pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
25 Temmuz 2023 Salı - 13:57

IDEF'23 KAPILARINI AÇTI

Dünyanın en büyük savunma sanayi fuarlarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'23) başladı. Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF, bu yıl 16'ncı kez kapılarını açtı.

IDEF 23 KAPILARINI AÇTI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde gerçekleştirilen fuar, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Türk savunma sanayisinin uluslararası platforma çıktığı fuarın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve üst düzey yabancı konuklar başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı yetkili katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajla katılım sağladığı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, bu yıl 55 ülkeden 1.461 firmayı bir araya getiriyor.

"Yeni iş birliklerinin temelleri atılacak"

Fuarın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, geçmiş IDEF fuarlarında olduğu gibi bu yıl da hem Türk savunma sanayisi şirketlerinin hem de küresel şirketlerin son teknoloji barındıran platform ve sistemlerinin görücüye çıkacağını belirterek, çok sayıda sözleşme imzalanacağını ve yeni iş birliklerinin temellerinin atılacağını söyledi.

Türkiye'nin, bulunduğu kırılgan coğrafyada modern araç ve gereçlerle donatılmış bir Türk ordusuna sahip olmanın hayati öneminin farkında olduğunu vurgulayan Görgün, "Türk savunma sanayisinin geliştirip ürettiği yerli ve milli ürünlerimiz güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede operasyonlarında, yurt içi ve yurt dışındaki harekatlarında başarıyla kullanılmaktadır." dedi.

Görgün, Türk savunma sanayi ürünlerinin ihraç edildiği ülke sayısının 170'e, ihraç edilen ürün çeşitliliğinin 230'a çıktığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Her alanda olduğu gibi savunma sanayi alanında da önemli atılımlar gerçekleştirmekte olan ülkemiz, bir yandan dünya savunma sanayi pazarında rekabet gücünü artırırken, öte yandan bulunduğu bölgede güvenlik ve istikrarın temini için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde var gücüyle çalışmaktadır. Geçen yıl 4,4 milyar dolarlık rekor ihracatla yakaladığımız başarı ivmesini bu yıl inşallah çok daha yukarıya taşıyacağız. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde savunma sanayi alanında dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz. IDEF'te görüşme ofisi açan 31 Türk tedarik makamı tarafından, heyetler ve katılımcı firmalarla toplam 4 bin 914 planlı ikili görüşme ve 120 anlaşma imzalanmasını öngörmekteyiz."

1.461 firma katılıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade ise IDEF'in savunma sanayisi alanında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformuna dönüştüğünü söyledi. Piyade, "IDEF, dünyanın en büyük 4 savunma sanayisi fuarı arasında yerini almıştır. Fuarımızda 689 yerli, 772 yabancı katılımcı olmak üzere toplam 1.461 firmaya ev sahipliği yapmanın yanı sıra 81 ülkeden 189 heyeti de fuarımızda ağırlıyoruz." diye konuştu.

En yeni ürünler ilk kez görücüye çıktı

Katılımcı firma açısından dünyanın en büyük ilk 4 savunma sanayisi fuarı arasında yer alan IDEF, görüşmeler açısından ise dünyanın en büyük savunma sanayisi fuarı olarak dikkati çekiyor. IDEF'te önceki yıllarda olduğu gibi Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen birçok ürün ilk kez sergileniyor. Daha önce geliştirilen çeşitli ürünlerin de yeni versiyonları fuarda tanıtılıyor.

Fuarda; zırhlı muharebe araçları, taktik zırhlı araçlar, insansız kara, hava ve deniz araçları, silah sistemleri, roketler, güdümlü füzeler, piyade silahları, askeri simülatörler, elektronik harp çözümleri, güç grupları ve patlayıcı madde imha ekipmanlarının aralarında bulunduğu birçok ürün yer alıyor.

IDEF kapsamında yerli ve yabancı resmi heyetler, katılımcı firmalar arasında çeşitli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Türk savunma sanayisinin gündeminde bulunan önemli projelere ilişkin sözleşme imzalanacak.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 28 Temmuz'da sona erecek.

 
İGA SEKTÖRÜNÜN LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYOR
 
THY UÇAĞINDA İNTİHAR ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞTE T925 AĞIR SINIF GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ
Bugün kapılarını açan IDEF'23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı‘nda Türk ...
TUSAŞ İLK KEZ IDEF‘23’TE SERGİLEYECEK
Türk Havacılık Uzay Sanayii Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopterini Türkiye’de ...
STM’DEN IDEF’E ÇIKARMA
Türk savunma sanayiinin öncü şirketlerinden STM, milli mühendislik gücüyle ...
 
ÇİN'İN TÜRK SAVUNMA SANAYİ İLGİSİ
Türk savunma sanayi dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Hong Kong ...
BAYKAR SUUDİ ARABİSTAN’A AKINCI İHRAÇ EDECEK
BAYKAR Savunma, Suudi Arabistan’a Bayraktar AKINCI TİHA ihraç edecek. ...
TUSAŞ AKADEMİ'YE YETKİLENDİRME
Alanında uzman yeni yetenekler yetiştiren TUSAŞ Akademi, dünyanın en önemli ...
 
CUMHURBAŞKANINDAN F-16 AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Liderler Zirvesi'nin ardından ...
BAYRAKTAR: TB2’NİN İLK UÇUŞU KAÇAK UÇUŞTU
'Hedef KIZILELMA' belgeselinin 2. bölümü yayınlandı... BAYKAR Genel Müdürü ...
TUSAŞ AIRBUS A320 AİLESİ İÇİN ÜRETTİ
Airbus’ın A320 Ailesi uçağı için üretilen önemli bir komponent Türk Havacılık ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası