pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
16 Ocak 2021 Cumartesi - 11:47

BAKAN ABDÜLHAMİT GÜL’DEN İSTANBUL HAVALİMANI ADLİYESİ'NE ZİYARET

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İstanbul Havalimanı'ndaki adliyeyi ziyaret etti. Bakan Gül, "İstanbul Havalimanı Adliyesinde, 7 gün 24 saat hâkim ve savcılarımız, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimiz ve diğer personelimizle birlikte yargı hizmeti veriyor. Şu an gece 23.45'te yargı hizmeti veriliyor. Bu anlamda dünyada ve Türkiye'de ilk uygulama. " dedi

BAKAN ABDÜLHAMİT GÜL’DEN İSTANBUL HAVALİMANI ADLİYESİ NE ZİYARET

‘VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMALARINI AMAÇLIYORUZ’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, dün gece İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket etmeden önce havalimanında bulunan adliyeyi ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül "Adliye binası ile Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki hedeflerden birinin gerçekleştiğini görüyoruz. Havalimanında açılan adliyenin amacının vatandaşlara adli hizmet vermek olduğunu, vatandaşlarımızın, yurt içi ve dışına giderken, yargısal birtakım işlemlerden dolayı mağdur olmamalarını amaçlıyoruz. İstanbul Havalimanı Adliyesinde, 7 gün 24 saat hâkim ve savcılarımız, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimiz ve diğer personelimizle birlikte yargı hizmeti veriyor. Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne bağlı olarak bu adli hizmetler gerçekleşmektedir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığından hareketle vatandaşlarımızın işlerini zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir anlayışımız vardır. Adalete erişimi artıran bir uygulamadır. Güven veren, erişilebilir adalet amacını uyguladığımız çok önemli bir model olmuştur. Şu an gece 23.45'te yargı hizmeti veriliyor. Bu anlamda dünyada ve Türkiye'de ilk uygulama" dedi.

‘24 SAAT VATANDAŞA HİZMET VERİYORUZ’

Gül, "Yargı mensuplarımızın havaalanında bir vaka varsa, adliyeyi ilgilendiren, seyahat ederken herhangi bir konuda ifadesi alınması gereken vatandaşın, geceyi gözaltında geçirmeden ve 10 dakika gibi kısa bir sürede havalimanı adliyesinde işlemi yapılıyor. Böylece vatandaş mağdur olmuyor, uçağını kaçırmıyor, işlemlerini kısa sürede yapabiliyor. Yargı mensupları 24 saat hizmet anlayışıyla vatandaşa hizmet veriyor. Aynı hizmet turistlere de veriliyor. Bu hizmet nedeniyle emeği geçen bütün yargı mensuplarımıza, hâkim, savcı ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın göz bebeği İstanbul Havalimanına yakışır, güveni artırıcı bu hizmeti daha da geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL HAVALİMANI ADLİYESİ

Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde mahkemeler, 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. İşlemlerin havaalanında yapılıyor olması nedeniyle adli işlemleri olan yolcular, zaman kaybı yaşamıyor ve uçaklarını kaçırmıyor. Daha önce seyahatleri için havalimanına gelenlerden hakkında adli işlem yapılması gerekenler, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne götürülüyordu. Gece adli işlemi olanlar ise ertesi gün sabah adliyeye çıkartılıyordu. Adliye hizmet birimlerinin belli bir saatten sonra hizmet vermemesi nedeniyle yaşanan gözaltıların böylece önüne geçilmiş oldu. Havalimanında meydana gelen olaylara seri biçimde müdahale edilmesi ve delillerin toplanması, ayrıca mağdurların şikayetinin hemen alınması imkânı sağlandı.

5 BİN KİŞİNİN MAĞDURİYETİ ÖNLENDİ

Havalimanından hizmet verilmeye başlandığı 10 Şubat 2020'den itibaren yaklaşık 3 bin 500 kişi için yakalama emrine, yaklaşık 2 bin 100 kişi için soruşturmaya ilişkin işlem yapıldı. Böylelikle 5 binin üzerindeki kişinin mağduriyeti önlendi. Uygulama sayesinde adalet hizmetleri aksamadan yürütülürken, vatandaşların da işleri kolaylaştı. Bu yıl, uygulamanın diğer havaalanlarına yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ziyaretine ilişkin Twitter hesabından kısa bir açıklama yaptı. Bakan Gül, “Yargı Reformu hedeflerimizden birinin daha hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu saat itibariyle İstanbul Havalimanı Adliyesindeyiz. Hakim ve savcılarımız, 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Dünyada tek örnek olan bu hizmeti yaygınlaştıracağız” dedi.

 
THY AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE YER ALDI
 
SABİHA GÖKÇEN'DE KAR ÖNLEMLERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 MİLYON TL DEĞERİNDE UYUŞTURUCU YAKALANDI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrük Muhafaza ekiplerinin düzenlediği ...
KKTC SEYAHATLERİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI
Emniyet Genel Müdürlüğü, KKTC'ye gidecek Türk vatandaşlarına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu
PROF. DR. İLHAN BAŞGÖZ TÜRKİYE’DE
ABD'de yaşayan ve kanser tedavisinin Türkiye'de devam etmesini isteyen ...
 
VALİLİKTEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği, bugün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ...
YOTEL YILBAŞI AĞACINI İYİLİK AĞACINA DÖNÜŞTÜRÜYOR
YOTEL ve Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish Türkiye) iş birliği ile hayata ...
MARADONA TABLOLARINA GİZLENMİŞ KOKAİN
İstanbul Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ...
 
4 BİN 603 YOLCU İZOLASYONA ALINDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney ...
PKK'LI TERÖRİST İSTANBUL HAVALİMANINDA YAKALANDI
Rüşvet vererek İran'da vefat etmiş bir İranlının pasaportuyla Türkiye'ye ...
LONDRA’DAN GELEN YOLCULARA PCR TESTİ
Coronavirüsün İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine gece saatlerinde ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası