Avustralyalı yetkililer, yetkililerin ve havacılık uzmanlarının "tuhaf" bir terör planı olarak nitelendirdiği bir eylem kapsamında, ticari bir yolcu uçağını kaçırıp Orta Doğu'ya yönlendirmeyi planladığı iddiasıyla suçlanan bir adamı tutukladı.
Avustralya Federal Polisi (AFP), şüphelinin birden fazla istihbarat teşkilatını kapsayan uzun bir soruşturmanın ardından gözaltında olduğunu doğruladı. Yetkililer, uçuş güvenliği tehdit olmadığını açıkladı.
The Australian gazetesinin haberine göre, iddia edilen plan, Avustralya'daki bir havalimanında bir uçağın kontrolünü ele geçirmeyi, uçağı uluslararası uçuşlara zorlamayı ve Orta Doğu'ya giderken birden fazla yakıt ikmali durağında durmayı içeriyordu. Soruşturmayı yürüten merciler ayrıca planla antisemitik saiklerin bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.
Başbakan Anthony Albanese dava hakkında bilgilendirilirken, İçişleri Bakanlığı havacılık güvenlik protokollerini gözden geçirmek ve güçlendirmek için havalimanı sahipleri ve işletmecileriyle bir araya geldi. Planın ortaya çıkarılmasından beri Avustralya'nın büyük ve bölgesel havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.
Sağlık Bakanı Mark Butler, olayın havacılık tehditlerinin ciddiyetini açıkça ortaya koyduğunu söyledi: "Potansiyel bir uçak kaçırma ihbarı bile tüylerimizi diken diken ediyor."
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve mahkeme süreci ilerledikçe daha fazla ayrıntının ortaya çıkması bekleniyor.(airlive.net)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |