pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
12 Kasım 2021 Cuma - 19:55

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA BELARUS ANLAŞMASI

Polonya ile Belarus sınırında yaşanan göçmen krizi devam ederken, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) bir dizi önlem üzerinde anlaştı. Buna göre Türkiye, Belarus'a giden göçmen sayısının azaltılması için daha sıkı kontrol mekanizması kuracak

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA BELARUS ANLAŞMASI

Anlaşma çerçevesinde Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının Türkiye üzerinden Belarus'a uçması kısıtlandı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de sosyal medya üzerinden 'iş birliği' için Türkiye'ye teşekkür etti.

TEK YÖN BİLET SATILMAYACAK

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında varılan anlaşmaya göre, Polonya sınırında yığılan ve AB ülkelerine gitmek isteyen göçmen baskısının azaltılması için Türkiye, Belarus uçuşlarında tek yön bilet satışına son verecek. Böylece Türkiye'den Minsk'e gitmek isteyenler çift yön bilet almak zorunda kalacak.

THY KISITLAMA GETİRDİ

Ayrıca Türk Hava Yolları da İstanbul'dan Minsk’e yapacağı uçuşlarda Irak, Suriye ve Yemen gibi göçmen kaynağı ülke vatandaşlarına bilet satışlarına kısıtlama getirecek. Bloomberg'de yer alan haberde ayrıca Türk Hava Yolları'nın Orta Doğu ağlarının da Belarus Ulusal Havayolu Belavia tarafından kendi vatandaşları için kullanmasının da önüne geçeceği belirtildi.

BELARUS HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin AB'nin baskısıyla önlem alacağı haberlerinin ardından Belarus Ulusal Havayolu Belavia bir açıklama yayımladı. Açıklamada Ankara'nın talebi doğrultusunda Türkiye'den yapılacak uçuşlara Irak, Yemen ve Suriye vatandaşlarının cuma gününden itibaren alınmayacağını duyurdu.

MÜCADELENİN ZORLUĞU VURGULANDI

Avrupa Birliği, Polonya sınırında yaşanan göçmen krizinin daha ileri boyuta taşınmaması için özellikle Irak'tan Belarus'a yapılan uçuşlara yönelik önlem almaya çalıştı. Türkiye ile yapılan son anlaşma ile de göçmenlerin Belarus'a gitmelerinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Ancak Türkiye tarafı, AB yetkililerine bu sorunla mücadele etmenin zor olduğunu vurguladı. Türk yetkililer, çoğu göçmenin uçuş ve kimlik belgelerinin tam olduğunu, bu nedenle bu insanları durdurmanın güç olduğunu kaydetti.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE YAPTIRIM

Avrupa Birliği, dün de Polonya sınırından geçmeye çalışan göçmenleri Belarus'a getiren havayolu şirketlerini kara listeye almaya ve Minsk yönetimine karşı alınacak yaptırımları Amerika Birleşik Devletleri ile koordine etmeye hazırlandığını açıkladı. Günlük basın toplantısında konuşan AB Komisyonu basın sözcüsü, "Belarus rejimine karşı alınacak önlemlerin yaptırımlar olacağı açık ve komisyon başkanı halihazırdaki yaptırımların genişletileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

POLONYA İLE BELARUS SINIRINDAKİ KRİZİN ARKASINDA YATAN NEDEN NE?

Belarus'ta 2020'de yapılan seçimi Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko açık farkla kazandı. Ancak hile iddialarıyla sokağa çıkan muhaliflere sert müdahale yapıldı. Binlerce kişinin tutuklanmasının ardından AB tarafı Belarus'u hedef alan bir dizi sert yaptırım uygulamaya başladı. İki taraf arasında gerilim artarken Rusya'nın desteğini alan Belarus'tan Polonya sınırına göçmen akını başladı.

Minsk yönetimi yaptırımlara tepkisini "göçmen akışını kontrol altına almak için gereken fonlardan ülkenin yoksun bırakıldığını" savunarak ve yasa dışı göçü durdurmak için yapılan anlaşmaya artık uymayacağını açıklayarak gösterdi.

 
BAKAN VARANK: AMACIMIZ İNSANSIZ SİSTEMDE EN İYİ OLMAK
 
KADRİ SAMSUNLU BBC’YE KONUK OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIR ASTANA KIRGIZİSTAN UÇUŞLARINI ARTIRIYOR
Air Astana, Nur-Sultan’dan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e direkt uçuşlarına ...
EMIRATES GRUP ŞİRKETLERİNİN YARIYIL PERFORMANSI
Emirates Grup Şirketlerinin Gelirleri %81 artışla 24,7 milyar AED’ye (6,7 ...
NASA SPACE ADVENTURE SERGİSİ İSTANBUL'DA
4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen ...
 
SHGM: BİLET SATIŞI YAPILMAYACAK UÇAĞA ALINMAYACAK
SHGM: Belarus'a gitmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmayacak
THY’DEN BELARUS UÇUŞLARIYLA İLGİLİ FLAŞ KARAR
Türk Hava Yolları(THY) ve Belavia, Türkiye üzerinden Belarus'a yapılan ...
AIR FRANCE KLM GROUP’TAN NET SIFIR KARBON EMİSYONU
Air France KLM Group, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyona ulaşma ...
 
ROLLS-ROYCE KÜÇÜK MODÜLER REAKTÖR ŞİRKETİ KURULDU
Net sıfır karbon hedefine ulaşılmasını sağlayacak olan Rolls-Royce, küçük ...
EMIRATES GÜNLÜK TEL AVİV UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Emirates, 6 Aralık'tan itibaren Dubai ile İsrail'in Tel Aviv şehri arasında ...
SICAK HAVA BALONUNDA DÜNYA REKORU
Fransız baloncu Remi Ouvrard, 10 Kasım 2021'de Fransa'nın Chatellerault ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası