pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
8 Ekim 2022 Cumartesi - 14:48

THY’DE EN PAHALI BİLET KAÇ TL

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’de en pahalı iç hat biletinin 1150 TL olduğunu açıkladı

THY’DE EN PAHALI BİLET KAÇ TL

CNN Türk’de gazeteci Hakan Çelik'in sunduğu ‘Hafta Sonu’ programına konuk olan Bolat, THY'nin yeni dönem plan ve hedeflerini açıkladı. Bolat "65 bin çalışanımız var. 10 sektörle beraber çalışıyoruz. Sağlık sektöründen 2,5 milyar dolar geldi. ABD'den Türkiye'ye 1 milyon turist geldi. En fazla seyahat ettikleri ülke 1,8 milyon ABD'lilerin. Bu sene 2 milyonu nasıl yakalarız diye hedef koyduk. ABD'den 2 milyon kişiyi nasıl getiririz diye" dedi.

Bolat "Yurtiçinde en pahalı biletimiz 1150 liradır. Van'dan İstanbul'a otobüs bileti 800 lira civarında. Yedi, içti dersek 1100'ü çok rahat geçiyor. Doğu'daki yolcularımız otobüsü düşünmüyor, THY'den bilet alalım diye düşünüyor. Bir zararımız görünmüyor. Bu fiyatlarla İstanbul-Tifis fiyatı 5000 lira. İstanbul-Tahran 250 dolar. Aslında iç hatlarda yatırım yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Biz stratejilerimizi geliştirdik. THY, İGA'da büyüyecek. AnadoluJet, Sabiha Gökçen'de büyüyecek" dedi.

Ahmet Bolat'ın açıklamaları şöyle:

BAĞLANTI ZENGİNLİĞİ EN İYİ PARAMETRE

“THY 2003 yılından bu yana sürekli yüzde 10-12 bandında kâr ederek büyümüş. Bu çok önemli performans göstergesi. Geçmişteki yönetim kadroları hakikate doğru stratejiler koymuşlar. Avrupa'da en fazla yolcu taşıyan havayoluyuz, Avrupa'da bir numarayız. THY tüm rakiplerini geçerek bir numaraya oturmuş durumda. Şu anda THY 575 destinasyona ulaşıyor. Havayolları birçok yere uçabilir ama bu destinasyonları ne kadar frekansla bağlıyorsunuz. 340 havalimanına uçuyoruz tüm dünyada. En uzun bağlantımız Bali'den Houston'a, bağlantımız 30 saat sürüyor. Bali'den İstanbul'a İstanbul'dan Houston'a 29,5 saat sürüyor. Avrupa'daki noktalara bağlamamız 6 saat sürüyor. Bu bağlantı zenginliği en iyi parametre. En iyi seçenekleri sunuyoruz.

İGA BÜYÜMEMİZE İMKAN SAĞLIYOR

Yurtdışı seyahatlerimin dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda 45 dakika taksi yapardı uçak. 40'a yakın köprü vardı, vatandaşların körük dediği. Körükle terminale bağlanıp bagajını alıp gitmesi çok büyük konfor. Atatürk Havalimanı'nda 73'ü inişi geçmezdi. Büyüme grafiğimiz var. İGA'da 3 tane paralel iniş yapılıyor. Bu bizim büyümemize imkan sağlıyor.

DÜNYADA BU ÇAPTA YATIRIM YOK

İGA, 4 yıl gibi bir sürede, çok sıkıntılı arazide büyük iş yapıldı. Dünyada bu çapta bir yatırım yok. Havalimanı yatırımları çok pahalı yatırımlar. Hükümetimizin vizyonu, coğrafi nokta buna imkan tanıdı. 4 saatte 65 başkente ulaşabiliyoruz. Avrupa'da iki yer önemliydi. Schiphol ve Frankfurt'tu. Paris 3'lerde gelirdi. İGA, bu alanları geçmiş durumda.

TÜRKİYE'YE GETİRDİĞİ KAZANÇ 14 MİLYAR DOLAR

Transfer yolcunun THY'ye getirdiği rakam 100 dolar dersek, Türkiye'ye gelen bir yolcuyla bu 1000'e çıkıyor. Bu yolcunun katma değeri yüksek bir yolcuysa bu 3000 dolara çıkıyor. Havayolunun bir ülke ekonomisine katkısını görebiliyoruz. Ülke ekonomisine getirdiğimiz katkı 6,6 milyar dolar. THY sadece artı değer olarak 6,6 milyar dolar getirdi. Geçen sene şirketimiz 5,8 milyar dolar getirmişti. THY'nin Türkiye'ye getirdiği kazanç 14 milyar dolar.

65 bin çalışanımız var. 10 sektörle beraber çalışıyoruz. Sağlık sektöründen 2,5 milyar dolar geldi. ABD'den Türkiye'ye 1 milyon turist geldi. En fazla seyahat ettikleri ülke 1,8 milyon ABD'lilerin. Bu sene 2 milyonu nasıl yakalarız diye hedef koyduk. ABD'den 2 milyon kişiyi nasıl getiririz diye.

MIAMI'DE ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Kapadokya çok bilinen yerlerimiz. Sanat galerilerimiz var. Kasım ayında Miami'de art fuar var. Orada etkinlikler yapacağız. Türkiye'deki sanat faaliyetlerinden insanları haberdar edeceğiz. ABD için sağlık turizmi için kampanya yapmaya başlıyoruz.

ABD’LİLERE CHECK-UP YAPTIRACAĞIZ

Check-up yaptıracağız. ABD'den yolcuyu alıp İstanbul'a getireceğiz, check-up yaptıracağız. Hem tatilini yapacak hem de tahlillerini alacak memleketine dönecek. ABD'de sağlık sigortası çok önemli. ABD'de 250 bin dolara yapılan tedavi burada 50 bin dolar yapılabiliyor. 5-6 bin dolara yapılacak. Süre çok önemli. ABD'de kolonoskopi yaptırmaya kalksanız 3-4 hafta sürüyor. Pilotlarımız yurt dışında sağlık sorunu yaşasa 8 saat acilde bekliyor. Bunları tüm dünyaya anlatmak istiyoruz.

TÜRK DİZİLERİ EL CLASİCO’DAN DAHA FAZLA İZLENDİ

Dizi sektöründe 1 milyar dolarlık ihracat yaptık. İspanya'da El Clasico'dan daha fazla izlendi Türk dizileri.

Bundan sonra da biz stratejilerimizi geliştirdik. THY, İGA'da büyüyecek. AnadoluJet, Sabiha Gökçen'de büyüyecek.

EN PAHALI BİLET 1150 LİRA

Yurtiçinde en pahalı biletimiz 1150 liradır. Van'dan İstanbul'a otobüs bileti 800 lira civarında. Yedi, içti dersek 1100'ü çok rahat geçiyor. Doğu'daki yolcularımız otobüsü düşünmüyor, THY'den bilet alalım diye düşünüyor. Bir zararımız görünmüyor. Bu fiyatlarla İstanbul-Tifis fiyatı 5000 lira. İstanbul-Tahran 250 dolar. Aslında iç hatlarda yatırım yapıyoruz.

AnadoluJet'e 30 uçak kiraladık. 7 tanesi geldi. 60 tane uçağı olan havayolunun 30 tanesini 1 senede yenilemiş oluyoruz. Yeni nesil uçakların motorları daha efektif motorlar. AnadoluJet'e yeni frekanslar koyacağız, yüzde 50 artacak. Bu sene farklı bir seneydi. Bazı uçakları charter olarak kullanmıştık.

Sabiha Gökçen'in ikinci pistinin Mayıs ayında bitmesini bekliyoruz.

ANALİSTLER BİZİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİYORLAR

Hisse değerlerimizin değerinde olmadığını tespit etmiştik. Şimdi yavaş yavaş yerine geliyor. 6 dolarlık hedef fiyatımız devam ediyor ve ona yaklaşmış durumdayız. Analistler bizleri çok iyi değerlendiriyorlar.

2000 KİŞİ PİLOT OLMAK İÇİN BAŞVURDU

Pilot alımlarına başladık. 2000 kişi başvurdu, 700 pilot alacağız. 400 pilot gelecek. 1100 pilot seneye THY filosuna katılacak. 1500'e yakın kabin elemanı da alacağız. Herkes resesyon bekliyor ama buna rağmen bizim performansımızın değişmeyeceğini öngörüyoruz.

Max'lerin yüzde 80'i havada. Çin ve Rusya'dakiler uçmuyor. Bizim 32 Max'imizin hepsi havada. Boeing'in 787 Dreamliner'ları teslim edilmiyor. 2023 Şubat ayında 400 uçağa ulaşmış olacağız.

 
PEGASUS’UN FATIMA VE ELANUR’U
 
F-35'LERLE İLGİLİ YENİ KRİZ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS’UN FATIMA VE ELANUR’U
Pegasus Hava Yolları gıcır gıcır iki yeni uçağa daha kavuştu. Uçaklara ...
MAVİ AIR 4 ACH130 SİPARİŞİ VERDİ
Start-up Mavi Air, Türkiye'deki operasyonlarını artırmak amacıyla dört ACH130 siparişi verdi
THY’DEN GLOBAL SAF DEKLARASYONUNA İMZA
Türk Hava Yolları, karbon emisyonunun azaltılmasında kilit rol oynayan ...
 
THY EYLÜL’DE KAÇ YOLCU TAŞIDI?
Türk Hava Yolları (THY), Eylül ayında 7,3 milyon yolcu taşıdı
THY HANGİ UÇAĞA KARAR VERECEK ?
Türk Hava Yolları (THY), bir süreden beri feeder(besleyici) uçuşlarla ...
THY’NİN A330’LARI EFW’YE EMANET
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Yolcu – Kargo Uçağı (P2F) dönüşümleri hususunda ...
 
BAKAN: KÜRESEL BİR HAVACILIK MERKEZİ OLDUK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugün dış hat uçuş ağımız ...
KEYVAN HAVACILIK-GE AEROSPACE İŞ BİRLİĞİ
Keyvan Havacılık ve GE Aerospace teknolojide güçlerini birleştirdi. Keyvan ...
THY UÇAĞI KALKÜTA’YA ACİL İNİŞ YAPTI
İstanbul-Singapur seferini yapan THY uçağında 69 yaşında bir yolcu aniden ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası