pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
29 Mayıs 2020 Cuma - 15:25

TÜRKİYE MÜŞTERİLERİNİN DE BİLGİLERİ ÇALINDI

Milyonlarca müşterisinin bilgisi çalınan havayolu şirketi EasyJet’te yaşanan veri ihlalinde Türkiye’de yaşayan binlerce kişinin de yer aldığı ortaya çıktı

TÜRKİYE MÜŞTERİLERİNİN DE BİLGİLERİ ÇALINDI

Yaklaşık 9 milyon müşterisinin bilgisinin çalındığı ortaya çıkan İngiltere merkezli ucuz havayolu şirketi EasyJet’te yaşanan veri ihlali, Türkiye’ye de sıçradı. Söz konusu siber saldırıdan Türkiye’de yaşayan 6 bin 846 kişinin etkilendiği belirlendi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), EasyJet Plc şirketinde yaşanan veri ihlali ile ilgili olarak kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Kurum’un internet sitesinde yayımlanan bildirimde, EasyJet’in KVKK’ye 26 Mayıs 2020 tarihinde konuyla ilgili bir yazı gönderdiği belirtildi.

TÜRKİYE'DEN YOLCU BİLGİLERİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, EasyJet tarafından gönderilen bu yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"EasyJet’in üst düzey saldırganlar tarafından gerçekleştirilen ve kişisel verilere erişilmesine yol açan bir bilgi güvenliği sorununa maruz kaldığı, İhlalin 17.10.2019 ile 04.03.2020 tarihleri arasında gerçekleştiği, EasyJet’in sistemlerine yetkisiz erişimden ilk olarak 22.01.2020 tarihinde haberdar olduğu, 10.03.2020 tarihinde yolcu rezervasyon bilgilerini elde eden özel üretim bir kötü amaçlı yazılımın tespit edildiği, 20.05.2020 tarihinde saldırıdan etkilenen kişiler arasında 6.846 tanesinin Türkiye’de mukim olduğunun (müşteriler tarafından rezervasyon yapılırken bildirilen fatura adreslerine istinaden) tespit edildiği, İhlalden Türkiye’de mukim 3 kişinin irtibat bilgileri (adı, soyad ve e-posta adresi),uçuş bilgileri (uçak kalkış tarihi, kalkış noktası, varış noktası ve bilet referansı),işlem bilgileri (işlem tutarı ve cinsi) ve ödeme bilgilerinin (bilet alan kişinin tokenlaştırılmamış düz metin halinde kart numarası, son kullanma tarihi ve cvv bilgisi) etkilendiği, 6843 kişinin ise irtibat bilgileri (adı, soyad ve e-posta adresi),uçuş bilgileri (uçak kalkış tarihi, kalkış noktası, varış noktası ve bilet referansı),işlem bilgilerinin (işlem tutarı ve cinsi) etkilendiği ifade edilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 28.05.2020 tarih ve 2020/443 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlali bildiriminin Kurumun internet sayfasında ilan edilmesine karar verilmiştir.”

TÜRKİYE’DE 3 NOKTAYA UÇUYORDU

EasyJet ise 19 Mayıs'ta yaklaşık 9 milyon yolcusunun bilgilerinin çalındığını açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların e-posta adresleri ile yapmış oldukları seyahatlerin bilgilerinin çalındığı belirtilirken, 2 bin 208 kişinin de kredi kartı bilgilerine erişildiği ifade edilmişti. Açıklamada, "Güvenlikle ilgili meseleleri çok ciddiye alıyoruz ve güvenliğin daha da artırılması için konuyu araştırmaya devam ediyoruz" denilmişti.

Dünya genelinde 30'dan fazla ülkeye uçuş gerçekleştiren EasyJet'in uçuş noktaları arasında Türkiye'den Antalya, İzmir ve Dalaman da yer alıyor.

 
RUS MİLYARDERLER ÖZEL JETLERİYLE KAÇIYOR
 
ADI PROF. DR. MURAT DİLMENER OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV HAVALİMANLARINDA HAZIRLIKLARI TAMAMLADI
TAV Havalimanları Türkiye’de işlettiği beş havalimanında 4 Haziran’da ...
BOEING 7 BİN ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK
ABD'li uçak üreticisi Boeing, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ...
UÇAKLARDA YAN KOLTUK BOŞ OLACAK MI
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Ekşi, uçaklarda yan koltukların boş bırakılıp ...
 
KORONAVİRÜS THY’Yİ VURDU
Türk Hava Yolları, koronavirüs nedeniyle ilk çeyrekte 2 milyar 23 milyon TL zarar etti
"BİR ZAFER ANITI: İSTANBUL HAVALİMANI" BELGESELİ
“Bir Zafer Anıtı: İstanbul Havalimanı” belgeseli, 31 Mayıs Pazar günü yayınlanacak
BOEING 737 MAX ÜRETİMİNE TEKRAR BAŞLADI
ABD’li uçak üreticisi Boeing, yaşanan iki uçak kazası nedeniyle teslimatları ...
 
EN GENİŞ ELEKTRİKLİ UÇAK HAVALANIYOR
Dünyanın en geniş oturma kapasitesine sahip elektrikli uçağı, ilk kez ...
HAVALİMANLARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
4 Haziran’da başlaması beklenilen uçuşlar öncesinde Sivil Havacılık Genel ...
LUFTHANSA’DA ‘KURTARMA PAKETİ’NE ERTELEME
Lufthansa Denetleme Kurulu 'kurtarma paketi' kararını erteledi
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası