pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
17 Kasım 2022 Perşembe - 10:49

THY OC VE EKİP TERMİNALİNE LEED V4.1 İŞLETME SERTİFİKASI

Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı’ndaki Operasyon Merkezi (OC) ve Ekip Terminali Binası ile Leed v4.1 İşletme Sertifikası aldı.

THY OC VE EKİP TERMİNALİNE LEED V4.1 İŞLETME SERTİFİKASI

Türk Hava Yolları, enerji verimliliği noktasında yaptığı çalışmalarıyla insana ve doğaya verdiği değeri kanıtlamaya devam ediyor.

Küresel havayolu markası, yaptığı çalışmalarla ortaya koyulan hizmetleri taçlandırmak ve havayolu şirketleri arasında her alanda zirveye doğru ilerlemek adına LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) v4.1 O+M: EB İşletme Sertifikası alınması için başlattığı çalışmaları tamamladı.  

Türk Hava Yolları OC-Uçuş Ekipleri Terminali Binası için tamamlanan süreç sonrası bayrak taşıyıcı havayolu, platin işletme sertifikasına sahip dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci havayolu oldu. İşletilen binalarda işe verilen önem ve gösterilen özen neticesinde alınan bu sonuç, Türk Hava Yolları’nı sektörün diğer markaları arasında pozitif ayrıştırdı.

Alınan sertifika ile ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcısı Abdulkerim Çay “Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olarak çevre dostu operasyonlarımızı yalnızca uçuşlarımızda değil çalışma alanlarımızda da geliştiriyoruz. Avrupa’da, Leed derecelendirmelerinin en yüksek seviyesi olan platinium sertifikasına sahip ilk havayolu olmak bu noktada çok değerli bir gösterge. Türk Hava Yolları ailesi olarak dünyamızın geleceğine odaklanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’nda bulunan ve çevreci nitelikleri ile öne çıkan OC- Ekip Terminali, 2000’e yakın ofis çalışanının, yoğun günlerde de yaklaşık 1000 kokpit ve 4500 kabin ekibinin eş zamanlı kullanabildiği A sınıfı ofis ve terminal binası.

Ekip terminali bölümü, pilot ve kabin memurlarının ana terminal binasına uğramadan, uçuş öncesi ekipteki diğer çalışanlarla buluşup gerekli hazırlıklarını yaptıkları, uçuş zamanına kadar 14.500 m2’lik Lounge alanında zaman geçirebildikleri, 7 gün 24 saat açık restoranda yemek yiyebildikleri ve oradan direkt uçağa geçebildikleri bölümdür. Bina, çevreci yapısıyla havayolu tesisleri içerisinde en güncel yeşil bina derecelendirmesi olan LEED v4.1 O+M: EB işletme sertifikasına sahip.

OC-Ekip Terminali için temin edilen LEED v4.1 O+M: EB Platin İşletme Sertifikası ile enerji, su, malzeme ve iç mekân kalitesi performanslarını iyileştirerek çevresel etkilerini sürekli bir şekilde azaltmak amaçlandı. Enerji, su verimliliği ve iç mekân kalitesinin iyileştirilmesi; OC-Ekip Terminali binasının işletme maliyetlerini düşürerek, sürdürülebilir hedeflerin gerçekleştirilmesini sağlamakta. İlave olarak sertifika alım sürecinde belirlenen kriterlerin bir işletme kültürü olarak benimsenerek daimî bir şekilde bütün binalarda uygulanması bayrak taşıyıcı markanın en büyük hedefleri arasında.

 
TEI’NİN ÖZGÜN MOTORLARI PAKİSTAN’DA
 
EMIRATES VE GULF AIR ORTAK UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HEAŞ YÖNETİMİ DHMİ’YE GEÇTİ
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı meydan otoritesi ve işletmecisi ...
THY VE THK İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ
Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA) ve Türk Hava Kurumu, Bakım-Onarım, ...
THY DUYURDU; BAE UÇUŞLARINDA…
Türk Hava Yolları (THY), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçuşlarında Kovid-19 ...
 
66 YAŞINDAKİ ADAM HOSTESİ TACİZ ETTİ
Jet2 Havayolu uçağında 66 yaşında olduğu açıklanan bir erkek yolcu, kabin ...
EKİM AYINDA AVRUPA HAVACILIĞININ ZİRVESİNDEYİZ
Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL, Ekim 2022 Dönemi Hava ...
EMIRATES GRUBU’NDAN REKOR PERFORMANS
Emirates Grup: Geçen yılki 5,7 milyar BAE dirhemi (1,6 milyar ABD doları) ...
 
PIA İSTANBUL HAVALİMANI’NA UÇUYOR
Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), İGA İstanbul Havalimanı’na uçuşlarına başladı
ABD'DE İKİ GÖSTERİ UÇAĞI HAVADA ÇARPIŞTI
ABD'nin Teksas eyaletinde Boeing B-17 ve Bell P-63 tipi iki gösteri uçağı havada çarpıştı.
‘ATSEP GÜNÜ' KUTLANDI
Her yıl 12 Kasım’da kutlanan ‘Uluslararası Dünya ATSEP Günü’ Devlet Hava ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası