pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
21 Eylül 2020 Pazartesi - 14:21

BU UÇAKLAR SIFIR EMİSYONLU

Airbus, 2035 yılına kadar hizmete girmesi planlanan dünyanın ilk sıfır emisyonlu ticari uçağı için üç konsept geliştirdi. Bu konseptlerin her biri, şirketin, tüm havacılık endüstrisinin dekarbonizasyonunda öncü olma çabalarını desteklemek için çeşitli teknoloji yollarını ve aerodinamik konfigürasyonları keşfederek sıfır emisyonlu uçuşa ulaşmak için farklı bir yaklaşımı temsil ediyor

BU UÇAKLAR SIFIR EMİSYONLU

Tüm bu konseptler, birincil güç kaynağı olarak hidrojeni işaret ediyor.Bu, Airbus’ın temiz bir havacılık yakıtı ve diğer birçok endüstrinin de iklim nötr hedeflerini karşılayacağı bir çözüm olduğuna inandığı bir seçenek.

FAURY: TİCARİ HAVACILIK İÇİN TARİHİ BİR AN

Airbus CEO’su Guillaume Faury, “Bu, ticari havacılık sektörü için tarihi bir andır ve bu endüstrinin şimdiye kadar gördüğü en önemli geçişte öncü bir rol oynamayı planlıyoruz. Bugün açıkladığımız konseptler, dünyaya sıfır emisyonlu uçuşun geleceği için cesur bir vizyon sunma yolundaki çabalarımıza bir bakış sunuyor. Hem sentetik yakıtlarda hem de ticari uçaklar için birincil güç kaynağı olarak hidrojenin kullanımının havacılığın iklim etkisini önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum” dedi.

“ZEROe” adı verilen ilk iklim nötr, sıfır emisyonlu ticari uçaklar için üç konsept şunları içeriyor:

Turbofan Tasarımı (120-200 yolculu) Kıtalar arası çalışabilen ve yanma yoluyla jet yakıtı yerine hidrojen ile çalışan modifiye bir gaz türbini motoru ile güçlendirilebilen, 2000’in üzerinde deniz mili menziline sahip .Sıvı hidrojen, arka basınç bölmesinin arkasında bulunan tanklar aracılığıyla depolanacak ve dağıtılacaktır.   

 

Bir turboprop tasarımı (100 yolcuya kadar), turbofan yerine bir turboprop motoru kullanır ve aynı zamanda 1000 deniz milinden uzun seyahat edebilen modifiye gaz türbini motorlarında hidrojen yanmasıyla güç elde eder ve bu da kısa mesafeli seyahatler için ideal bir seçenektir.

Bileşik-kanat gövdeli tasarım konsepti (200 yolcuya kadar)

Kanatların, turbofan konseptine benzer bir menzile sahip uçağın ana gövdesi ile birleştiği tasarım. Geniş gövde, hidrojen depolama,dağıtımı ve kabin düzeni için birden fazla seçenek sunar.

Guillaume Faury, "Bu konseptler, 2035 yılına kadar hizmete sunmayı planladığımız dünyanın ilk iklime zararsız, sıfır emisyonlu ticari uçağının tasarımını ve yerleşimini keşfetmemize ve olgunlaştırmamıza yardımcı olacak" dedi. “Bu konsept uçaklar için birincil güç kaynağı olarak hidrojene geçiş, tüm havacılık ekosisteminden kararlı eylemler gerektirecek. Hükümet ve endüstriyel ortakların desteğiyle birlikte, havacılık endüstrisinin sürdürülebilir geleceği için yenilenebilir enerji ve hidrojeni arttırarak bu zorlu görevin üstesinden geleceğiz." dedi.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için havalimanları, günlük operasyonların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli miktarda hidrojen taşımacılığı ve yakıt ikmali altyapısına ihtiyaç duyacak. Hükümetlerin desteği, bu iddialı hedeflere ulaşmak için araştırma ve teknoloji, dijitalleşme ve sürdürülebilir yakıtların kullanımını teşvik eden mekanizmalar ile birlikte daha eski, daha az çevre dostu uçakları daha erken emekliye ayırmak için uçak filolarının yenilenmesine öncülük edecek.

Airbus, bu yeni konsept uçakları değerlendirmek, doğrulatmak ve gelecekteki uygulanabilir ürünlere dönüştürülüp olgunlaştırılabileceğini göstermek için çalışmalarını bir dizi teknolojik yolda sürdürecek. Baş Teknoloji Sorumlusu Grazia Vittadini, Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jean-Brice Dumont ve Sıfır Emisyonlu Uçakların Başkan Yardımcısı Glenn Llewellyn, Airbus'ın 2020-2025 için teknoloji yol haritasını bugün saat 15:00’te sosyal medya kanallarından sanal bir etkinlik sırasında açıklayacak.

 
TURKISH CARGO YÜZDE 67 ORANINDA BÜYÜDÜ
 
TUSAŞ’TAN DA ÖĞRENCİLERE 5 BİN TABLET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TURKISH CARGO YÜZDE 67 ORANINDA BÜYÜDÜ
Hava kargo markası Turkish Cargo, 2020’nin ilk yarısında her 20 hava kargodan ...
AIRBUS NASA HELİKOPTERLERİNİ UÇURACAK
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Airbus Helicopters ile 15 ...
BAYKAR'DAN UZAKTAN EĞİTİME DESTEK
Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ...
 
100 UÇAĞINDA YÜKSEK HIZLI İNTERNET VAR
Teslim Aldığı A7-ALC Tescilli yeni Airbus A350-900 uçağı ile Qatar Airways'in ...
IDC’DEN TAV TECHNOLOGIES’E ÖDÜL
TAV Technologies, IDC CIO Zirvesi’nde Dijital Havalimanı Platformu (Digital ...
THY ÇALIŞANINDAN ÇOCUKLARA TABLET YARDIMI
Türk Hava Yolları çalışanı Cafer Canşi, köy okullarındaki çocuklar için ...
 
HAVACILIKTA YENİ TREND: HİÇBİR YERE GİTMEYEN UÇAKLAR
Pandemi sebebiyle uçaklar hangarlarda beklerken Avustralyalı Qantas Hava ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ÇİNLİ YOLCULARA HAZIRLIK
Dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli aktarma merkezi olmanın ...
124 VE 125’İNCİ DÖNEM HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ DİPLOMALARINI ALDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından 2019 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası