pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 13:25

HÜRJET’İN ÖN TASARIMI GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Türkiye'nin ilk süpersonik jet eğitim uçağı projesi Hürjet için kritik olan "Ön Tasarım Gözden Geçirme" (Preliminary Design Review/PDR) aşaması başarıyla tamamlandı

HÜRJET’İN ÖN TASARIMI GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Ağustos 2017'de Türk Hava Kuvvetleri ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçları hedef alınarak başlatılan Hürjet Projesi'nde yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Geniş bir katılımla her biri kendi alanında uzman yerli ve yabancı bağımsız gözlemcilerin hakemliğinde 2 gün boyunca süren toplantılarda, projenin sonraki aşaması olan kritik tasarım aşamasına geçebilmesi için planlandığı şekilde ilerlediği değerlendirme komitesi tarafından onaylandı.

Bu kapsamda, Uçuş Bilimleri, Uçak Yapısı, Uçak Sistemleri, Aviyonik ve Elektrik Sistemleri olmak üzere 4 ana uzmanlık alanında değerlendirmeye tabi tutulan Hürjet Projesi, tüm bu alanlarda değerlendirme komitesinin onayından geçti.

Kısa sayılabilecek bir sürede bu kritik aşaması başarıyla tamamlanan Hürjet'in, 2020 yazında kritik tasarımının tamamlanması, 2021 yılının Aralık ayında prototipinin hangardan çıkarılması ve 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatıldı.

Hürjet’in, hizmet süresi 20 yılı aşkın jet eğitim uçaklarının yerini alması, sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, ve benzeri) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedefleniyor. Hürjet Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlandı. Uçağın silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsuru olacak.

Hürjet, tüm bu özellikleri ve donanımlarıyla jet tekamül eğitim, harbe hazırlığa geçiş eğitimi, hafif taarruz (yakın hava desteği), hava devriyesi (silahlı ve silahsız), akrobatik gösteri uçağı rollerini üstlenecek. Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, 45 bin feet yüksekliğe çıkabilecek, 2 bin 592 kilometre menzile sahip olacak. Yük kapasitesi 2 bin 721 kilogram olan Hürjet, 1,4 mach hıza ulaşabilecek.

Savunma Sanayi Başkanlığı’nın twitter hesabından yapılan paylaşımda, “HÜRJET Projesi'nde "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşaması başarıyla tamamlandı. Hürjet'in, 2020 yazında kritik tasarımının tamamlanması, 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.” denildi.

 
İKİ SOUTHWEST UÇAĞI YERDE ÇARPIŞTI
 
ABD'YE UÇAK BAŞI 8 MİLYON DOLAR FAZLA MALİYET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THK’DAN ESKİ YÖNETİCİLER İÇİN SUÇ DUYURUSU
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı'nca, kurumun eski yöneticileri ...
KLM ÖZÜR DİLEDİ
Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM), Hindistan şubesinin Twitter üzerinden ...
SİNGAPUR HAVACILIK HEYETİ KULEDE
Singapur Sivil Havacılık Otoritesi (CAAS) heyeti, DHMİ İstanbul Havalimanı ...
 
İSTANBUL UÇUŞLARINI A350 İLE YAPACAK
Singapur Hava Yolları (SIA), 1 Aralık 2019 tarihinde Airbus A350-900 tipi ...
PEGASUS'UN YENİ HATTI RESÜ'L-HAYME
Türkiye'nin dijital havayolu Pegasus, İstanbul ile Birleşik Arap Emirlikleri'ni ...
EMIRATES TÜRKİYE’DE KABİN MEMURU ARIYOR
Emirates Havayolu, kabin memuru işe alımı için 29 Temmuz 2019 tarihinde ...
 
BAYRAKTAR TB2 KUVEYT ÇÖLLERİNDE REKOR KIRDI
Milli SİHA Bayraktar TB2, Kuveyt’te katıldığı demo uçuşunda kendine ait ...
AKARYAKIT HİZMETLERİNE ORTAK OLUYOR
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'nda akaryakıt ikmal tesislerinin ...
TAV TEKNOLOJİ AR-GE MERKEZİ OLDU
TAV Teknoloji, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü program kapsamında ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası