pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
14 Mart 2021 Pazar - 19:19

HAVACILIKTA ‘GİZEMLİ UÇUŞLAR’ DÖNEMİ

Avustralya merkezli Qantas Havayolları, sıra dışı bir uygulamaya imza attı. Havayolu, yolculara inecekleri yeri söylemeden bilet satmaya başladı

HAVACILIKTA ‘GİZEMLİ UÇUŞLAR’ DÖNEMİ

Qantas Havayolları Avustralya’da sürpriz deneyimler arayan seyahat severler için ‘gizemli uçuşlar’ fikrini ortaya attı. Bu fikre göre, yolcular uçak bileti alacak ama yolculuğun nereye olduğunu bilmeyecek. Heyecan verici deneyim için rezervasyonlar başladı bile.

Gizemli uçuşlar mart ve mayıs ayları arasında Brisbane, Melbourne ve Sidney’den gerçekleştirilecek ve yolcular önceden açıklanmayan herhangi bir havalimanına inecek. Ekonomi sınıfı biletler için yaklaşık 577 dolar, business class için ise yaklaşık 1233 dolar ödenecek. Qantas'ın açıklamasına göre günübirlik gerçekleştirilecek bu seyahatlere sadece 120 yolcu katılabilecek.

'TURİZM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMANIN BİR YOLU'

Qantas'ın müşteri ilişkilerinden sorumlu yöneticisi Stephanie Tully, gizemli uçuşlarla ilgili olarak CNN'e yaptığı açıklamada, “Aşı uygulamaları ile birlikte sınırlar arasındaki kısıtlamalar kalkacak. Bu arada gerçekleştirilen gizemli uçuşlar ise tekrar seyahat etmeye istekli olan insanlar için benzersiz bir deneyim olacak. Bu özellikle seyahat kısıtlamalarından en çok etkilenen turizm sektörünü canlandırmanın bir yolu” dedi.

VARIŞ NOKTASI GİZLİ TUTULACAK

Qantas, uçak inişe geçip bir duyuru yapılana kadar varış noktalarının gizli tutulacağını açıkladı. Uçuşlardaki yolcular gün boyu indikleri bölgeyi keşfettikten sonra aynı uçakla yeniden ayrıldıkları havalimanına dönecekler.

Uluslararası uçuşların ise salgın nedeniyle bir süre daha yapılabilmesi mümkün görünmüyor. Bu sebeple gezginler ülke içindeki seyahat rotalarına ilgi gösteriyor. Gizemli uçuşlarıyla yurt içi seyahati daha heyecanlı hale getiren havayolu, bu uçuşları zamanla yurt dışına da taşımayı planlıyor.

HİÇBİR YERE UÇUŞ FURYASI

Qantas, 2020 yılının Ekim ayında yine uçmayı özleyenler ve turizmi canlandırmak için aynı havalimanından kalkış ve inişli manzara uçuşları gerçekleştirdi. Tam yedi saat sürecek manzara uçuşlarının biletleri tam 10 dakika içerisinde tükendi. Ara durakların olmadığı bu uçuşta ülkenin doğal güzellikleri görüldü ve yolcular tam bir görsel şölen yaşadı. Firmanın yetkilisi ise bu uçuş için ‘şirket tarihinin en hızlı satılan seferiydi’ dedi.

BİNDİKLERİ UÇAK HİÇBİR ZAMAN KALKMAYACAK

Gizemli uçuşlar, koronavirüs pandemisi nedeniyle seyahat edemeyen gezgin ruhluları mutlu etmeye yönelik tek uygulama da değil üstelik. Bunalanlar için farklı ülkelerde farklı seyahat çözümleri geliştirildi. Örneğin Tayvan hükümeti, koronavirüs sebebiyle seyahat edemeyenler için yaratıcı bir çözüm buldu. Aylardır evlere kapanan ve seyahat hasreti çekenler için sahte uçuş etkinliği düzenlendi. Salgının etkilerini biraz da olsa geride bırakmak isteyen vatandaşlar bu seferlere yoğun ilgi gösterdi.

Başkent Taipei'de bulunan Songshan Havaalanı’nda gerçekleşen sahte uçuş etkinliğinde yolcular tüm uçuş rutinlerini yaşıyor. Pist üzerinde bekleyen uçağa gitmeden önce her zamanki gibi pasaport kontrolüne giriyor, check-in yaptırıyor ve güvenlikten geçiyorlar. Daha sonra uçağın kapısına gelen yolcular görevliye biniş kartını gösterip, uçağa biniyor. Bundan sonra ne mi oluyor? Seyahat sadece bu kadarla sınırlı kalıyor ama yolcular yaklaşık 15 dakika kaldıkların uçağın içinde görevlilerle sohbet ediyor ve ilginç bir seyahat deneyimi yaşıyor.

SEYAHAT TRENDLERİ TAMAMEN DEĞİŞTİ

Koronavirüs her şeyi olduğu gibi seyahat trendlerini de önemli ölçüde etkiledi. Bugüne kadar kalabalık tatil beldelerine ve daha eğlenceli seyahat rotalarına yönelim varken, pandemi ile birlikte doğaya dönük, daha az kişinin olduğu yerlere seyahatler önem kazandı. Ofislerin de eve taşınmasıyla birlikte insanlar çalışmak için farklı yerlere gitmeye başladı. Bunun için sadece dizüstü bilgisayarı bavula atmak yeterli oldu. Açık havada yürüyüşlerin yapılacağı, bol oksijenli ve sessiz yerler seyahatin yeni normali haline geldi.

 
PİLOT KAYDETTİ
 
SUNEXPRESS BU YAZ İZMİR’DEN 5 YENİ DESTİNASYONA UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİJİTAL PASAPORTU İLK ONLAR DENEDİ
Qatar Airways, Orta Doğu'da IATA Travel Pass "Digital Passport" Mobil ...
THY'DEN YOLCULARA FORM UYARISI
Türk Hava Yolları, yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan yolculardan son ...
KAZAKİSTAN’DA UÇAK DÜŞTÜ
Kazakistan'da uçak düştü. İşte kazaya dair ilk bilgiler...
 
TURKISH CARGO UNICEF’İN COVID-19 AŞILARINI TAŞIYOR
Dünyada en geniş uçuş ağına sahip hava kargo markası olan Turkish Cargo, ...
BİRLEŞİK KRALLIK’LA İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında havacılık güvenliği alanında 2021 ...
THY’DEN ‘İSTİKLAL’İN SESİ’ FİLMİ
Pandemi döneminde başarılı bir yönetim performansı sergileyen Türk Hava ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA ALTIN PUSULA’DAN ÜÇ ÖDÜL
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD) organize ettiği "19. Altın ...
ROMEN ANIMAWINGS HİTİT’İ SEÇTİ
Türk havacılık teknolojileri firması Hitit’in anlaşmaya vardığı yeni havayolu ...
SABİHA GÖKÇEN'İ 13 MİLYON YOLCU KULLANDI
Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl uçuşları geçici ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası