pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
26 Temmuz 2023 Çarşamba - 18:42

HAVA SAVUNMADA ASELSAN İMZASI

İstanbul’da devam eden 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23 kapsamında "ASELSAN Hava Savunma Ürünleri Lansman Töreni" düzenlendi. Törende, GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi, GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, GÖKDEMİR Füze Fırlatma Sistemi ve GÖKBERK Mobil Lazer Silah Sistemi tanıtıldı

HAVA SAVUNMADA ASELSAN İMZASI

ASELSAN tarafından geliştirilen GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi, GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, GÖKDEMİR Füze Fırlatma Sistemi ve GÖKBERK Mobil Lazer Silah Sistemi, Türkiye'nin hava savunmasına güç katacak.

16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2023) kapsamında "ASELSAN Hava Savunma Ürünleri Lansman Töreni"nde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, fuarda birçok uluslararası delegasyonla bir araya geldiklerini, dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayisindeki gelişimden duydukları mutluluğu paylaştıklarını söyledi. Bu başarının arka planında ASELSAN gibi güzide firmaların yer aldığını vurgulayan Görgün, bu gelişmelerin aynı zamanda sahadaki kullanıcıların verdiği destek ve geri beslemelerle mümkün olabildiğini ifade etti.

Görgün, hava savunma sistemlerinin dünyanın tamamında öncelikli konulardan biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Hava savunma konusunda son yıllarda önemli merhaleler kat ettik. ASELSAN'ımız, ROKETSAN'ımız, TÜBİTAK SAGE ve bu şirketlerimizle beraber onlarca çalışan alt yükleniciler, çok kıymetli ürünler ortaya çıkardılar. Bütünleşik ve sistemli sinerjik çalışmalarla katmanlı hava savunma sistemlerinin hemen hemen her katmanında ürün geliştirir ve bu ürünleri sahaya sürer olduk. Son zamanlarda gündemimizde olan SİPER atışları da başarıyla devam ediyor. İnşallah bu sene bunun kabulleri de tamamlanacak. Katmanlı hava savunma sistemi en alt katmanda 'soft kill' ve 'hard kill' ile başlıyor. Her ikisinde gerek silah sistemlerinin bütününü tasarlayabilirken bu sistemlerin içindeki alt sistemleri, sensörleri, ihtiyaç duyulan elektro optik, radar, lazer birimlerini tasarlayabilen, üretebilen konuma geldik. Bugünkü her bir proje katmanlı hava savunma sisteminin farklı platformlar için ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş sistemler. Böyle sistemlere sahip olmanın avantajını ülke olarak yaşarken dost ve müttefik ülkelerimize de bu anlamda desteklerimiz geçmişte olduğu gibi devam edecek."

‘MUADİL SİSTEMLERDEN ÇOK DAHA ÜSTÜN PERFORMANSA SAHİP’

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da hava ve füze savunma alanında sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeyi yeni milli sistemler geliştirerek gösterdiklerini söyledi. ASELSAN mühendislerinin alın teriyle geliştirilen ve ülke için kritik önem taşıyan hava savunma ürün ailesinin tanıtımını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akyol, "ASELSAN'ın son teknoloji ürünleriyle yer aldığı IDEF'te ülkemizin hava savunmasına kalkan oluşturacak sistemleri vitrine çıkarmanın haklı gururu içindeyiz. Son dönemde bölgemizde ve dünyada meydana gelen çatışma alanlarında hava üstünlüğünün ne kadar kritik olduğu, buna karşı hava sahasının hava savunma sistemleriyle korunmasının da bir o kadar caydırıcı olduğu görülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hava savunma yeteneklerine güç katacak ve ismini gök vatanımızdan alan 4 yeni sistemimiz güvenlik güçlerimize sahada önemli kabiliyetler kazandıracak. Bu kapsamda GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi, GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, GÖKDEMİR Füze Fırlatma Sistemi ve GÖKBERK Mobil Lazer Silah Sistemi'nin tanıtımını yapmak üzere bir aradayız. Gök vatanın korunmasında güvenlik güçlerimize önemli taktik üstünlük sağlayacak 4 sistemimiz yurt dışı bağımlılığı kaldıracağı gibi muadil sistemlerden çok daha üstün performansa sahip ürünler olarak adından söz ettirecektir." şeklinde konuştu.

Süleyman ŞEN-HABERAIR.COM / IDEF'23

İşte ASELSAN Hava Savunma Ürünleri Lansman Töreninden kareler...

 
SSB F-16 UÇAKLARINI ÖZGÜRLEŞTİRİYOR
 
TEI VE BOTAŞ İŞ BİRLİKLERİNİ İLERLETİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SSB F-16 UÇAKLARINI ÖZGÜRLEŞTİRİYOR
Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılan projelerle envanterde ...
SU-25'LERİ TUSAŞ MODERNİZE EDECEK
“Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve TUSAŞ arasında “SU-25 Modernizasyon Projesi ...
KENYA İLE SAVUNMA SANAYİNDE İŞ BİRLİĞİ
Türkiye ile Kenya arasında Savunma Sanayii İş Birliği Anlaşması, IDEF ...
 
IDEF'23 KAPILARINI AÇTI
Dünyanın en büyük savunma sanayi fuarlarından olan Uluslararası Savunma ...
İŞTE T925 AĞIR SINIF GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ
Bugün kapılarını açan IDEF'23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı‘nda Türk ...
TUSAŞ İLK KEZ IDEF‘23’TE SERGİLEYECEK
Türk Havacılık Uzay Sanayii Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopterini Türkiye’de ...
 
STM’DEN IDEF’E ÇIKARMA
Türk savunma sanayiinin öncü şirketlerinden STM, milli mühendislik gücüyle ...
ÇİN'İN TÜRK SAVUNMA SANAYİ İLGİSİ
Türk savunma sanayi dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Hong Kong ...
BAYKAR SUUDİ ARABİSTAN’A AKINCI İHRAÇ EDECEK
BAYKAR Savunma, Suudi Arabistan’a Bayraktar AKINCI TİHA ihraç edecek. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası