da imza töreninde hazır bulundu.

DHMİ ve Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmeti Sağlayıcısı AZANS arasında imzalanan bir iş birliği protokolü ile Avrupa ve Asya'yı kapsayan bölgesel bir hava seyrüsefer koordinasyon platformu oluşturmak amacıyla kurulan SOCEA'nın bu önemli genişleme hamlesi, bölgesel hava seyrüsefer hizmetlerinde ve uçuş güvenliğinde daha fazla bölgesel iş birliğini sağlamak ve geliştirmek için önemli bir adım teşkil ediyor.

Başkanlığını DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin; Başkan Yardımcılığını ise DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu’nun yürüttüğü SOCEA'ya UZAERONAVIGATION'ın katılması bölgesel hava seyrüsefer hizmetlerinde daha fazla iş birliği ve yenilik için önemli bir genişlemeyi ifade ediyor. Bu iş birliği ile operasyonel verimlilik ve uçuş güvenliğine olan bağlılığın pekişmesi, havacılık standartlarının yükselmesi, bağlantıların artması ve küresel hava taşımacılığı zincirinin desteklenmesi bekleniyor.

SOCEA’nın; hava trafik yönetiminde verimliliği ve inovasyonu artırmak, bölgesel iş birliğini sağlamak, hava seyrüsefer güvenliğini artırmak ve kritik bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını kolaylaştırmak gibi temel hedeflerine paralel olarak UZAERONAVIGATION'ın katılımı platformun etkisinin bölgesel sınırların ötesine uzanacağının da bir göstergesi sayılıyor.

SOCEA’nın Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya bölgesinde iş birliği çabalarını geliştirmesi ve genişletmesi, bölgesel ve uluslararası hava taşımacılığı zincirini şekillendirmede ve geliştirmedeki rolünün giderek daha önemli hale gelmesini sağlayacak. Böylece SOCEA, bölgesel ve küresel ölçekte daha güvenli, daha verimli ve daha entegre bir havacılık ekosistemsoceine katkıda bulunacak.

 
ASELPOD HAVA KUVVETLERİMİZE GÜÇ KATACAK
 
BAKAN’DAN ANTALYA HAVALİMANINA ZİYARET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’NİN 41 SEFERİ İPTAL
Türk Hava Yolları, bugün(23.12.2004) İstanbul Havalimanı çıkışlı/varışlı 41 seferini iptal etti
THY VE İŞTİRAK ÇALIŞANLARI NE KADAR PRİM ALACAK?
THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları ve iştiraklerinde ...
REALLY COOL AIRLINES HİTİT’LE UÇACAK
Küresel havacılık ve seyahat teknolojilerinin öncü ve ezberbozan ismi ...
 
SUNEXPRESS GOLF TUTKUNLARINI AĞIRLADI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, turizm profesyonellerini ...
SABİHA GÖKÇEN İKİNCİ PİSTİ PAZARTESİ AÇILIYOR
Son dakika... İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti, 25 Aralık ...
İLK UZAY YOLCULUĞUMUZA KISA RÖTAR
Son dakika... 9 Ocak 2024’te uzaya gitmesi planlanan ilk Türk uzay yolcusu ...
 
DALAMAN HAVALİMANI’NIN 11 AYI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Muğla Dalaman Havalimanı’nda gerçekleşen rakamları açıkladı
HAKKARİ VE TOKAT HAVALİMANI VERİLERİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Hakkari ve Tokat Havalimanları’nda ...
NEWTON UÇUŞ AKADEMİSİ İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
Türkiye’nin ilk Newton Uçuş Akademisi; Boeing, İGA İstanbul Havalimanı, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası