pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
12 Ocak 2021 Salı - 21:10

THY DIAMOND STATÜSÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

APEX ve SimpliFlying tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede Türk Hava Yolları, sağlık ve güvenlik kategorisinde en yüksek seviye olan Diamond statüsüne lâyık görüldü

THY DIAMOND STATÜSÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Dünyanın en fazla uluslararası noktasına uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl başlayıp bu yıl da olumsuz etkisini devam ettiren pandemi süresince de en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinden biri oldu. Bayrak taşıyıcı havayolu, bu süreç zarfında, pandemi şartları uyarınca sunduğu ekstra güvenli seyahat deneyimi ve almış olduğu kapsamlı hijyen tedbirleri ile APEX (Airline Passenger Experience Association) tarafından gerçekleştirilen APEX Health Safety değerlendirmesinde en yüksek statü olan Diamond seviyesinde sınıflandırıldı.

Havayolu şirketlerini, süregelen pandemi döneminde almış oldukları hijyen tedbir ve önlemlerine göre Gold, Platinum ve Diamond statülerinde kategorize eden değerlendirmede açılan online denetim formundaki 10 kategoriden 75 temas noktası ile ilgili sorulara sağlık ve hijyen tedbirlerine ilişkin yanıtlar, somut göstergeler esas alınarak katılımcılarca işlendi. Diğer havayollarıyla birlikte puanlandırılan milli havayolu en yüksek sağlık ve güvenlik seviyesini ifade eden Diamond statüsünü elde ederken, kıyas götürmeyen hizmet yaklaşımının kalite ve benzersizliğini olağanüstü şartlarda da korumuş oldu.

ONLARCA KRİTER GÖZÖNÜNDE BULUNDURULDU

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte, yolcularının sağlıklı ve güvenli seyahat etmeleri amacıyla kapsamlı tedbirler ve bu yönde geliştirilen yenilikleri titizlikle hayata geçiren Türk Hava Yolları’nın Diamond statüsünü temininde; markanın yer hizmetlerindeki temassız check-in süreçleri, sosyal mesafe uygulaması, girişlerde ateş ölçümü, havaalanındaki Kovid-19 testi hizmetlerinden, uçak içerisinde alınan sosyal mesafe tedbirleri, ekstra temizlik önlemleri, uçuşlarda görevlendirilen hijyen uzmanları ve tüm yolculara sunduğu hijyen kitlerine kadar onlarca kriter göz önünde bulunduruldu.

Pandeminin hâli hazırda devam etmesiZ, değişime müsait şartlar uyarınca alınması gereken tedbirler zaman zaman değişiklik gösterse de süreklilik gerektirdiğinden, değerlendirmede yer alan tüm havayollarının pandemi kaynaklı aldıkları tedbirler ve tatbik ettikleri bu yönlü uygulamalar her üç ayda bir denetlenerek statülerinin devamlılığı takip edilecek.

AYCI: ÖZVERİYLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı sonuçları değerlendirirken; “Yolcularımızın, pandemi koşullarında da seyahatlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yönelik aldığımız kapsamlı hijyen tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam ediyoruz. Bu dönemde başta uçuşlarımızda görevlendirdiğimiz Hijyen Uzmanı kabin ekiplerimiz, tüm yolcularımıza sunduğumuz hijyen setlerimiz olmak üzere, havalimanları ve uçaklarımızda aldığımız tedbirlerle yolcularımızın seyahatleri boyunca kendilerini daha güvende hissetmelerini sağladık. Güvenli seyahat standartlarımızın, en yüksek seviye olan Diamond statüsünde karşılık bulması bizim için memnuniyet verici. Yolcularımıza mümkün olan en iyi seyahat deneyimini sunabilmek adına özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

APEX CEO'su Dr. Joe Leader da konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türk Hava Yolları, hastane seviyesinde sunduğu sağlık güvenliği uygulamaları ile birlikte yolcularına Diamond sertifikalı inanılmaz bir yolcu deneyimi yaşatıyor. Havayolu şirketi, 127 ülkeyi kapsayan geniş uçuş ağı üzerinde ele aldığı yolcu sağlığı güvenliği planını, KOVİD-19 salgınının başlangıcından itibaren adım adım uygulamaya geçirdi. APEX, Türk Hava Yolları'nın dünya genelinde yolcu güvenliği konusunda sergilediği bu inanılmaz bağlılık ve gayretini takdir ediyor.” dedi.

 
ABD'DE EĞİTİM UÇAĞI BÖYLE DÜŞTÜ
 
EMIRATES AMERİKA’DAKİ UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YURT DIŞI UÇUŞLARDA YÜZDE 40 İNDİRİM
Türk Hava Yolları yurtdışı uçuşlarında yüzde 40 indirim kampanyası başlatıyor
THY GENEL MÜDÜRÜ’NDEN ‘VENTİLLİ MASKE’ UYARISI
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yolcuları uçakta ventilli maske takmamaları yönünde uyardı
KATAR UÇAĞI 3 YIL SONRA SUUDİ ARABİSTAN’DA
Suudi Arabistan, El-Ula Zirvesi’nde varılan anlaşmadan bir hafta sonra ...
 
EMIRATES BEKLENEN İNDİRİMLERİ BAŞLATIYOR
Emirates Havayolu, yolcularının sevdikleriyle yeniden bir araya gelmeleri, ...
SABİHA GÖKÇEN'NDE ALIŞVERİŞTE ZAMAN KAZANDIRACAK UYGULAMA
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni yılda yeni bir projeyi daha hayata ...
İCLAL KAYAOĞLU TAV MİLAS-BODRUM GENEL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı’nda genel ...
 
UÇAK DE-ICING ARACINA ÇARPTI
Çin’de meydana gelen kazada Shandong Hava Yolları’na ait uçak iniş yaptıktan ...
KARA KUTUNUN YERİ TESPİT EDİLDİ
Endonezya’da kalkıştan kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağına ait ...
BILL GATES HAVACILIK ŞİRKETİ SATIN ALIYOR
Microsoft'un kurucusu Bill Gates’in, kurucusu olduğu yatırım şirketinin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası