pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
Keyvan
KEYVAN HAVACILIK'TAN IĞDIR ZİYARETLERİ
KEYVAN HAVACILIK'TAN IĞDIR ZİYARETLERİ
MADURO VE EŞİ ABD’YE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ
MADURO VE EŞİ ABD’YE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ
EMIRATES’TEN 2025’E DAMGA VURAN BAŞLIKLAR
EMIRATES’TEN 2025’E DAMGA VURAN BAŞLIKLAR
AIR INDIA PİLOTU GÖZALTINA ALINDI
AIR INDIA PİLOTU GÖZALTINA ALINDI
AJET
4 Ocak 2026 Pazar - 16:14

UÇUŞLAR İSTANBUL'A YÖNLENDİRİLDİ

Son dakika. Yunanistan hava sahası, iletişim sistemlerinin devre dışı kalması nedeniyle tamamen kapatıldı.

UÇUŞLAR İSTANBUL A YÖNLENDİRİLDİ

Havadaki uçaklar, İstanbul dahil komşu ülkelerin kentlerine yönlendiriliyor. Şu ana kadar 3 uçuşun Türkiye'ye yönlendirildiği belirtildi.

Yunanistan hava sahası kapatıldı! Ülkede büyük kriz!

Yunanistan üzerindeki hava sahasının tamamen kapatıldığı bildirildi. Yunan basını olayı doğrularken, konuya ilişkin detaylar aktarıldı.

Yunanistan hava sahasında sabah saatlerinden itibaren telsiz haberleşme sistemlerinde yaşanan teknik arıza nedeniyle büyük bir aksama yaşanıyor.

Yunan basınından edinilen bilgilere göre, Atina Kontrol Merkezi’ndeki radyo frekans sistemlerinde meydana gelen sorun sebebiyle Atina FIR hattı uçuş trafiğine kısıtlanırken, başta Elefterios Venizelos Havalimanı olmak üzere ülke genelindeki tüm meydanlarda uçuş operasyonları durma noktasına geldi.

TELSİZ SİSTEMLERİNDE KRİTİK ARIZA

Yunanistan Sivil Havacılık Dairesi (YPA) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez frekans sistemlerindeki teknik bir hata pilotlar ile hava trafik kontrolörleri arasındaki sağlıklı iletişimi kesti. Uçuş emniyetini riske atmamak adına Atina FIR hattı için kapasite kısıtlaması getirilirken, birçok uçak apronda bekletiliyor. Havada olan uçakların ise acil durum frekansları (VHF ve HF) üzerinden takip edildiği bildirildi.

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUK

Sistemsel sorun nedeniyle iç ve dış hat seferlerinde uzun süreli gecikmeler ve iptaller yaşanıyor. Terminallerde bekleyen yolcular için belirsizlik sürerken, teknik ekipler arızanın kaynağını tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor.

İLK KEZ YAŞANIYOR

Yetkililer, benzer bir durumun Yunanistan sivil havacılık tarihinde ilk kez yaşandığına dikkat çekiyor.

YAYINLANAN NOTAM VE EMNİYET TEDBİRLERİ

Yunanistan Sivil Havacılık, yayımladığı NOTAM ile hava sahası kapasitesinin düşürüldüğünü resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, uçuş emniyetinin en üst düzeyde tutulması amacıyla sadece sınırlı sayıda transit geçişe izin verildiği, yerel meydanlardaki trafiğin ise kontrol altına alındığı belirtildi. Arızanın giderilme süresine dair henüz resmi bir zaman çizelgesi paylaşılmadı.

 
KOMŞUDA KAOS: HAVA SAHASI KAPATILDI!
 
A320 BÜYÜK MOTOR ARIZASI YAŞADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOMŞUDA KAOS: HAVA SAHASI KAPATILDI!
Son dakika… Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi, teknik bir arızayı gerekçe ...
TAV VE HAVAŞ’IN ACI GÜNÜ
TAV Havalimanları iştiraki Havaş (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.) İstanbul ...
EMIRATES’TEN 2025’E DAMGA VURAN BAŞLIKLAR
Emirates, 2025 yılını 55,6 milyon yolcu taşıyarak, 180.580 uçuşla Dünya’nın ...
 
THY 2026’DA İKİ DEV YATIRIMA İMZA ATACAK
Türk Hava Yolları, 2026 yılında iki dev yatırıma imza atacak. Bunlardan ...
İSTANBUL HAVALİMANI 2025'TE 84,4 MİLYON YOLCU AĞIRLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, ...
AIR INDIA PİLOTU GÖZALTINA ALINDI
Air India'da görev yapan bir pilot, geçen hafta gerçekleştireceği uçuş ...
 
SON DAKİKA! AJET 64 SEFERİNİ İPTAL ETTİ
Son dakika! Ajet Hava Yolları, olumsuz hava şartları nedeniyle 1 Ocak ...
THY 50 SEFERİNİ İPTAL ETTİ
Son dakika... Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle ...
AJET’TEN BALKANLAR’A YENİ HAT
Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, Balkanlar’da sefer yaptığı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
PEGASUS’TAN DEV AVRUPA HAMLESİ
Özlem Çapan Özeren
GÜNEŞİN ETKİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI: A320’LER BAKIMDA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası