pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
15 Aralık 2023 Cuma - 21:07

TÜRK HAVA YOLLARI’NDAN 355 AIRBUS SİPARİŞİ

Türk Hava Yolları filosunu genişletme hedefleri doğrultusunda, dünyanın en kapsamlı uçuş ağlarından birine sahip havayolu olma statüsünü güçlendirmeye devam ediyor. THY, 355 adet yeni nesil uçak için Airbus firması ile anlaşarak, Türkiye’yi dünyanın en uzak köşelerine bağlama kabiliyetini ve yüksek hizmet standardını artırmayı hedefliyor.

TÜRK HAVA YOLLARI’NDAN 355 AIRBUS SİPARİŞİ

THY, bu siparişle 150 adet kesin sipariş ve 100 adet satın alım hakkı bulunan toplam 250 adet A321 NEO, 60 adet kesin sipariş, 20 adet satın alım hakkı bulunan toplam 80 adet A350-900, 15 adet kesin sipariş A350-1000 ve 5 adet kesin sipariş, 5 adet satın alım hakkı bulunan toplam 10 adet A350-Freighter olmak üzere toplam 105 adet yüksek verimli A350 geniş gövdeli uçağı filosuna katmış oldu.

BOLAT: ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Siparişle ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Bu önemli sipariş, bir genişlemeden çok daha fazlasını ifade ediyor; inovasyon, operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılık. Gelişmiş Airbus uçaklarının filomuza katılması sadece operasyonel kabiliyetlerimizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çevresel hedeflerimize de önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Bu yatırım, Türkiye havacılık sektörünün daha da gelişmesi açısından önemli bir kilometre taşıdır. Ayrıca bu genişlemenin Türkiye'nin turizm sektörüne de oldukça olumlu etkileri olacak ve bu son teknolojiye sahip uçaklar sayesinde gelişmiş uçuş operasyonları ve artan bağlantı, daha fazla uluslararası turist çekerek turizm ekonomisini canlandıracak. İstanbul’daki kıtaları birleştiren ana üssümüzün eşsiz konumuyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar arasında köprü kurma misyonumuzu sürdüreceğiz ve bu yeni uçaklar daha da parlak bir geleceğe doğru yolculuğumuzda önemli bir rol oynayacak.’’ dedi.

‘THY’NİN CESUR VİZYONUNUN BİR GÖSTERGESİ’

Airbus Ticari Direktörü ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer ise; “En yeni nesil uçaklar için verilen bu sipariş, Türk Hava Yolları’nın cesur vizyonunun bir göstergesidir. A350-900, A350-1000, A350F ve A321 kendi kategorilerinde amiral gemisi uçaklar olacak ve daha fazla menzil, daha az yakıt, gürültü, emisyon ve sınıfının en iyi kabini ile havayolunun geleceğini ve sürdürülebilir büyümesini şekillendirecek. A350-1000 ve A350F’in hizmete girmesi, A350 ailesinin modeller arası değerini vurguluyor ve Türk Hava Yolları ve genel olarak Türkiye’nin havacılık sektörüyle uzun süreli ortaklığımızı pekiştiriyor.’’ dedi.

YENİLİKÇİLİĞİN ZİRVESİ

Her iki uçak tipi de yakıt yakma, işletme maliyetleri, CO? emisyonları ve gürültü azaltma konularında kayda değer iyileştirmeler sağlayan ileri teknolojiler içeriyor ve Türk Hava Yolları’nın sürdürülebilirlik ve misafir konforu konusundaki kararlılığın altını çiziyor.

Türk Hava Yolları, operasyonel verimliliğini, çevre yönetimini ve yolcu konforunu artırma konusundaki kararlılığını, bünyesine kattığı bu yeni nesil uçaklarla gözler önüne seriyor ve bu tarihi satın alma ile havacılık sektörüne liderlik etmeye devam ediyor.

 
TEKNOFEST 2024 NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAK?
 
THY EN BÜYÜK TRENT XWB OPERATÖRÜ OLACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKNOFEST 2024 NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAK?
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ...
TÜRK MALLARI HAFTASI’NDA TEI GENÇLERE MİLLİ MOTORLARI TANITTI
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI; Tutum, Yatırım ...
TÜRK ASTRONOT UZAYA GİDİYOR
Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı, 9 Ocak 2024'te uzaya ...
 
SOUTHWIND SERTİFİKASYON SÜRECİNİ TAMAMLADI
Southwind Hava Yolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Onaylı Eğitim ...
TRABZON HAVALİMANI’NDA BAKIM ÇALIŞMASI
Trabzon Havalimanı’nda Cuma günü yapılacak pist çalışmaları nedeniyle ...
TRABZON HAVALİMANI’NI KAÇ YOLCU KULLANDI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kasım ayında Trabzon Havalimanı’ndaki ...
 
THY AJET'E 5 UÇAK DEVRETTİ
Türk Hava Yolları, iştirak şirketi olan Ajet'e 5 adet Boeing 737-800 tipi uçak devretti.
SABİHA GÖKÇEN’DEN MALEZYA’YA DİREKT UÇUŞLAR
‘Şehrin havalimanı’ İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), ...
TÜRK HAVA YOLLARI OSAKA UÇUŞLARINA BAŞLADI
Uçuş ağını genişletmeye devam eden Türk Hava Yolları, Japonya’da Tokyo’dan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası