pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
BEN GURION’DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
KUDÜS’TE DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
İRAN İHA VE FÜZELERİ YÜKSEKOVA’DA GÖRÜLDÜ
14 Mart 2021 Pazar - 12:27

DİJİTAL PASAPORTU İLK ONLAR DENEDİ

Qatar Airways, Orta Doğu'da IATA Travel Pass "Digital Passport" Mobil Uygulamasını deneyen ilk havayolu oldu

DİJİTAL PASAPORTU İLK ONLAR DENEDİ

11 Mart'tan itibaren, havayolunun Doha - İstanbul rotasında seyahat eden yolcular, daha güvenli ve temassız bir deneyim sunan dijital platformu denemeye başladı. Travel Pass, IATA ile yakın iş birliği içinde olan ödüllü taşıyıcının uluslararası seyahatin iyileşmesini destekleme taahhüdünün en son örneği.

Qatar Airways, 11 Mart itibarıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile iş birliği içerisinde yeni IATA Travel Pass 'Dijital Pasaport' mobil uygulamasının denemelerine başlayan Orta Doğu'daki ilk havayolu oldu.  Ödüllü havayolunun Doha - İstanbul rotasında seyahat eden yolcular, havayolunun daha temassız ve güvenli bir seyahat deneyimi sunma vizyonunda önemli bir rol oynayacağı düşünülen "Dijital Pasaport" uygulamasını ilk deneyimleyen grup oldu.

IATA Travel Pass, yolcuların gidecekleri ülkelerdeki COVID-19 sağlık düzenlemeleri hakkında güncel bilgiler almalarını ve seyahate uygun olduklarını doğrulamak için COVID-19 test sonuçlarının havayollarıyla paylaşılmasını da sağlıyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, “Güvenlik, yenilikçilik ve müşteri deneyiminde dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden birisi olarak, yolcularmızın her zaman sorunsuz bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olacak dijital çözümler sunma konusunda sektörün en sağlam oyuncusu olmaya devam edeceğiz.Güçlü veri gizliliği uyumluluğu, uzun süredir devam eden ve sürekli değişen ülke giriş kuralları göz önüne alındığında uçtan uca bir çözüm sunma yeteneği ile IATA Travel Pass'ın sektörün sorunlarına en güvenilir ve yenilikçi çözüm olduğuna inanıyoruz. Orta Doğu'da bu teknolojiyi deneyen ilk havayolu şirketi olmaktan ve dünyada bu platformu deneyen havayolları arasında ön saflarda yer almaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.


IATA Genel Müdürü ve CEO'su Alexandre de Juniac
da, “Qatar Airways'in IATA Travel Pass entegrasyonu küresel seyahati yeniden canlandırma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Hükümetler, seyahat edebilmek için test veya aşı sertifikaları talep ediyor, IATA seyahat uygulaması yolcuların kimlik bilgilerini güvenli ve kolay bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. IATA Travel Pass kullanan tüm yolcular, verilerinin korunduğundan emin olabilir. Hükümetler ‘Seyahat etmeye uygun’ ibaresini gördüklerinde gerçek ve doğrulanmış bir kimlik bilgisi olduğuna güvenebilirler." dedi.

Qatar Airways geçtiğimiz günlerde Skytrax tarafından belirlenen COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesinde 5 Yıldız alan dünyadaki ilk küresel havayolu oldu. Sektörün en prestijli güvenlik derecelendirmesi, Qatar Airways’in COVID-19 hijyen ve güvenlik standartlarının derinlemesine incelenmesi sonucunda geldi. Hamad Uluslararası Havalimanı da yakın zamanda Orta Doğu ve Asya'da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesine layık görülen ilk havalimanı olmuştu.

 
ALKOLLÜ SUBAY SAVAŞ UÇAĞINA ÇARPTI
 
PİLOT KAYDETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN YOLCULARA FORM UYARISI
Türk Hava Yolları, yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan yolculardan son ...
KAZAKİSTAN’DA UÇAK DÜŞTÜ
Kazakistan'da uçak düştü. İşte kazaya dair ilk bilgiler...
TURKISH CARGO UNICEF’İN COVID-19 AŞILARINI TAŞIYOR
Dünyada en geniş uçuş ağına sahip hava kargo markası olan Turkish Cargo, ...
 
BİRLEŞİK KRALLIK’LA İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında havacılık güvenliği alanında 2021 ...
THY’DEN ‘İSTİKLAL’İN SESİ’ FİLMİ
Pandemi döneminde başarılı bir yönetim performansı sergileyen Türk Hava ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NA ALTIN PUSULA’DAN ÜÇ ÖDÜL
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD) organize ettiği "19. Altın ...
 
ROMEN ANIMAWINGS HİTİT’İ SEÇTİ
Türk havacılık teknolojileri firması Hitit’in anlaşmaya vardığı yeni havayolu ...
SABİHA GÖKÇEN'İ 13 MİLYON YOLCU KULLANDI
Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl uçuşları geçici ...
HAVACILIK TEKNİK ELEMANLARI GÜNÜ
Bugün 11 Mart Havacılık Teknik Elemanları Günü. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası